Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

Geschatte leestijd: 3 minuten

Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

Recept op aanvraag! Ik at bij de Bijenkorf een heerlijke salade en kreeg prompt de vraag: “Heb je het recept voor mij?” Euhm nee dus… Maar ik dook gelijk de keuken in om aan de hand van de foto die ik gemaakt had van mijn eten hem na te maken. En zo heb ik dus voor jullie een parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes. ( En heel veel meer ingrediënten natuurlijk) Wist je trouwens dat het woord couscous een verbastering van het Arabische woord “keskes” is? Dat is een kookpot die uit twee delen bestaat en door woestijnbewoners werd gebruikt om water te besparen. couscous salade recept

En omdat couscous dus wordt klaargemaakt in een keskes : werd het dus kuskus genoemd. Het is een enorm oud gerecht en wordt al eeuwen gemaakt, de eerste keer dat het werd beschreven was in de dertiende eeuw in een Andalusisch kookboek. couscous salade recept

Dit heb je nodig voor Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes:

Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

En zo maak je Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes:

-Kook eerste de parel couscous en de oranje linzen zoals op de verpakking staat aangegeven. Daar staat meestal keurig beschreven precies hoeveel water en hoeveel gram couscous je moet toevoegen. Het duurt ongeveer 10 tot 12 minuutjes.

-De broccoli snij je in hélé fijne en kleine roosjes.

-Zo ook met de aubergine, de ui, en de zongedroogde tomaatjes snij of hak deze in kleine stukjes. Ik kocht in dit geval semi-gedroogde tomaatjes uit het versschap bij de supermarkt. Je kunt deze ook zelf maken natuurlijk.

Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

-Neem een koekenpan erbij en doe hierin wat olijfolie, wanneer deze heet is doe je alle gesneden groenten erin en bak je deze ongeveer 5 minuutjes op medium vuur. Eigenlijk gewoon tot ze lekker zacht zijn.

-Wanneer de parel couscous gaar is giet je deze af en doe je dat in een kom. Voeg hier 1 of 2 eetlepels ras-el-hanout aan toe en giet er nog een scheutje olijfolie op. Mix door elkaar.

-Als laatste voegen we de groenten uit de koekenpan toe en wat pompoenpitten en husselen we met grote lepels de salade door elkaar. Je kunt altijd nog wat peper en zout gebruiken om de salade nog wat extra op smaak te maken.

Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

Serveer ten slotte deze salade lekker als bijgerecht bij een heerlijk stukje vlees, of eet hem gewoon als lunchgerechtje

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

Recept op aanvraag! Ik at bij de Bijenkorf een heerlijke salade en kreeg prompt de vraag: “Heb je het recept voor mij?” Euhm nee dus…

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 27 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: couscous
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 352kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 150 gram parel couscous
 • 1 broccoli stronk
 • 1 bakje zongedroogde tomaatjes
 • 1/2 aubergine
 • pompoenpitten
 • 1 witte ui
 • oranje linzen
 • olijfolie
 • ras-el-hanout - kruidenpotje

En zo maak je het:

 • Kook eerste de parel couscous en de oranje linzen zoals op de verpakking staat aangegeven. Daar staat meestal keurig beschreven precies hoeveel water en hoeveel gram couscous je moet toevoegen. Het duurt ongeveer 10 tot 12 minuutjes.
 • De broccoli snij je in hélé fijne en kleine roosjes.
 • Zo ook met de aubergine, de ui, en de zongedroogde tomaatjes snij of hak deze in kleine stukjes. Ik kocht in dit geval semi-gedroogde tomaatjes uit het versschap bij de supermarkt. Je kunt deze ook zelf maken natuurlijk.
 • Neem een koekenpan erbij en doe hierin wat olijfolie, wanneer deze heet is doe je alle gesneden groenten erin en bak je deze ongeveer 5 minuutjes op medium vuur. Eigenlijk gewoon tot ze lekker zacht zijn.Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes
 • Wanneer de parel couscous gaar is giet je deze af en doe je dat in een kom. Voeg hier 1 of 2 eetlepels ras-el-hanout aan toe en giet er nog een scheutje olijfolie op. Mix door elkaar.
 • Als laatste voegen we de groenten uit de koekenpan toe en wat pompoenpitten en husselen we met grote lepels de salade door elkaar. Je kunt altijd nog wat peper en zout gebruiken om de salade nog wat extra op smaak te maken.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Lunchgerechten » Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes

couscous salade recept

6 gedachten over “Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes”

 1. Pingback: Courgette plaattaart met verse pesto - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Geroosterde pompoen salade met parel couscous - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Couscous salade met geitenkaas - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Parelcouscous met gegrilde groente - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Krokante mosselen met couscous salade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept