Asperge lente salade

Estimated reading time: 2 minuten

Deze asperge lente salade met groene asperges, serranoham en langzaam geroosterde romaatjes is een super lekkere keuze! In slechts een uur zet je een smaakvol bijgerecht of lichte lunch op tafel. Met een eenvoudige basilicumdressing combineer je de smaken van het seizoen. Ontdek hoe je deze klassieke Nederlandse lentesalade zelf maakt!

In deze film maak ik  een heerlijke ( groene ) asperge lente salade. Aspergesalade ham ei Een heerlijke gerecht met de lente groente van Nederland.

Asperge Lente Salade met Serranoham en Geroosterde Tomaatjes

Aspergesalade is een gerecht waarbij asperges worden gebruikt als hoofdingrediënt. Asperges worden meestal gekookt of gestoomd en vervolgens afgekoeld voordat ze in de salade worden gebruikt. De asperges kunnen worden gecombineerd met andere ingrediënten zoals ham, ei, aardappel of kaas om een heerlijke en voedzame salade te maken. Aspergesalade wordt vaak gegeten als lunch of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd en is bekend om zijn frisse en verfrissende smaak. Asperges zijn ook rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten en worden vaak gegeten als gezonde snack of maaltijd.

Asperge lente salade

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Frisse Asperge Lente Salade met Serranoham en Ei

Een klassieke Nederlandse lentesalade met groene asperges, serranoham, ei en langzaam geroosterde tomaatjes. Perfect als bijgerecht of lichte lunch!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 34 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: asperge lente salade, asperges, bijgerecht asperges, frisse lentesalade, groene asperges recept, lunch salade, serranoham salade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 gram romaatjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 500 gram groene asperges
  • 3 eieren
  • 15 gram gedroogde basilicum
  • 160 gram serranoham
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven alvast voor op 120 °C.
  • Snij de romaatjes door midden en leg ze vervolgens met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal tenslotte ongeveer 1 uur in de oven. Daarna even laten afkoelen.
  • Snijd de romaatjes doormidden en leg ze met de platte kant naar boven in een ovenschaal. Bestrooi met 1 eetlepel suiker en een snufje zout. Besprenkel met 2 eetlepels extra vierge olijfolie. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven op 120 °C en rooster ongeveer 1 uur. Laat daarna afkoelen.
  • De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en de asperges in stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens 3 minuten. Als de asperges gaar zijn, afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
  • Kook de eieren 6-8 minuten. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest fijn. Snijd de ham in reepjes.
  • Maak een dressing van het fijngesneden basilicum, de resterende 4 eetlepels extra vierge olijfolie en 2 eetlepels witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing en serranohamreepjes door de aardappelen en asperges
  • Snijd de eieren in gelijke parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je gebruiken om te garneren.
Nutrition Facts
Frisse Asperge Lente Salade met Serranoham en Ei
Amount per Serving
Calories
339
% Daily Value*
Fat
 
9
g
14
%
Saturated Fat
 
2
g
13
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Cholesterol
 
144
mg
48
%
Sodium
 
850
mg
37
%
Potassium
 
1300
mg
37
%
Carbohydrates
 
43
g
14
%
Fiber
 
8
g
33
%
Sugar
 
6
g
7
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
1846
IU
37
%
Vitamin C
 
56
mg
68
%
Calcium
 
86
mg
9
%
Iron
 
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Asperge lente salade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Gegrilde aspergesalade met radijsjes

Francine kookt bij Keuken Kampioen een lente asperge salade

Zalm uit de oven met asperges

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Francine bij » Asperge lente salade

2 gedachten over “Asperge lente salade”

4.95 from 34 votes (29 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept