Estimated reading time: 3 minuten
Broodbakken moet voor mij een makkelijk proces zijn! Je zult mij dus niet heel snel in de weer zien gaan met zuurdesembrood of brood wat uren en uren moet rijzen en allerlei ingewikkelde kneed-methodes. Dit zongedroogde tomaten en olijven brood geef niets van dat alles. Geen rijstijd, niet tot nauwelijks kneden, en zeker geen uren wachten. Het enige vervelende is het eventjes afwachten tot het wat afgekoeld is om aan te snijden. Maar mijn idee: serveer het lekker warm en geniet er direct van. Klein beetje roomboter erop….. oh dit is echt smullen!

Zongedroogde Tomaten en Olijven Brood – Snel Mediterraans Brood Zonder Rijstijd
In het deeg voegen we al wat Italiaanse kruidenmix toe, dat geeft die onmiskenbare geur en smaak aan je brood. Ook voegde ik er kappertjes aan toe, mocht je die niet lekker vinden dan mag je ze weglaten. Eigenlijk kun je helemaal zelf bepalen wélke toevoegingen je gebruikt, je zou ook stukjes vlees of bijv Parmezaanse kaas op het brood kunnen strooien. Het brood is een aanpassing op een recept wat ik al eerder maakte. Het soda bread, een brood wat hier nooit mislukt en snel gemaakt is. Toegegeven een zuurdesem brood kán wat luchtiger van structuur zijn met van die gaten erin. Maar ik vind dit brood fantastisch!

Stap-voor-stap: Snel Brood Bakken met Italiaanse Smaken
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Snel Mediterraans Brood met Zongedroogde Tomaten, Olijven en Kappertjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram tarwebloem
- 375 ml karnemelk
- 75 gram roomboter - koud, in blokjes
- 50 gram suiker
- 1 tl baking soda
- 1½ tl zout
- 1 ei
- 10 zongedroogde tomaatjes - in stukjes gehakt
- 15 groene olijven - in stukjes gehakt
- 2 el kappertjes
- 2 el italiaanse kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 190 graden.
- Neem een kom erbij en doe hierin eerst de droge ingrediënten, mix het geheel goed door elkaar.
- Voeg de blokjes boter toe en kneed deze helemaal door het meel zodat het kleine korreltjes worden.
- Voeg de tomaatjes, olijven, en kappertjes toe en mix goed.
- Nu voeg je het ei en de karnemelk toe en meng je heel kort tot er een grof samenhangend deeg ontstaat. ( dit kan met een pollepel) Echt niet te lang mixen het geheel blijft heel grof en korrelig.
- Bebloem je werkblad en schep het deeg uit de kom, vorm een bol van het deeg. Let op het is heel "sticky" , bebloem daarom ook je handen zodat het zo min mogelijk blijft plakken. Snijd met een mes een kruis in het deeg en strooi nog wat Italiaanse kruiden erop.
- Leg een vel bakpapier op de bodem van je springvorm (het brood hoef de randen niet te raken, het mag bijv ook op een quichevorm gelegd worden of een platte schaal). Leg de bol erop, deze zal tijdens het bakken nog weel iets rijzen en uitzetten.
- Zet in de oven voor 40-45 minuutjes tot het mooi goudbruin aan de buitenkant is.
- Laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Heerlijk Happen!
Brood! Sommige mensen zijn bang voor de koolhydraten erin, maar in een beetje normaal dieet kun je echt wel brood eten… Hier heb ik nog een aantal hele fijne broodrecepten voor je die je echt eens moet proberen:

Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.
Lekker met zoute boter!