Yorkshire pudding met uienjus

Yorkshire pudding met uienjus

Estimated reading time: 4 minuten

We duiken de Engelse keuken in en gaan aan de slag met een klassieker! Yorkshire pudding recept met uienjus, de titel pudding doet iets anders vermoedden dan wat wij Nederlanders kennen. De grondslag hieraan ligt vooral uit te leggen aan taal en het gebruik van taal. In Engeland vullen ze deze soort “soezen” vaak met jus en wordt het geserveerd bij een “Sunday roast”. Het recept is heel erg simpel, je moet alleen wat stappen volgen om ze perfect uit de oven te krijgen.

Yorkshire pudding met uienjus

Yorkshire pudding met uienjus

Voor inspiratie van dit recept voor Yorkshire pudding met uienjus heb ik een kijkje genomen bij Jaimy Oliver. Eén van Engeland bekendste chefs. Hij had een hele simpele methode om ze te bakken, en zo heb je in een half uurtje de perfecte puddings uit de oven. Wat voor ons dus wellicht wat gekkigheid is, maar in Engeland gieten ze ze vaak vol met jus. Je kunt ze ook openbreken en bijvoorbeeld met wat zalm bedekken.

Als je de puddings maakt met een worstje erin, worden ze een “toad in a hole” genoemd. Deze heerlijke puddings zijn ook super leuk om te maken voor bijvoorbeeld een Engels geïnspireerd Kerstmenu, waarbij ze een echte aandachtstrekker op tafel zijn. Met maar een paar ingrediënten heb je dus niet echt heel veel nodig om ze te maken, wat ze perfect maakt voor zowel een ongecompliceerd diner als voor feesten.

Yorkshire pudding met uienjus

De combinatie van het knapperige deeg met de sappige worst is werkelijk onweerstaanbaar en zorgt voor een gezellige sfeer, vooral tijdens de wintermaanden.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Yorkshire pudding met uienjus

Yorkshire pudding met uienjus

Een super traditioneel gerecht uit Noord Engeland, cooked to perfection.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 74 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: engelse
Trefwoord: bloem, melk, uien
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 3 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • ½ tl zout
  • 100 ml volle melk
  • 100 gram bloem - gezeefd
  • zonnebloemolie

Voor de uienjus:

  • 2 uien - in halve ringen gesneden
  • 800 ml runderboullion
  • 2 laurierblaadjes
  • 50 gram roomboter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el maizena
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 230 graden.
  • Vul een muffinblik ( let op geen siliconen materiaal maar echt de stalen versie) met ongeveer 1,5 cm zonnebloemolie per vakje en zet deze in de oven op een bakblik. De olie wordt hierdoor loeiheet! minimaal een kwartiertje erin laten staan.
  • In een mengkom klop je de eieren met het zout en de melk heel luchtig, zeef de bloem erin en klop met een garde tot een mooi klontervrij beslag. Giet dit in een maatbeker.
  • Haal met handschoenen het bakblik met de muffinvorm uit de oven en schenk voorzichtig in elk vakje een laagje beslag, let op omdat de olie heel heet is zal het gelijk flink gaan bubbelen.
  • Zet het bakblik met de gevulde muffinvormpjes direct terug in de oven en verlaag de temperatuur tot 190 graden en bak een 20-25 minuten tot de puddings omhoog zijn gekomen en mooi goudbruin zijn.
  • In de tussentijd maken we de jus. Snijdt de uien in halve ringen.
  • Smelt de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de uien glazig. Voeg de laurierblaadjes toe en dan de suiker en balsamicoazijn. Bak tot de uien een beetje karameliseren.
  • Schenk de bouillon erbij en roer goed door, laat op een laagje vuurtje rustig doorkoken.
  • Mix de maizena in een kommetje met 3 el water en voeg dit papje toe aan de uienjus net voordat je puddings in de oven klaar zijn. Met een houten lepel roer je de jus tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper.
  • Haal de puddings uit de oven en laat even uitlekken op een keukenpapiertje, serveer dan met wat uienjus in de gaten van de puddings gegoten.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Dit is een echte klassieker! Maar daar hebben we er hier wel meerdere van. Bekijk onderstaande recepten eens en laat je inspireren. Oh en als je er een beetje vanaf wijkt, dat vind ik niet erg hoor… 😉

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Yorkshire pudding recept met uienjus

Start » Recepten » bijgerechten » Yorkshire pudding met uienjus

2 gedachten over “Yorkshire pudding met uienjus”

  1. 5 sterren
    English traditional! Yum!

4.94 from 74 votes (72 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept