Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

Recept op aanvraag! Ik at bij de Bijenkorf een heerlijke salade en kreeg prompt de vraag: “Heb je het recept voor mij?” Euhm nee dus…
Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

Recept op aanvraag! Ik at bij de Bijenkorf een heerlijke salade en kreeg prompt de vraag: “Heb je het recept voor mij?” Euhm nee dus… Maar ik dook gelijk de keuken in om aan de hand van de foto die ik gemaakt had van mijn eten hem na te maken. En zo heb ik dus voor jullie een parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes. ( En heel veel meer ingrediënten natuurlijk) Wist je trouwens dat het woord couscous een verbastering van het Arabische woord “keskes” is? Dat is een kookpot die uit twee delen bestaat en door woestijnbewoners werd gebruikt om water te besparen. En omdat couscous dus wordt klaargemaakt in een keskes : werd het dus kuskus genoemd. Het is een enorm oud gerecht en wordt al eeuwen gemaakt, de eerste keer dat het werd beschreven was in de dertiende eeuw in een Andalusisch kookboek.

Dit heb je nodig voor Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes:

Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

En zo maak je Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes:

-Kook eerste de parel couscous en de oranje linzen zoals op de verpakking staat aangegeven. Daar staat meestal keurig beschreven precies hoeveel water en hoeveel gram couscous je moet toevoegen. Het duurt ongeveer 10 tot 12 minuutjes.

-De broccoli snij je in hélé fijne en kleine roosjes.

-Zo ook met de aubergine, de ui, en de zongedroogde tomaatjes snij of hak deze in kleine stukjes. Ik kocht in dit geval semi-gedroogde tomaatjes uit het versschap bij de supermarkt. Je kunt deze ook zelf maken natuurlijk.

Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

-Neem een koekenpan erbij en doe hierin wat olijfolie, wanneer deze heet is doe je alle gesneden groenten erin en bak je deze ongeveer 5 minuutjes op medium vuur. Eigenlijk gewoon tot ze lekker zacht zijn.

-Wanneer de parel couscous gaar is giet je deze af en doe je dat in een kom. Voeg hier 1 of 2 eetlepels ras-el-hanout aan toe en giet er nog een scheutje olijfolie op. Mix door elkaar.

-Als laatste voegen we de groenten uit de koekenpan toe en wat pompoenpitten en husselen we met grote lepels de salade door elkaar. Je kunt altijd nog wat peper en zout gebruiken om de salade nog wat extra op smaak te maken.

Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

Recept op aanvraag! Ik at bij de Bijenkorf een heerlijke salade en kreeg prompt de vraag: “Heb je het recept voor mij?” Euhm nee dus…
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: couscous
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan

Ingrediënten: 

 • 150 gram parel couscous
 • 1 broccoli stronk
 • 1 bakje zongedroogde tomaatjes
 • 1/2 aubergine
 • pompoenpitten
 • 1 witte ui
 • oranje linzen
 • olijfolie
 • ras-el-hanout - kruidenpotje

En zo maak je het:

 • Kook eerste de parel couscous en de oranje linzen zoals op de verpakking staat aangegeven. Daar staat meestal keurig beschreven precies hoeveel water en hoeveel gram couscous je moet toevoegen. Het duurt ongeveer 10 tot 12 minuutjes.
 • De broccoli snij je in hélé fijne en kleine roosjes.
 • Zo ook met de aubergine, de ui, en de zongedroogde tomaatjes snij of hak deze in kleine stukjes. Ik kocht in dit geval semi-gedroogde tomaatjes uit het versschap bij de supermarkt. Je kunt deze ook zelf maken natuurlijk.
 • Neem een koekenpan erbij en doe hierin wat olijfolie, wanneer deze heet is doe je alle gesneden groenten erin en bak je deze ongeveer 5 minuutjes op medium vuur. Eigenlijk gewoon tot ze lekker zacht zijn.Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes
 • Wanneer de parel couscous gaar is giet je deze af en doe je dat in een kom. Voeg hier 1 of 2 eetlepels ras-el-hanout aan toe en giet er nog een scheutje olijfolie op. Mix door elkaar.
 • Als laatste voegen we de groenten uit de koekenpan toe en wat pompoenpitten en husselen we met grote lepels de salade door elkaar. Je kunt altijd nog wat peper en zout gebruiken om de salade nog wat extra op smaak te maken.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

Serveer ten slotte deze salade lekker als bijgerecht bij een heerlijk stukje vlees, of eet hem gewoon als lunchgerechtje: Heerlijk Happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

3 gedachten over “Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes”

 1. Pingback: Courgette plaattaart met verse pesto - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Geroosterde pompoen salade met parel couscous - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept