Update Heerlijke Happen afvalrace 2

Update Heerlijke Happen afvalrace 2

Geschatte leestijd: 6 minuten

Zo! En dat was februari, wat een maand was dat zeg. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen, wat mijn gewicht betreft is er niet persé heel veel gebeurd. Afgelopen maand was best heel frusterend want ik bleef maar pingpongen tussen 81 en 82 kg. Daardoor ben ik expres iets minder vaak op de weegschaal gaan staan. Dit zijn namelijk de momenten waarop ik heel snel de handdoek in de ring zou gooien. Mijn gedachte is dan “laat maar”, “dit werkt niet”, “kom maar door met die snacks”… Maar mijn allereerste run kwam eraan, ik was nog steeds volop in training, en had nog steeds geen druppel gedronken! Wat zou dat zonde zijn om dat dan op te geven en op de bank te ploffen… Lees mee in de Update Heerlijke Happen afvalrace 2 om te zien wat dan wél de resultaten waren.

Vestingloop Gorinchem 5K

De herstart van mijn hardloopcarrière is me tot nu toe best lekker afgegaan. Ik gebruik een schema dat wel uitdagend is, maar me niet extreem pushed. Het laatste wat ik wil is weer een blessure oplopen en terug bij af te zijn. De afstanden afgelopen maand waren dus nog steeds niet heel ver, en waren bijna allemaal interval runs. Inmiddels zijn we in het schema opgeschoven naar “snel” leren lopen. Het doel voor de 5K in Gorinchem had ik gezet op 5km in 30 minuten. Drie dagen voor de run liep ik hier op de dijk 5km in 33,53 min. Daar zou dus tijdens de wedstrijd nog wat vanaf moeten. De Vesting is alles behalve een plat circuit. Een hoop stijgen en dalen, trapjes, gekke bochten en mensen die in de weg lopen….

De Run

Daar stond ik dan… het zonnetje scheen gelukkig, de weersomstandigheden waren perfect. Oortjes in, aftellen en rennen maar. Met zoveel mensen om je heen moet je gewoon een beetje in het ritme meelopen. Pas na een kilometer werd het wat ruimer tussen de mensen en kon ik wat harder gaan lopen. Ook kende ik de route helemaal niet dus sommige stukjes waren best een verrassing. Verstand op 0, goed luisteren naar mijn Runkeeper dame in mijn oor die me mijn tijden doorgaf, en ineens was ik bij de laatste kilometer. Met een korte sprint kwam ik in 30,30 min de finish over!! Wat een adrenaline geeft dat zeg. Doel gehaald, medaille om de nek en ontzettend trots op mezelf. Volgende doel? 10km Almere Cityrun op 26 juni.

Update Heerlijke Happen afvalrace 2: Meten is weten

Brrrr altijd spannend om naar de gym te gaan en de cijfertjes te zien… ik wist al dat het gewicht niet persé heel veel naar beneden was gegaan omdat ik mezelf thuis ook een paar keer had gewogen. Toch “voelde” het wel of er iets gebeurd was. Het is daarom ook goed om de centimeters bij te houden. De weegschaal heeft me dan wel niet héél veel resultaat gegeven, toch is er met de centimeters wel wat gebeurd.

 • huidig gewicht 79,3 dat is -2,1 kg in februari
 • vetpercentage 39,1 wat betekent 1,6% minder
 • BMI 25,3
 • borstomvang: 103 cm / -1 cm
 • bilomvang: 111 cm / gelijk gebleven
 • buikomvang : 91 cm / -4 cm
 • kuitomvang: 39 cm / gelijk gebleven
 • beenomvang: 61 cm / -5 cm
 • armomvang: 29 cm / -1 cm

Om alles eens even naast elkaar te zetten:

 • Gewicht : 86,6 / 81,4 / 79,3 : -7,3kg totaal
 • Vet: 42 / 40,7 / 39,1 : -2,9%
 • BMI : 27,6 / 26,1 / 25,3
 • borst: 106 / 104 / 103 : -3 cm
 • buik: 96 / 95 / 91 : -5 cm
 • bil: 113 / 111 / 111 : -2 cm
 • been: 66 / – / 61 : -5cm
 • kuit: 39/ 39 / 39 : –
 • arm: 31 / 30 / 29 -2 cm

Dus hoewel er in februari niet zoveel gebeurd is als in de eerste maand zien we wel degelijk dat er wát gebeurt. Daarom ik ga zeker niet de handdoek in de ring gooien en verder op het ingeslagen pad. Het uiteindelijke doel van 70 kg is heel ambitieus dat weet ik. Of ik het ooit ga halen weet ik niet, er is nu nog -9,3 te gaan.

De lijn zakt! Traag maar gestaag zullen we maar zeggen.

Update Heerlijke Happen afvalrace 2

De tweede update is een feit, en als je de tussenstand van -7,3kg bekijkt dan is dat toch echt al een heel mooi resultaat! Wat ik het liefste zou zien is dat al dat harde werk straks ook vooral beloond gaat worden in een lager vetpercentage. Zowel in het vet wat zich om mijn ingewanden/ organen bevindt, maar ook het “spek” om mijn benen en billen. Eens te meer is maar weer duidelijk dat je dat gewicht allemaal maar met je meesleept. Helaas heb ik twee dagen ná de run toch best last van mijn heup. Waar ik al eerder een flinke blessure aan heb gehad, dus komende week toch wat rust inbouwen. Maar ook gaan werken aan krachtigere been, kuit, en buikspieren! Dit voelt wel als een kleine tegenslag, maar ik ga het me niet in de weg laten zitten om mijn doelen te behalen.

Spreek jullie volgende maand weer bij de volgende update, hopelijk weer met goed nieuws!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » Update Heerlijke Happen afvalrace 2

4 gedachten over “Update Heerlijke Happen afvalrace 2”

 1. Pingback: Francine bij De Lange Hoeve in Genderen - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Update Heerlijke Happen afvalrace 3 - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Update Heerlijke Happen afvalrace 4 - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Gestoofde konijn met Madeirasaus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *