Mosterd. Ik ben er gek op! Al zolang ik me kan herinneren, en ook als kind at ik het graag. Wat natuurlijk best apart is want mosterd kan best een scherpe smaak hebben. Zeker de Dijon-mosterd die staat er wel om bekend een scherpe mosterd te zijn. Ik kreeg van Maille Dijon een pakketje thuis gestuurd met allerlei verschillende smaken mosterd. Ik koos de honing mosterd met rozemarijn om dit recept toast met aubergine mosterdspread mee te maken. aubergine spread maken
Mijn foodiehart stroomde over met liefde want het feit dat ze mij dit opstuurden vond ik al super lief. Natuurlijk heb ik ze allemaal geproefd en ik kan zeggen dat ik zeker niet teleurgesteld ben. En dan moet je natuurlijk ook iets gaan maken met deze heerlijkheden.
En zo maak je het:
-Neem eerst de aubergine erbij en zet je oven aan op 200 graden. Bekleed dan een bakblik met bakpapier en snij de aubergine door het midden. Kerf met je mes een ruitjes patroon in de aubergine en zet hem in de oven voor een half uur. Laat daarna heel even afkoelen en schraap dan het vruchtvlees uit de aubergine.
-Pak je keukenmachine erbij en doe hier het vruchtvlees in. Schep er twee theelepels mosterd bij, zout, peper naar smaak en een scheut olijfolie. ( 40 ml) Draai het geheel tot een zachte mousse en voilà je spread is klaar!
-Bak ondertussen in de oven het brood af als je net als ik een afbakbrood gebruikt. Snij het daarna in lekkere grove dikke plakken.
-Besmeer het brood eerst met de auberginespread en leg er daarna wat plakken kaas op. Top af met wat druifjes en pijnboompitjes.
Toast met aubergine mosterdspread
En zo heb je een heerlijke lunch! je kunt natuurlijk eindeloos variëren met verschillende soorten mosterd en andere soorten kaas als je niet zo van blauwaderkaas houdt. In ieder geval is het : Heerlijk Happen!
De mosterd in dit recept heb ik dus gekregen van Maille Dijon Frankrijk.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Toast met aubergine mosterdspread
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem eerst de aubergine erbij en zet je oven aan op 200 graden. Bekleed dan een bakblik met bakpapier en snij de aubergine door het midden. Kerf met je mes een ruitjes patroon in de aubergine en zet hem in de oven voor een half uur. Laat daarna heel even afkoelen en schraap dan het vruchtvlees uit de aubergine.Toast met aubergine mosterdspread
- Pak je keukenmachine erbij en doe hier het vruchtvlees in. Schep er twee theelepels mosterd bij, zout, peper naar smaak en een scheut olijfolie. ( 40 ml) Draai het geheel tot een zachte mousse en voilà je spread is klaar!
- Bak ondertussen in de oven het brood af als je net als ik een afbakbrood gebruikt. Snij het daarna in lekkere grove dikke plakken.
- Besmeer het brood eerst met de auberginespread en leg er daarna wat plakken kaas op. Top af met wat druifjes en pijnboompitjes.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Oesterzwam risotto met truffelmosterd
Bietjes millefeuille met geitenroomkaas
Makkelijke avocado toast met honing
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
aubergine spread maken mosterdspread recept
Heerlijk Mosterd