Bonenstoof met karbonade uit de römertopf

Bonenstoof met karbonade uit de römertopf

Slowcooking. De laatste tijd zie ik alleen maar gerechtjes voorbij komen die hyper-snel op tafel staan. ” Klaar binnen 15 minuutjes” , ” niet langer dan een half uur in de keuken…”. Van mij mag er wel wat méér aandacht voor het eten komen. Zelf ben ik gek op stoofpotten en ovenschotels. Gerechten die uren en uren de tijd krijgen om alle smaken tot hun recht te laten komen. Maar ik hoor dus regelmatig van mensen dat ze nog nooit een stoofpot gemaakt hebben… Nou dan val ik bijna van mijn stoel van verbazing. karbonade met hollandse bonenstoof recept

Zeker nu we weer wat richting de herfst en de winter gaan zijn dat gerechten die helemaal bij het seizoen passen. Deze bonenstoof met karbonade uit de römertopf heeft in totaal zo’n twee en een half uur nodig. Dus pak lekker je kookboeken en een wijtje erbij terwijl je op deze heerlijkheid wacht.

Voor 4 personen Bonenstoof met karbonade uit de römertopf heb je nodig:

Bonenstoof met karbonade uit de römertopf
 • 4 schouderkarbonades
 • 2 blikjes bonenmix van Bonduelle
 • 1 blokje runderboullion
 • verse tijm
 • 2 tenen knoflook

 • 2 grote witte uien
 • 1 zakje spekjes
 • bakboter

En zo maak je de Bonenstoof met karbonade uit de römertopf:

Bonenstoof met karbonade uit de römertopf

-Als je kookt met een römertopf moet je altijd zorgen dat je hem eerst in koud water laat weken. Minimaal 10 minuten. Je oven hoef je ook niet voor te verwarmen. Als je gaat bakken zet je hem in een koude oven en de temperatuur zet je op 160 graden.

-We het maken van de Bonenstoof met karbonade uit de römertopf dus eerst met de karbonades. Bestrooi deze met wat zout en peper en doe wat bakboter in een koekenpan. Bak de karbonades aan beide zijdes mooi bruin. Dat betekent zeker 5 minuutjes per kant bakken.

-Snij in de tussentijd de knoflooktenen en de uien fijn.

-Wanneer de karbonades klaar zijn leg je deze in de römertopf. In het overgebleven vet in de koekenpan bak je het spek met de uien en de knoflook. Je hoeft de spekjes niet helemaal uit te bakken. Vervolgens schep je dit alles op de karbonades en verkruimel je het bouillonblokje erboven. Schenk er ongeveer 300 ml koud water bij en leg wat verse tijmtakjes op de uien.

-Zet de römertopf in de oven en nu kan het wachten beginnen! Hij gaat eerst twee uur in de oven. Na deze twee uur haal je hem eruit en voeg je de twee blikjes bonenmix toe. De mix die ik gebruikte is de kikkererwt/witte boon/ rode kidney/ limabonen mix. Zet hem nog een half uurtje terug in de oven.

Bonenstoof met karbonade uit de römertopf

Haal ten slotte de römertopf uit de oven en schep voorzichtig het vlees op de borden. Je zult merken dat het vlees letterlijk van het bot valt zó mals is het! Serveer met een lekker glas rode wijn: Heerlijk Happen

De Bonenstoof met karbonade uit de römertopf maakte ik voor mijn #alldayveggiechallenge van Bonduelle. Dit is een betaalde samenwerking. bonenstoof recept karbonade recept

Bonenstoof met karbonade uit de römertopf

Bonenstoof met karbonade uit de römertopf

Slowcooking. De laatste tijd zie ik alleen maar gerechtjes voorbij komen die hyper-snel op tafel staan. ” Klaar binnen 15 minuutjes” , ” niet langer dan een half uur in de keuken…”. Van mij mag er wel wat méér aandacht voor het eten komen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 25 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: karbonade, römertopf
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 15 minuten
Totale tijd: 2 uur 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 618kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Römertopf

Ingrediënten:

 • 4 schouderkarbonades
 • 2 blikjes bonenmix van Bonduelle
 • 1 blokje runderboullion
 • verse tijm
 • 2 tenen knoflook
 • 2 grote witte uien
 • 1 zakje zakje spekjes
 • bakboter

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Als je kookt met een römertopf moet je altijd zorgen dat je hem eerst in koud water laat weken. Minimaal 10 minuten. Je oven hoef je ook niet voor te verwarmen. Als je gaat bakken zet je hem in een koude oven en de temperatuur zet je op 160 graden.Bonenstoof met karbonade uit de römertopf
 • We beginnen dus eerst met de karbonades. Bestrooi deze met wat zout en peper en doe wat bakboter in een koekenpan. Bak de karbonades aan beide zijdes mooi bruin. Dat betekent zeker 5 minuutjes per kant bakken.
 • Snij in de tussentijd de knoflooktenen en de uien fijn.
 • Wanneer de karbonades klaar zijn leg je deze in de römertopf. In het overgebleven vet in de koekenpan bak je het spek met de uien en de knoflook. Je hoeft de spekjes niet helemaal uit te bakken. Vervolgens schep je dit alles op de karbonades en verkruimel je het bouillonblokje erboven. Schenk er ongeveer 300 ml koud water bij en leg wat verse tijmtakjes op de uien.
 • Zet de römertopf in de oven en nu kan het wachten beginnen! Hij gaat eerst twee uur in de oven. Na deze twee uur haal je hem eruit en voeg je de twee blikjes bonenmix toe. De mix die ik gebruikte is de kikkererwt/witte boon/ rode kidney/ limabonen mix. Zet hem nog een half uurtje terug in de oven.
 • Haal ten slotte de römertopf uit de oven en schep voorzichtig het vlees op de borden.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Bonenstoof met karbonade uit de römertopf? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

hollandse bonenstoof recept karbonade recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Bonenstoof met karbonade uit de römertopf

3 gedachten over “Bonenstoof met karbonade uit de römertopf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept