Appel donut van bladerdeeg

Appel donut van bladerdeeg

Geschatte leestijd: 3 minuten

Nu heb ik dit recept appel donut van bladerdeeg een donut genoemd omdat het qua vorm er wel wat van wegheeft. Verder heeft het natuurlijk niets met een donut te maken. Maar op zich wel net even iets gezonder, en het hapt net zo lekker weg. Als een soort appelgebakje! En daar mogen we best even van genieten toch? Het lekkerste zijn ze als je ze eventjes laat afkoelen, maar wel warm eet. Maar gelukkig zijn ze zo gemaakt, dus je hoeft niet te lang te wachten op je snack. Natuurlijk kruiden we met het kaneelpoeder van mijn vaste leverancier.

Appel donut van bladerdeeg

Appel donut van bladerdeeg

Ik heb dit recept met bladerdeeg gemaakt, maar je zou het ook met croissantdeeg uit het versschap kunnen maken. Dan zal het iets verder opbollen, want dat is wat “fluffier” deeg. Voor dit recept zou ik wel een zoete appel nemen. Dat is net even wat lekkerder dan een zure appel! Kies ook voor een stevige appel zodat het vruchtvlees niet uit elkaar valt tijdens het bakken.

Appel donut van bladerdeeg

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Appel donut van bladerdeeg

Appel donut van bladerdeeg

Een heerlijke makkelijk te maken snack.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 21 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: snack
Keuken: European
Trefwoord: appel, bladerdeeg, speculaaskruiden
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 76kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 appels
  • 1 rol bladerdeeg - vers-schap supermarkt
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 ei - losgeklopt
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • poedersuiker

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snijd op een snijplank de rol bladerdeeg in lange repen.
  • Was de appel goed en droog hem af, snijd daarna in plakken en haal het klokhuis met een uitsteker eruit. Bestrooi de appel met de speculaaskruiden aan beide zijdes.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Rijg als het ware de repen bladerdeeg om de appel heen.
  • Leg de appel donuts op een bakblik bekleed met bakpapier en smeer hier losgeklopt ei op. Bestrooi met de kokosbloesemsuiker. Bak voor een 15 tot 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.
  • Bestrooi eventueel met wat poedersuiker en heerlijk happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Lekkere snacks, wie is er niet dol op? Ik zeker wel en heb hier nog een paar andere fijne ideetjes voor je. Wat gezondere maar ook gewoon echte “foute” snacks. We mogen soms best even genieten van iets met suiker.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Appel donut van bladerdeeg

Start » Recepten » Hapjes » Appel donut van bladerdeeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept