Estimated reading time: 3 minuten
Zoete aardappels zijn helemaal van nu en zijn inmiddels goed ingeburgerd in de Hollandse keuken. Zoete aardappels zijn terug te vinden in stamppotten, puree , en als gepofte of gegrilde groenten. Jazeker bij groenten want deze aardappel is dus helemaal geen aardappel maar hoort bij de groentenfamilie. aardappelsalade met van zoete aardappel
Deze zoete aardappelsalade met yoghurt dressing is kleurrijk en natuurlijk makkelijk te maken. In dit recept zitten er ook geroosterde kikkererwten in. Geroosterde kikkererwten zitten bomvol met eiwitten een hele gezonde salade dus.
En zo maak je de Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing:
-Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden.
-Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Zet hem daarna in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar vermengen.
-Haal de kikkererwten uit het blik en spoel ze goed af. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier en leg ze daarna op een bakblik bekleed met bakpapier.
-Kruid de erwten met zout, peper en paprikapoeder. Druppel er wat olijfolie op en zet in de oven. Na 15 minutenhet mengsel even omhusselen en daarna nogmaals 15 minuten in de oven.
-Ondertussen was je de zoete aardappels en schrob je het velletje schoon. Daarna gril je ze in de oven nog steeds op 200 graden in 25/30 minuutjes gaar.
-Snipper de sjalot.
Pak nu 2 mooie borden erbij en leg er een laagje sla gemengde sla op. Verdeel de kikkererwten en zoete aardappels, garneer met de rest van de ingrediënten. Druppel als laatste de dressing erover: Héérlijk happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
zoete aardappelsalade met yoghurt dressing
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 zoete aardappelen
- 1 blikje kikkererwten
- 1 zakje gemengde sla
- 1 handje rozijnen
- 1 gesnipperde sjalot
- 1 bakje granaatappelpitjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden.
- Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen en zet hem daarna in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar vermengen.
- Haal de kikkererwten uit het blik en spoel ze goed af, dep ze droog met keukenpapier en leg ze daarna op een bakblik bekleed met bakpapier.
- Kruid de erwten met zout, peper en paprikapoeder, druppel er wat olijfolie op en zet in de oven, na 15 minuten even omhusselen en daarna nogmaals 15 minuten in de oven.
- Ondertussen was je de zoete aardappels en schrob je het velletje schoon, daarna gril je ze in de oven nog steeds op 200 graden in 25/30 minuutjes gaar.
- -Snipper de sjalot.
- Pak nu 2 mooie borden erbij en leg er een laagje sla gemengde sla op, verdeel de kikkererwten en zoete aardappels, garneer met de rest van de ingrediënten en druppel als laatste de dressing erover
Andere fijne aardappel recepten zoals deze zoete aardappelsalade met yoghurt dressing:
Dijon mosterd rode aardappelsalade
Aardappelsalade met venkel en ham
Gegrilde zoete aardappelsalade
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
aardappelsalade met van zoete aardappel
heerlijke salade