Camembert in krokant bladerdeeg jasje

Camembert in krokant bladerdeeg jasje

Een cadeautje uit de oven, dat kun je deze gebakken camembert wel noemen!
Camembert in krokant bladerdeeg jasje

Alles smaakt beter als het in een krokant jasje zit toch? Het knisperende bladerdeeg wanneer je je mes erin zet, en het cadeautje wat aan de binnenkant op je wacht. Deze camembert in krokant bladerdeeg jasje is ook echt een cadeautje om op te eten! Op deze manier bakken dat noemen ze in Frankrijk ” en croute “. In een mooi krokant jasje dus. Je kunt deze gebakken camembert heel gemakkelijk als vegetarisch gerechtje serveren. Of je kunt ervoor kiezen zoals ik deed er spekjes aan toe te voegen. Maar denk ook eens aan bijvoorbeeld wat confiture ertussen te smeren. Op deze manier serveer je gewoon een hele fijne zachte gebakken camembert met heel veel smaak.

camembert en croute
Altijd spannend voor het opensnijden, net als een cadeautje!
Camembert in krokant bladerdeeg jasje

Camembert in krokant bladerdeeg jasje

Een cadeautje uit de oven, dat kun je deze gebakken camembert wel noemen!
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: aardappelen, bladerdeeg, camembert, spekjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan
pan

Ingrediënten: 

  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 3 kruimige aardappelen
  • 1 camembert
  • 150 gram spekjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 3 eetlepels basilicumolie
  • 1 ei
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • In de koekenpan bak je spekjes uit tot ze krokant zijn. Voeg tijdens het bakken wat verse blaadjes tijm toe. Laat uitlekken in een vergiet.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook ze voor 15 minuutjes tot ze gaar zijn en laat ook deze goed uitlekken.
  • "Ontrol" de twee rollen bladerdeeg en leg het ene vel net iets over de andere. Leg de camembert in het midden en gebruik bijvoorbeeld een pizzabord of een groot deksel om een rondje in het deeg te duwen. Besmeer met losgeklopt ei. Snijd in zoals je op de foto ziet.
    Camembert in krokant bladerdeeg jasje
  • Snijd de camembert door het midden. Leg er eerst wat spekjes op, daarna wat aardappeltjes, giet daar een beetje basilicumolie overheen, vervolgens weer wat spekjes en dek af met de andere helft van de camembert.
  • Vouw het deeg om de camemebert heen om hem zo helemaal af te sluiten. Prik bovenin een gaatje zofdat er nog wat stoom uit kan ontsnappen.
  • Leg op een bakblik bekleed met bakpapier en bak goudbruin in een 25 tot 30 minuten.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Camembert in krokant bladerdeeg jasje
En dan de binnenkant! Heerlijke zachte camembert met aardappeltjes en spek.

Camembert in krokant bladerdeeg jasje

Je kunt helemaal losgaan met de versiering van deze gebakken camembert. Ik heb ervoor gekozen om met een stalen vormpje wat vormpjes in het deeg te drukken. Maar je zou ook nog blaadjes, vlechtjes of andere vormpjes van bladerdeeg erop kunnen plakken. Deze camembert in krokant bladerdeeg jasje is een Frans recept. De inspiratie hiervoor vond ik op Pinterest. Dat is voor mij echt een eindeloze inspiratiebron om lekker foto’s te kijken. De aardappeltjes heb ik overgoten met een verse basilicumolie voor een extra smaak dimensie. Hier thuis hebben we er enorm van genoten.

Andere lekkere recepten met deze kaas, of in een krokant jasje? Maak dan deze eens:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Camembert in krokant bladerdeeg jasje
De stappen om de kaas in te pakken en daarna kan hij in de oven.

3 gedachten over “Camembert in krokant bladerdeeg jasje”

  1. Pingback: Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Heerlijke Happen Nieuwsbrief maart 2021 - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept