Zongedroogde tomaten en olijven brood

Zongedroogde tomaten en olijven brood

Estimated reading time: 3 minuten

Broodbakken moet voor mij een makkelijk proces zijn! Je zult mij dus niet heel snel in de weer zien gaan met zuurdesembrood of brood wat uren en uren moet rijzen en allerlei ingewikkelde kneed-methodes. Dit zongedroogde tomaten en olijven brood geef niets van dat alles. Geen rijstijd, niet tot nauwelijks kneden, en zeker geen uren wachten. Het enige vervelende is het eventjes afwachten tot het wat afgekoeld is om aan te snijden. Maar mijn idee: serveer het lekker warm en geniet er direct van. Klein beetje roomboter erop….. oh dit is echt smullen!

Zongedroogde tomaten en olijven brood

Zongedroogde Tomaten en Olijven Brood – Snel Mediterraans Brood Zonder Rijstijd

In het deeg voegen we al wat Italiaanse kruidenmix toe, dat geeft die onmiskenbare geur en smaak aan je brood. Ook voegde ik er kappertjes aan toe, mocht je die niet lekker vinden dan mag je ze weglaten. Eigenlijk kun je helemaal zelf bepalen wélke toevoegingen je gebruikt, je zou ook stukjes vlees of bijv Parmezaanse kaas op het brood kunnen strooien. Het brood is een aanpassing op een recept wat ik al eerder maakte. Het soda bread, een brood wat hier nooit mislukt en snel gemaakt is. Toegegeven een zuurdesem brood kán wat luchtiger van structuur zijn met van die gaten erin. Maar ik vind dit brood fantastisch!

Stap-voor-stap: Snel Brood Bakken met Italiaanse Smaken

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zongedroogde tomaten en olijven brood

Snel Mediterraans Brood met Zongedroogde Tomaten, Olijven en Kappertjes

Een knapperig Italiaans geïnspireerd brood zonder rijstijd dat binnen een uur klaar is. Met zongedroogde tomaten, olijven en Italiaanse kruiden – perfect voor bij soep, salades of als borrelbrood.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 1 reactie
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: brood
Keuken: European
Trefwoord: bloem, mediterraans brood, olijven, snel brood recept, zongedroogde tomaatjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 15 plakken
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

springvorm

Ingrediënten:

  • 500 gram tarwebloem
  • 375 ml karnemelk
  • 75 gram roomboter - koud, in blokjes
  • 50 gram suiker
  • 1 tl baking soda
  • tl zout
  • 1 ei
  • 10 zongedroogde tomaatjes - in stukjes gehakt
  • 15 groene olijven - in stukjes gehakt
  • 2 el kappertjes
  • 2 el italiaanse kruidenmix

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 190 graden.
  • Neem een kom erbij en doe hierin eerst de droge ingrediënten, mix het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de blokjes boter toe en kneed deze helemaal door het meel zodat het kleine korreltjes worden.
  • Voeg de tomaatjes, olijven, en kappertjes toe en mix goed.
  • Nu voeg je het ei en de karnemelk toe en meng je heel kort tot er een grof samenhangend deeg ontstaat. ( dit kan met een pollepel) Echt niet te lang mixen het geheel blijft heel grof en korrelig.
  • Bebloem je werkblad en schep het deeg uit de kom, vorm een bol van het deeg. Let op het is heel "sticky" , bebloem daarom ook je handen zodat het zo min mogelijk blijft plakken. Snijd met een mes een kruis in het deeg en strooi nog wat Italiaanse kruiden erop.
  • Leg een vel bakpapier op de bodem van je springvorm (het brood hoef de randen niet te raken, het mag bijv ook op een quichevorm gelegd worden of een platte schaal). Leg de bol erop, deze zal tijdens het bakken nog weel iets rijzen en uitzetten.
  • Zet in de oven voor 40-45 minuutjes tot het mooi goudbruin aan de buitenkant is.
  • Laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Snel Mediterraans Brood met Zongedroogde Tomaten, Olijven en Kappertjes
Amount per Serving
Calories
200
% Daily Value*
Fat
 
6
g
9
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Trans Fat
 
0.2
g
Polyunsaturated Fat
 
0.5
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Cholesterol
 
24
mg
8
%
Sodium
 
188
mg
8
%
Potassium
 
124
mg
4
%
Carbohydrates
 
31
g
10
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
5
g
6
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
212
IU
4
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
43
mg
4
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Brood! Sommige mensen zijn bang voor de koolhydraten erin, maar in een beetje normaal dieet kun je echt wel brood eten… Hier heb ik nog een aantal hele fijne broodrecepten voor je die je echt eens moet proberen:

Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zongedroogde tomaten en olijven brood

Eén gedachte over “Zongedroogde tomaten en olijven brood”

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept