Koolhydraatarm Engels ontbijt recept

Koolhydraatarm Engels ontbijt recept

In het weekend hebben we wat meer tijd om eens lekker uitgebreid te ontbijten. Heb jij wel eens een English breakfast op? Dat is nog eens een stevig ontbijt, als je daarvan hebt genoten dan zit je ook wel echt goed vol. Veelal ook geserveerd met dikke plakken getoast brood. Die laten we in dit recept achterwege, en gaan voor meer groente. Ook vervangen we de vette worst en spek voor rosbief. De Engelse keuken staat niet perse heel erg bekend om het gebruik van veel kruiden. Denk aan Fish&chips waar meestal alleen zout bij gebruikt wordt. Of een Egg sandwich die ook vrij vlak van smaak zijn. We gaan de groenten dus wat extra op smaak brengen in dit koolhydraatarm Engels ontbijt recept. Dit Engels ontbijt maken we hier thuis niet zo heel vaak, dus àls het op tafel komt dan gaan we er extra van genieten!

Koolhydraatarm Engels ontbijt recept
Koolhydraatarm Engels ontbijt recept

Koolhydraatarm Engels ontbijt recept

Een English breakfast maar dan nét even wat gezonder, maar zeker niet minder lekker!
5 van 9 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Ontbijt
Keuken: engelse
Trefwoord: bimi, champignons, ei, rosbief, tomaat
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 375kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 6 stronkjes bimi
  • 6 trostomaatjes
  • 200 gram champignons
  • 100 gram witte bonen in tomatensaus
  • 150 gram rosbief

kruiden en specerijen

En zo maak je het:

  • Breng een pan met water aan de kook en blancheer hier de stokjes bimi in voor een vijftal minuten. ( Kun je geen bimi vinden dan is broccoli ook goed ).
  • Verwarm de witte bonen in tomatensaus en verdeel over twee kleine kommetjes.
  • Snijd de champignons in kwarten en bak ze in een beetje olijfolie goudbruin. Breng op smaak met peper, zout en wat Provençaalse kruiden .
  • Rol de rosbief op in rolletjes en strooi hier ook wat peper en zout op.
  • Bak de eieren in de koekenpan, dooier heel of gebroken dat is maar net hoe jij het lekker vindt.
  • Pak twee ondiepe kommen erbij en maak deze op met alle ingrediënten.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
English breakfast

Koolhydraatarm Engels ontbijt recept

Het brood heb ik echt niet gemist bij dit English breakfast en de spek en worstjes ook niet. Door het gebruik van rosbief die we op smaak brengen met peper en zout hebben we toch nog wat vlees, maar wel een “light” versie. In de welbekende potjes witte bonen in tomatensaus wordt vaak wel suiker gebruikt, dus pak daar dan een klein schaaltje van, gewoon voor de smaak! Een honderd procent authentiek Engels ontbijt maken we dus niet, maar deze is wel nèt even wat gezonder.

Dit is natuurlijk een heel stevig ontbijt… op zoek naar net zo’n lekker brekkie maar wel iets lichter? Probeer deze dan maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Engels ontbijt maken

3 gedachten over “Koolhydraatarm Engels ontbijt recept”

  1. Pingback: Appel kaneel kwark pannenkoeken - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Bloemkoolsalade met framboos en nootjes - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept