Zomerse komkommer agua fresca

Zomerse komkommer agua fresca

Geschatte leestijd: 3 minuten

Natuurlijk kun je met gemak limonade, frisdrank of siroop in de supermarkt kopen. Maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf een verfrissend drankje maken. Deze zomerse komkommer agua fresca is een aantal dagen goed te bewaren in de koelkast en is een combinatie tussen ijsthee en een soort groente-juice. Voor dit drankje is het handig als je een juicer hebt, maar een blender volstaat ook prima. Natuurlijk kun jij zelf de smaak bepalen door de ingrediënten die je gebruikt, of de hoeveelheid suiker of honing die je toevoegt. Dit groene sap drankje smaakt fantastisch en is zó gemaakt.

Zomerse komkommer agua fresca

Zomerse komkommer agua fresca

Agua Frescas vind je vooral veel in Zuid Amerikaanse landen waaronder Mexico. Je kunt er eigenlijk volop mee mixen en diverse soorten fruit of groente voor gebruiken. Zelf heb ik het drankje niet té zoet gemaakt anders neig je snel nar limonade en dat wil ik juist een beetje vermijden. Ik heb groene thee gebruikt en honing als zoetstof. Allemaal natuurlijke ingrediënten zonder verdere toevoegingen. Je bewaart het in de koelkast en als het daar eventjes in heeft gestaan dan altijd even goed roeren of schudden voordat je het uitschenkt.

Zomerse komkommer agua fresca

Hieronder het volledige recept met ingrediënten voor deze mocktail. Veel plezier met het maken van onderstaand drankje. Cheers, en bij deze hoef je je niet in te houden…!

Zomerse komkommer agua fresca

Zomerse komkommer agua fresca

Een verfrissende dorstlesser die je zó gemaakt hebt.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 1 reactie
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Drankjes
Keuken: European
Trefwoord: groene thee, honing, komkommer, munt
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1.5 liter
calorieën:
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 2 komkommers
 • 3 takjes verse munt
 • 6 limoenen - uitgeperst
 • 1 liter groene thee
 • 4 el honing

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Pers de limoenen uit.
 • Haal de blaadjes munt van de takjes en tegelijkertijd met de komkommer duw je ze door de juicer.
 • Zet een liter groene thee en laat even afkoelen.
 • In een glazen schenkkan of gewoon een oude spa rood fles giet je het limoensap, de thee, de juice en de honing bij elkaar en roer of schud heel hard. Daarna kun je het uitschenken.
 • Deze Agua Fresca is een aantal dagen te bewaren in de koelkast, wel even schudden of roeren voordat je het weer uitschenkt.
 • Cheers!
Heb jij nou geen juicer in huis dan kun je alles in een blender doen en dan even flink laten draaien. Daarna in een fijne zeef uit laten lekken zodat het pulp achterblijft. Daarna mix je het sap met de thee en limoensap. 
Eventueel kun je ook gember aan de juicer toevoegen. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Dit is natuurlijk een alcoholvrij drankje. Zou je er een cocktail van willen maken dan kan dat door wat gin of wodka toe te voegen. Maar goed in dit geval zou ik het lekker als dorstlesser gebruiken. Ook nog eens super gezond want zowel groene thee als komkommer zijn goed voor de mens! Andere fijne drankjes maken? check deze ook maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Mocktail » Zomerse komkommer agua fresca

1 gedachte over “Zomerse komkommer agua fresca”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept