Zoetzure ingelegde rode ui

Zoetzure ingelegde rode ui

Sommige dingen kun je gewoon in een potje kopen in de supermarkt. En hoewel dat natuurlijk super gemakkelijk is, is zelf maken soms nèt even leuker. Sowieso omdat er dan geen conserveringsmiddelen gebruikt worden. En je ook lekker zelf je eigen smaak aan het product kunt geven. Zo ook met deze zoetzure ingelegde rode ui. We bepalen helemaal zelf welke specerijen we aan de weckpot toevoegen. In dit geval heb ik gekozen voor wit mosterdzaad. Vaak ook in potten augurk te vinden. Dit is weer een heel mooi basis recept waar je heel veel kanten mee uit kunt. Deze rode ui op zuur past perfect bij een lekker vetje visje bijvoorbeeld. Recept zoetzure rode ui.

rode ui op zuur
De kleur is ook prachtig!

Zoetzure ingelegde rode ui

Voor rode ui op zuur kun je diverse specerijen gebruiken. Ik heb het vrij simpel gehouden met zout, zwarte peper en wit mosterdzaad. Je zou er ook nog pimentkorrels of zelfs verse dille bij kunnen doen. Een pot zoetzure ingelegde rode ui kun je een weekje of twee wel goed bewaren in de koelkast. Er zijn maar weinig ingrediënten nog voor een mooie pot als deze. Als je het gemaakt hebt kun je na een half uurtje al smullen, maar het beste is het om het lekker een nacht te laten staan. Ook leuk trouwens om eens als een cadeautje voor iemand te maken!

Zoetzure ingelegde rode ui
Een pot als deze gaat hier niet heel lang mee….
Zoetzure ingelegde rode ui

Zoetzure ingelegde rode ui

Een fantastisch basis recept die je bij heel veel gerechten kunt toevoegen.
5 van 8 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: basis product, Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: azijn, mosterdzaad, rode ui, zwarte peper
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 1 pot
calorieën: 236kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

steelpannetje

Ingrediënten:

  • 3 grote rode uien - in dunne ringen gesneden
  • 100 ml azijn
  • 50 gram suiker
  • 200 ml water
  • ½ tl zeezout
  • 1 tl mosterdzaad
  • ½ tl zwarte peper - grof gemalen

En zo maak je het:

  • Pak het steelpannetje erbij en doe hier het water met de azijn en suiker in. Breng aan de kook en zorg dat de suiker helaas opgelost is.
  • Voeg het zout, de zwarte peper en het mosterdzaad toe, en de in dunne gesneden rode uienringen.
  • Mix het geheel goed en schep het dan in je weckpot. Laat even afkoelen en bewaar in je koelkast.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer fijne basis recepten voor in je keuken? Probeer eens één van deze:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Zoetzure ingelegde rode ui

recept zoetzure rode ui

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept