
Alles smaakt beter als het in een krokant jasje zit toch? Het knisperende bladerdeeg wanneer je je mes erin zet, en het cadeautje wat aan de binnenkant op je wacht. Deze camembert in krokant bladerdeeg jasje is ook echt een cadeautje om op te eten! Op deze manier bakken dat noemen ze in Frankrijk ” en croute “. In een mooi krokant jasje dus. Je kunt deze gebakken camembert heel gemakkelijk als vegetarisch gerechtje serveren. Of je kunt ervoor kiezen zoals ik deed er spekjes aan toe te voegen. Maar denk ook eens aan bijvoorbeeld wat confiture ertussen te smeren. Op deze manier serveer je gewoon een hele fijne zachte gebakken camembert met heel veel smaak.


Camembert in krokant bladerdeeg jasje
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 rollen vers bladerdeeg
- 3 kruimige aardappelen
- 1 camembert
- 150 gram spekjes
- 2 takjes verse tijm
- 3 eetlepels basilicumolie
- 1 ei
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- In de koekenpan bak je spekjes uit tot ze krokant zijn. Voeg tijdens het bakken wat verse blaadjes tijm toe. Laat uitlekken in een vergiet.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook ze voor 15 minuutjes tot ze gaar zijn en laat ook deze goed uitlekken.
- "Ontrol" de twee rollen bladerdeeg en leg het ene vel net iets over de andere. Leg de camembert in het midden en gebruik bijvoorbeeld een pizzabord of een groot deksel om een rondje in het deeg te duwen. Besmeer met losgeklopt ei. Snijd in zoals je op de foto ziet.
- Snijd de camembert door het midden. Leg er eerst wat spekjes op, daarna wat aardappeltjes, giet daar een beetje basilicumolie overheen, vervolgens weer wat spekjes en dek af met de andere helft van de camembert.
- Vouw het deeg om de camemebert heen om hem zo helemaal af te sluiten. Prik bovenin een gaatje zofdat er nog wat stoom uit kan ontsnappen.
- Leg op een bakblik bekleed met bakpapier en bak goudbruin in een 25 tot 30 minuten.
- Heerlijk Happen!

Camembert in krokant bladerdeeg jasje
Je kunt helemaal losgaan met de versiering van deze gebakken camembert. Ik heb ervoor gekozen om met een stalen vormpje wat vormpjes in het deeg te drukken. Maar je zou ook nog blaadjes, vlechtjes of andere vormpjes van bladerdeeg erop kunnen plakken. Deze camembert in krokant bladerdeeg jasje is een Frans recept. De inspiratie hiervoor vond ik op Pinterest. Dat is voor mij echt een eindeloze inspiratiebron om lekker foto’s te kijken. De aardappeltjes heb ik overgoten met een verse basilicumolie voor een extra smaak dimensie. Hier thuis hebben we er enorm van genoten.
Andere lekkere recepten met deze kaas, of in een krokant jasje? Maak dan deze eens:
- Probeer eens deze camembert voor de borrel! Heerlijke aanvulling op je kaasplankje.
- Een klassieker zalm “en croute“, vaak met kerst gegeten maar het jaar rond erg lekker.
- Deze heerlijke camembert quiche met broccoli is ook een topper.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Die gaat bij ons snel op het menu
Pingback: Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei - Heerlijke Happen
Pingback: Heerlijke Happen Nieuwsbrief maart 2021 - Heerlijke Happen