Courgette witlof lasagne

Courgette witlof lasagne met mozarella

Geschatte leestijd: 3 minuten

Soms krijg ik een verzoek om met een bepaald ingrediënt een recept te bedenken. De aanvraag voor deze keer was witlof.Witlof is een lekkere groente die op veel manieren gebruikt wordt in bijvoorbeeld ovenschotels of salades. Deze courgette-witlof lasagne is een overheerlijke ovenschotel die je zeker eens moet proberen.We maken de witlof courgette lasagna met een verse bechamel-kaassaus want uit een pakje gaan we natuurlijk niet koken! Courgette witlof en gehakt lasagne.

Bechamelsaus is een hele makkelijke basissaus die voor vele ovenschotels en ook als gewone saus kan dienen bij allerhande groenten en gerechten.

Courgette-witlof lasagne

 En zo maak je de Courgette witlof lasagne:

-Verwarm als eerste je oven voor op 200 graden

-Met een kaasschaaf snij je vervolgens de courgette in plakken. Strooi er wat zout op en laat ze 10 minuten liggen om het vocht uit de courgette te laten lekken. Hierdoor wordt de courgette wat zachter

-Snij een stukje van de kont van de witlof stronken, zodat de blaadjes los komen, blancheer de losse blaadjes ongeveer 1 à 2 minuten in kokend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

-Rul het gehakt in een koekenpan en kruid het vlees met zout, peper en nootmuskaat. Laat daarna het vet weglekken in een vergiet en zet het apart.

De bechamelsaus:

-Maak nu de bechamelsaus voor de Courgette witlof lasagne, dit doe je door in een steelpan eerst de boter te smelten, daarna voeg je de bloem erbij en klop dit tot een glad mengsel. Dit noemen we een roux. Klop door tot de roux bleek kleurt en een beetje begint te schuimen. Giet vervolgens alle melk erbij en roer het goed door elkaar. Breng het al roerend aan de kook tot de saus dikker wordt. Nu kun je de geraspte kaas erbij doen. Wederom al roerende zorg je dat het een gladde saus blijft. Voeg er wat zout, peper, en nootmuskaat aan toe. Zet de saus op een stoofpitje en roer regelmatig even door zodat hij niet gaat klonteren.

-Spoel de courgette plakken af met koud water en dep ze goed droog.

-Neem de ovenschotel erbij en met een juslepel schenk je nu als eerste een laagje saus op de bodem.

-Beleg dit laagje met een aantal plakken courgette. Hierop schep je wat gehakt, daarna een laagje witlof en vervolgens weer wat saus eroverheen.

-Zo bouw je een witlof courgette lasagna, het is aan te raden om de laagjes groenten dakpansgewijs en dwars neer te leggen zo is je stapeltje wat steviger!

-Als laatste snij je de mozzarella bol in plakken en leg je deze er bovenop. Strooi hier wat nootmuskaat op.

-Zet de Courgette witlof lasagne ongeveer 20/25 minuten in de oven.

(Wil je een iets zwaardere maaltijd dan kun je per laagje ook nog in plakjes gesneden gekookte aardappels toevoegen of lasagne-vellen).

Haal de schaal met de Courgette witlof lasagne uit de oven en serveer de lasagna met een lekker wit wijntje

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Courgette-witlof lasagne

Courgette-witlof lasagne

Soms krijg ik een verzoek om met een bepaald ingrediënt een recept te bedenken. De aanvraag voor deze keer was witlof.Witlof is een lekkere groente die op veel manieren gebruikt wordt in bijvoorbeeld ovenschotels of salades. Deze courgette-witlof lasagne is een overheerlijke ovenschotel

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 24 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: witlof
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 356kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

Voor de bechamelsaus:

 • 35 gram boter
 • 35 gram bloem
 • 500 ml melk
 • 75 gram geraspte kaas - een originele bechamel is zonder kaas, dit toevoegen geeft net wat meer smaak
 • Zout
 • peper
 • Nootmuskaatpoeder

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Verwarm als eerste je oven voor op 200 graden
 • Met een kaasschaaf snij je vervolgens de courgette in plakken. Strooi er wat zout op en laat ze 10 minuten liggen om het vocht uit de courgette te laten lekken. Hierdoor wordt de courgette wat zachter
 • Snij een stukje van de kont van de witlof stronken, zodat de blaadjes los komen, blancheer de losse blaadjes ongeveer 1 à 2 minuten in kokend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
 • Rul het gehakt in een koekenpan en kruid het vlees met zout, peper en nootmuskaat. Laat daarna het vet weglekken in een vergiet en zet het apart.
 • Maak nu de bechamelsaus, dit doe je door in een steelpan eerst de boter te smelten, daarna voeg je de bloem erbij en klop dit tot een glad mengsel. Dit noemen we een roux. Klop door tot de roux bleek kleurt en een beetje begint te schuimen. Giet vervolgens alle melk erbij en roer het goed door elkaar. Breng het al roerend aan de kook tot de saus dikker wordt. Nu kun je de geraspte kaas erbij doen. Wederom al roerende zorg je dat het een gladde saus blijft. Voeg er wat zout, peper, en nootmuskaat aan toe. Zet de saus op een stoofpitje en roer regelmatig even door zodat hij niet gaat klonteren.
 • Spoel de courgette plakken af met koud water en dep ze goed droog.
 • Neem de ovenschotel erbij en met een juslepel schenk je nu als eerste een laagje saus op de bodem.
 • Beleg dit laagje met een aantal plakken courgette. Hierop schep je wat gehakt, daarna een laagje witlof en vervolgens weer wat saus eroverheen.
 • Zo bouw je een lasagne, het is aan te raden om de laagjes groenten dakpansgewijs en dwars neer te leggen zo is je stapeltje wat steviger!
 • Als laatste snij je de mozzarella bol in plakken en leg je deze er bovenop. Strooi hier wat nootmuskaat op.
 • Zet de Courgette-witlof lasagne ongeveer 20/25 minuten in de oven.
 • (Wil je een iets zwaardere maaltijd dan kun je per laagje ook nog in plakjes gesneden gekookte aardappels toevoegen of lasagne-vellen).
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Courgette witlof lasagne? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Courgette witlof lasagne met mozarella

Courgette witlof en gehakt lasagne

5 gedachten over “Courgette witlof lasagne met mozarella”

 1. Pingback: Gevulde bolcourgette met gegrilde witlof - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Italiaanse pesto lasagne salade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept