Vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst

Vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst

Een heerlijk lunch gerechtje met volop groenten en een fijne crunch.
Vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst

Wacht even, lees ik daar nu vegan? Ja hoor je leest het goed! Een vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst. Of ik helemaal van mijn geloof ben gevallen? Nou nee hoor, want Heerlijke Happen heeft echt al heel veel vegetarische gerechten op de site staan. Vegan dát dus nog niet zo veel. Ook ik ben al jaren bezig met zero waste, betere keuzes wat betreft vlees, dus ook hier zal ik vaker een vegan gerechtje gaan plaatsen. Heerlijke Happen is een platform voor iedereen en deze groep werd tot nu toe niet bediend. Deze vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst barst van de groenten! De verschillende soorten paddestoelen geven hem lekker veel smaak. En we maken hem lekker smeuïg door een flinke eetlepel vegan pesto. Deze kreeg ik van KoRo.nl omdat ik daar een mooie samenwerking mee aan ben gegaan.

Vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst
De pesto is van KoRo-shop.nl met de code “HEERLIJKEHAPPEN” krijg je 5% korting op je bestelling t/m eind maart.
Vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst

Vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst

Een heerlijk lunch gerechtje met volop groenten en een fijne crunch.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: champignons, oesterzwammen, pesto, spinazie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

wok

Ingrediënten: 

  • 200 gram spinazie
  • 6 konings oesterzwammen
  • 6 oesterzwammen
  • 6 witte champignons
  • 1 el vegan pesto
  • 1 el paddestoelen risotto kruidenmix
  • 3 el gemengde noten
  • 200 gram bloemkoolrijst

Uit de voorraadkast:

  • olijfolie
  • peper en zout

En zo maak je het:

  • Snijd de oesterzwammen en champignons in plakjes.
  • Verhit de wok en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de zwammen en champignons tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
  • Strooi er de kruiden op en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe ze spinzie in de pan erbij en roer tot het slinkt, voeg dan de bloemkoolrijst en de pesto toe. Roerbak het geheel nog een minuutje of drie.
  • Hak de noten en rooster ze even kort in een koekenpan.
  • Neem de borden of kommen erbij en schep de mix erop/erin en strooi de nootjes erop.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
De paddestoelen hebben lekker veel bite!

Vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst

Ok, ok allemaal leuk en aardig deze vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst, maar pesto is toch helemaal niet vegan? Nee dat klopt! Je maakt hem normaal met Parmezaanse kaas. In dit geval heb ik de pesto van KoRo gebruikt. Deze is vegan omdat ze de kaas hebben vervangen voor tofu. En eerlijk is eerlijk hij is echt lekker! Zo heb ik ook nog wat extra geroosterde noten toegevoegd voor een beetje brunch in het gerechtje. Een schaal als deze kun je prima als lunch eten. Je dagelijkse behoefte aan groenten haal je op deze manier gemakkelijk. Wil je hem uit uitbreiden? Voeg dan bijvoorbeeld wat gekookte orzo toe of maak wat spaghetti erbij dan kun je het prima als hoofdmaaltijd eten.

Andere lekkere vegetarische/vegan gerechten?

Volg jij Heerlijke Happen op Instagram, Facebook of Pinterest? Tag me dan in je foto’s of reacties dan kan ik zien wat je gemaakt hebt! Ik vind het natuurlijk erg leuk om jullie creaties te zien.

Meer inspiratie?

1 gedachte over “Vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept