Tapas knoflook garnalen

Tapas knoflook garnalen

Tapas knoflook garnalen

Vraag aan mijn dochter waar ze graag wil eten dan kiest ze bijna altijd ” La Cubanita ” uit. Mijn kind is namelijk gek op de knoflook garnalen. Ze kan wel drie verschillende rondes een bakje met deze garnalen bestellen. En dan daarna vragen: ” Mam ik stink lekker naar knoflook nu hè? “…. Maar je hoeft natuurlijk niet persé uit eten te gaan om deze heerlijke garnalen te eten. Ik bestelde grote gamba’s bij mijn visboer en maakte deze tapas klassieker, want tapas knoflook garnalen kàn natuurlijk niet ontbreken op mijn site! Op mijn site staan wel meerdere lekkere kleine receptjes die je kunt serveren bij deze gamba’s, zo maak jij je eigen tapas tafel thuis om lekker met je familie of vrienden van te genieten!

Voor 3 personen heb je nodig:

tapas knoflook garnalen

  • 21 mooie gamba’s
  • 1 citroen
  • 6 tenen knoflook
  • verse peterselie
  • zout/peper
  • chilivlokken
  • blokje roomboter
  • olijfolie

En zo maak je de garnalen:

-Verwarm als eerste je oven voor op 200 graden.

-Pak 3 schaaltjes voor in de oven erbij en doe hierin een blokje roomboter, een flinke scheut olijfolie en twee tot plakjes gesneden knoflook tenen. Zet ze in de voorverwarmde oven tot de roomboter mooi gesmolten is.

-Verdeel vervolgens de gamba’s over de drie bakjes en strooi er wat peper, zout en chilivlokken op. ( Voor mijn dochter géén chilivlokken dat is te heet). Daarna nog wat olijfolie erbij en dan zet je de schaaltjes terug in de oven tot de gamba’s mooi roze en gaar zijn.

-Snij een citroen in partjes en doe deze bij het bakje erbij wanneer je ze gaat serveren.

Tapas knoflook garnalen: tapas knoflook garnalen

Serveer ten slotte de garnalen met een lekker stuk stokbrood of Turks brood met aioli en : Heerlijk Happen!

*  Bijgerechtje 1 : citroen aardappeltjes

*  Bijgerechtje 2 : kiphapjes

*  Bijgerecht 3 : tortilla chips

 

 

 

2 gedachten over “Tapas knoflook garnalen”

  1. Pingback: Gele courgettesoep met walnoten - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Argentijnse garnalenspies met linguine - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.