Vegan rijstepap met kaneel

Vegan Rijstepap met Kaneel: Een Simpel Recept

Estimated reading time: 3 minuten

Zo we gaan eens eventjes terug in tijd! Rijstepap met kaneel en suiker, nou dat brengt mij terug naar wel heel vroeger. Super simpel om te maken, en het neemt ook niet heel veel tijd in beslag. We geven het een iets nieuwer tintje door het te maken met amandelmelk. Deze melk is van zichzelf al wat zoeter dan gewone melk. En door het gebruik van deze melk wordt het een vegan gerechtje. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, en dan kun je lekker met je warme bakje op de bank met een dekentje wegkruipen en even verloren tijden laten herleven. Aan de slag met deze Vegan rijstepap met kaneel.

Vegan rijstepap met kaneel

Natúúrlijk kun je gewone koeienmelk gebruiken, of welke andere melksoort die jouw voorkeur heeft. Het hoéft niet perse een vegan gerechtje te zijn. We koken een kaneelstokje mee in de melk om het wat extra smaak te geven, en strooien wat kaneelpoeder op de pap en dan is het smullen geblazen. Ik mealprep regelmatig maaltijden hier thuis dus ik heb vaak wel een restje witte rijst in de koelkast staan. Je toetje of ontbijtje is dan ook zo gemaakt. Alleen maar de melk opwarmen en je bent klaar. De kaneel koop je natuurlijk bij mijn vaste kruiden en specerijen leverancier.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Vegan rijstepap met kaneel

Vegan rijstepap met kaneel

Terug in de tijd voor een klassieker met een moderne melksoort!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 2 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Ontbijt, toetje
Keuken: European
Trefwoord: amandelmelk, basmati rijst, kaneel, kokosbloesemsuiker
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

melkpannetje

Ingrediënten:

  • 200 gram basmati rijst - gekookt
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 stokje kaneel
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 el kokosbloesemsuiker

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • In je melkpannetje verwarm je de amandelmelk met het kaneelstokje op lage temperatuur.
  • Haal het stokje eruit en schep de rijst en suiker erbij en mix het geheel goed. Schep in een kommetje en strooi wat kaneelpoeder erop.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ken je klassiekers! Naast deze klassieker kennen we natuurlijk nog heel veel andere mooie recepten die al jaar en dag meegaan, of die juist weer eens op tafel mogen komen. Bekijk onderstaande maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Vegetarisch » Vegan Rijstepap met Kaneel: Een Simpel Recept

2 gedachten over “Vegan Rijstepap met Kaneel: Een Simpel Recept”

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept