Update Heerlijke Happen afvalrace 3

Update Heerlijke Happen afvalrace 3

Geschatte leestijd: 6 minuten

Inmiddels zijn we een half jaar op weg met deze “afvalrace”. Graag benadruk ik nogmaals dat het dus geen èchte race is om zo snel mogelijk af te vallen! Wel een lifestyle verandering met flinke impact op mijn leven. En dat die impact nu ook goed zichtbaar begint te worden moge duidelijk zijn. Links en rechts krijg ik de vraag of ik afgevallen ben, en ook mag ik flink wat complimenten ontvangen. Zéker een leuke bijkomstigheid in dit proces. Hoe is het me vergaan sinds de laatste keer dat ik hier schreef lees je nu in deze Update Heerlijke Happen afvalrace 3. snel afvallen tips buik

Jo-jo’en op de weegschaal

Schreef ik bij de vorige update dat mijn gewicht rond de 81-82 kg bleef steken en niet echt wilde dalen, wel door die grens zijn we heen gestoten en hoé! Het hardlopen bleek niet (meer) te lukken, ik moest dat echt achter me laten en heb toen besloten de gym in te duiken. Daar leek mijn blessure aan mijn heup me niet in de weg te zitten. Met een schema wat ik nog had van twee jaar eerder ben ik toen van start gegaan.

Afwisselend cardio en krachttraining. Dit ging me verbazend goed af en gaf me het vertrouwen dat het wel goed zou komen. De 80kg grens werd gepasseerd en langzaam kropen de cijfertjes naar beneden.

Update Heerlijke Happen afvalrace 3

“Bring in the big guns”

Hoewel dit schema dus wat houvast gaf en ik zeker ook centimeters begon te verliezen, had ik nog niet het gevoel dat dit me precies dát resultaat ging geven wat ik wilde. Een beetje hulp van buitenaf leek mij dan ook een goed idee. Maar wie vraag je dat en hoe ga je daar dan mee van start? Mijn antwoord kwam via wat filmpjes die ik op TikTok en Instagram zag van Mike van Hoorn. En Mike wéét wat hij doet!

Deze gespierde jonge vent is niet alleen fitness instructeur maar ook diëtist. Ik plande een call met hem in en daarin hebben we in ruim een uur alles doorgenomen. Wat mijn doelen zijn, wat daarin haalbaar is, wat voor aanpassingen ik daarvoor moet doen. Naast dat hij mij het komende jaar online bijstaat ga ik ook één keer per maand naar Amsterdam om met hem te trainen.

Update Heerlijke Happen afvalrace 3
Zo gespierd als Mike is niet de bedoeling… maar we gaan zéker de gestelde doelen nastreven!

Work out baby

Spieren train je in de gym, en buikspieren dié maak je in de keuken… waar ik een klein beetje voor vreesde moest ik ook daadwerkelijk gaan doen. Ik moet àlles bijhouden wat ik eet! Maar dan ook echt àlles… dus ook dat stiekeme chocolaatje wat je zonder na te denken in je mond stopt. Van hieruit gaan we werken naar een combinatie van diverse macro’s die ik persoonlijk nodig heb voor mijn doelen.

Ik ga je hier dus ook niet precies vertellen wat ik allemaal eet, want dat heeft voor jou totaal geen zin om ook te doen. Mijn ochtenden slijt ik tegenwoordig wel in de gym waar ik nu zeker 5 tot 6x per week te vinden ben. snel afvallen tips buik

Update Heerlijke Happen afvalrace 3 Meten is weten!

Yes dat weten we inmiddels en ik heb ook besloten om progressiefoto’s te maken. Eens per maand maak ik foto’s van mezelf in ondergoed om deze naast elkaar te kunnen leggen. Deze ga ik hier niét delen, maar ik kan je zeggen dat er echt al een hoop gebeurt is sinds de eerste keer. De cijfertjes op een rij:

 • huidig gewicht: 73.6 kg = -5,7kg sinds laatste update
 • vetpercentage: 37
 • BMI: 23,5
 • borstomvang: 99 cm / -4cm
 • bilomvang: 104 cm / -7 cm
 • buikomvang: 87 cm / -4 cm
 • kuitomvang: 38cm / -1 cm
 • beenomvang: 58 cm / -3cm
 • armomvang: 28 cm / -1 cm

En dat ziet er op een rijtje na een half jaar zo uit:

 • Gewicht : 86,6 / 81,4 / 79,3 / 73.6 : -13kg totaal 
 • Vet: 42 / 40,7 / 39,1 / 37 : -5% totaal
 • BMI : 27,6 / 26,1 / 25,3 / 23,5
 • borst: 106 / 104 / 103 / 99 : -7 cm totaal
 • buik: 96 / 95 / 91 / 87 : -9 cm totaal
 • bil: 113 / 111 / 111 / 104 : -9 cm totaal
 • been: 66 / – / 61 / 58 : -8 cm totaal
 • kuit: 39/ 39 / 39 / 38 : –1 cm totaal
 • arm: 31 / 30 / 29 / 28. : -3 cm totaal
snel afvallen tips buik
Elke gym meet net even anders, maar resultaten zijn er!

Update Heerlijke Happen afvalrace 3

Zo! Dat zijn resultaten toch? Het gaat dus heel goed en we zijn al bijna bij het streefgewicht. Echter wil daar wel een sidenote bij zetten. Nu ik minder vet en meer spieren krijg zou het zomaar kunnen zijn dat ik zwaarder wordt. Daar heb ik geen moeite mee. Ik weeg liever iets meer ( spieren zijn nou eenmaal zwaarder) maar met het gewenste gespierde lijf, dan uitgezakt en wel op mijn streefgewicht.

Alleen tijd zal ons dat gaan leren. Het plan met Mike is om samen een jaar aan de slag te gaan. Er zullen dus zeker nog meer updates gaan komen. snel afvallen tips buik

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

snel afvallen tips buik

Start » Blog » Update Heerlijke Happen afvalrace 3

3 gedachten over “Update Heerlijke Happen afvalrace 3”

 1. Pingback: Mijn ervaring met Kickstart je vetverbranding - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Update Heerlijke Happen afvalrace 2 - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Update Heerlijke Happen afvalrace 4 - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *