Geschatte leestijd: 4 minuten
Ik ben super blij dat ik mee mag doen aan een leuke receptenwedstrijd voor foodbloggers. Het thema is mais en ik heb een heerlijk BBQ bijgerecht bedacht met mais in de hoofdrol. Het is een tempura mais snack met nori, een soort Japanse zeewier. Het is heel makkelijk om te maken en het resultaat is verrukkelijk. Je hebt maar een paar ingrediënten nodigvoor dit Tempura recept: mais, nori, bloem, eiwit en spa rood.
Je mengt alles door elkaar en frituurt het in hete olie. Je krijgt dan knapperige bolletjes die zoet en zout tegelijk zijn. Ze zijn perfect om te serveren bij je BBQ of als borrelhapje. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik heb al veel mooie creaties gezien van andere bloggers, dus de concurrentie is groot. Maar ik hoop dat jullie mijn recept ook een kans geven. Laat me weten wat je ervan vindt! Tempura mais snack met nori: een lekker en origineel BBQ bijgerecht!
En zo maak je de Tempura mais snack met nori:
-Haal de mais uit het blikje en laat ze uitlekken in een vergiet.
-Pak een snijplank erbij en een super scherp mes, hak het nori vel helemaal in hele fijne stukjes. Voeg deze vervolgens aan een kom toe en mix hier de maïskorrels doorheen met één eetlepel bloem. Hussel door elkaar zodat er een laagje bloem over de maïskorrels heen komt.
-Neem een andere kom erbij en doe hierin de 125 gram bloem, de maizena en het zout, mix dit door elkaar.
-Verwarm in een pan de arachide olie. Wil je zeker weten dat hij heet is steek er dan een satéprikker in. Wanneer de olie borrelt als je hem erin steekt is hij heet genoeg.
-Klop in een derde kom het eiwit helemaal luchtig en schuimig en voeg daar dan de spa rood aan toe.
-Voeg nu de spa/ei mix toe aan de kom met de bloem-mix. Doe dit met een vork of een garde en roer heel voorzichtig. Het beslag moet niet te hard gemixt worden dan verliest het zijn luchtigheid.
De snacks bakken:
-Met een pollepel schep je nu wat beslag over de maïskorrels en roer dit door. Zorg dat de maïskorrels niet te veel beslag over zich heen krijgen. ( Dat deed ik de eerste keer en toen werden het enorme meelballen en dat wil je dus niet.) Er hoeft dus maar een heel dun laagje over de korreltjes heen.
-Met een lepel laat je vervolgens voorzichtig een klein hoopje mais-tempuramix in de olie glijden. Let op dit spettert wel heel erg kijk dus uit voor je handen of je vingers. Ze hoeven er maar heel kort in, tot ze mooi goudbruin zijn. Leg ze op een bakblik. Doe niet te veel mix per keer in de pan want dan plakt alles aan elkaar.
-Je kunt de rest warm houden in de oven terwijl je elke keer een aantal aan het bakken bent in de pan. Zet je oven dan op 160 graden.
Tempura recept mais met nori
Serveer ze lekker warm bij je BBQ gerechten en geniet van deze heerlijke zomerse dagen! Heerlijk Happen
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Tempura mais snack met nori
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 nori vellen
- 280 gram mais
- 125 gram bloem
- 1 eetlepel maizena
- 1 theelepel zout
- 1 eiwit van ei
- 200 ml spa rood
- 400 ml arachide olie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Haal de mais uit het blikje en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Pak een snijplank erbij en een super scherp mes, hak het nori vel helemaal in hele fijne stukjes. Voeg deze vervolgens aan een kom toe en mix hier de maïskorrels doorheen met één eetlepel bloem. Hussel door elkaar zodat er een laagje bloem over de maïskorrels heen komt.
- Neem een andere kom erbij en doe hierin de 125 gram bloem, de maizena en het zout, mix dit door elkaar.
- Verwarm in een pan de arachide olie. Wil je zeker weten dat hij heet is steek er dan een satéprikker in. Wanneer de olie borrelt als je hem erin steekt is hij heet genoeg.
- Klop in een derde kom het eiwit helemaal luchtig en schuimig en voeg daar dan de spa rood aan toe.
- Voeg nu de spa/ei mix toe aan de kom met de bloem-mix. Doe dit met een vork of een garde en roer heel voorzichtig. Het beslag moet niet te hard gemixt worden dan verliest het zijn luchtigheid.
De snacks bakken:
- Met een pollepel schep je nu wat beslag over de maïskorrels en roer dit door. Zorg dat de maïskorrels niet te veel beslag over zich heen krijgen. ( Dat deed ik de eerste keer en toen werden het enorme meelballen en dat wil je dus niet.) Er hoeft dus maar een heel dun laagje over de korreltjes heen.
- Met een lepel laat je vervolgens voorzichtig een klein hoopje mais-tempuramix in de olie glijden. Let op dit spettert wel heel erg kijk dus uit voor je handen of je vingers. Ze hoeven er maar heel kort in, tot ze mooi goudbruin zijn. Leg ze op een bakblik. Doe niet te veel mix per keer in de pan want dan plakt alles aan elkaar.
- Je kunt de rest warm houden in de oven terwijl je elke keer een aantal aan het bakken bent in de pan. Zet je oven dan op 160 graden.
( Het idee voor dit recept komt van een foto die ik zag op Pinterest)
Broccoli mais quiche uit de oven
Boterzachte maiskolf van de BBQ
Tortilla bowl met guacamole en geraspte kaas
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Tempura recept
Wat een heerlijk BBQ bijgerecht is dit!