Zomerse salade challenge
Zoals jullie weten ben ik ambassadeur geweest van Bonduelle. We kregen om de zoveel tijd een leuke opdracht en gingen daar mee aan de slag! Geheel naar eigen inzicht. En dat is nou zo leuk om lekker aan de slag te gaan en je fantasie de vrije loop te laten gaan. En zo ook met deze zomerse salade challenge. Een grote kom salade maken is natuurlijk niet zo ingewikkeld dus wilde ik er deze keer echt wat anders van maken. Met mijn kookringen ging ik aan de slag. Ze hebben nu ook blikjes met quinoa wat ik heel handig vind. Je hoeft niet aan de slag met zelf koken en wellen. Gewoon zo hopla uit het blikje. Maar ook lekker in combinatie met vers fruit en verse groenten. Mais salade met avocado komkommer tomaat
Voor twee torentjes Zomerse salade challenge heb je nodig:

- mini blikje mais
- hele komkommer
- mini blikje kikkererwten
- verse pijnboompitjes
- mini blikje zwarte boontjes
- 1 kleine avocado
- mini blikje quinoa
- verse basilicum
En zo maak je de Zomerse salade challenge:
-Neem je keukenrasp erbij of een heel scherp mes en snij of rasp een halve komkommer in hele dunne partjes.
-Pak je bordje erbij en zet hier de twee kookringen op. De bodem vul je door hier een laagje komkommer plakjes in de leggen. We bouwen de salade in de ring op dus.
-Neem een kom erbij en snij de avocado door het midden. Doe het vruchtvlees in de kom en sprenkel er wat citroensap over. Zo wordt hij niet zo snel bruin. Prak het tot een zachte moes en schep deze in de andere kookring en duw het zachtjes aan met de bolle kant van een lepel.
-Nu ga je de ringen opvullen met de verschillende groenten, vers en uit de blikjes.
-Als laatste gaan we de sprietjes komkommer tegen de salade aanzetten. Snij van de andere helft van de komkommer dunne sprietjes. Deze zet je vervolgens tegen het torentje aan. Voorzichtig dat je niet te hard drukt en het torentje kapot maakt. Het onderste deel blijft tegen de avocadomoes aanplakken.
Zomerse salade challenge

En zo heb je je torentjes mooi opgebouwd. Omdat we niet werken met veel artikelen die “plakken” moet je dus zorgen dat het het geheel goed aanduwt terwijl de ring er nog omheen zit. Deze verwijder je ten slotte heeeeeel voorzichtig door hem omhoog te laten glijden. En daarna alleen nog maar : Heerlijk Happen!

Zomerse salade challenge
Ingrediënten:
- blikje mais
- 1 komkommer
- 1 blikje kikkererwten
- verse pijnboompitjes
- 1 zwarte boontjes
- 1 kleine avocado
- 1 blikje quinoa
- verse basilicum
En zo maak je het:
- Neem je keukenrasp erbij of een heel scherp mes en snij of rasp een halve komkommer in hele dunne partjes.
- Pak je bordje erbij en zet hier de twee kookringen op. De bodem vul je door hier een laagje komkommer plakjes in de leggen. We bouwen de salade in de ring op dus.
- Neem een kom erbij en snij de avocado door het midden. Doe het vruchtvlees in de kom en sprenkel er wat citroensap over. Zo wordt hij niet zo snel bruin. Prak het tot een zachte moes en schep deze in de andere kookring en duw het zachtjes aan met de bolle kant van een lepel.
- Nu ga je de ringen opvullen met de verschillende groenten, vers en uit de blikjes.
- Als laatste gaan we de sprietjes komkommer tegen de salade aanzetten. Snij van de andere helft van de komkommer dunne sprietjes. Deze zet je vervolgens tegen het torentje aan. Voorzichtig dat je niet te hard drukt en het torentje kapot maakt. Het onderste deel blijft tegen de avocadomoes aanplakken.
- En zo heb je je torentjes mooi opgebouwd. Omdat we niet werken met veel artikelen die “plakken” moet je dus zorgen dat het het geheel goed aanduwt terwijl de ring er nog omheen zit. Deze verwijder je ten slotte heeeeeel voorzichtig door hem omhoog te laten glijden.
mais salade komkommer tomaat met avocado
Pingback: Hartige ontbijt cruffin met tomaat - Heerlijke Happen
Een heerlijke salade om als afwisseling te eten
Pingback: Boterzachte maiskolf van de BBQ - Heerlijke Happen
Pingback: Kikkererwt salade met chiliboontjes - Heerlijke Happen