Avondje uit bij Lucas Rive

Avondje uit bij Lucas Rive in Hoorn

Op uitnodiging van Mirella en Denise van de ” gezonde Dutchies” sprong ik wederom in de auto en toog naar het noorden van het land. Gevestigd in Hoorn aan een mooie kade ligt het restaurant van Lucas Rive. En wat wil nou, deze restaurateur heeft een Michelinster. Dat beloofde dus veel goeds! Het leuke van deze avond zou zijn dat de beide dames een groot deel van de gerechtjes gemaakt hebben onder toeziend oog van de meester zelf. En zo had ik een leuk avondje uit bij Lucas Rive, lees snel mee.

Avondje uit bij Lucas Rive
Het menu voor dit heerlijke avondje uit.

De Dutchies

Twee gezellige hardwerkende dames met een leuke Instagram pagina en website. Persoonlijk had ik ze nog nooit ontmoet maar we volgen elkaar al een hele tijd op de voet op Instagram. Gezond en lekker eten staat bij deze dames hoog in het vaandel en met een eigen kookboek timmeren ze lekker aan de weg in foodieland! En zo was het dus tijd om elkaar eindelijk eens te ontmoeten in een prachtig restaurant en aan te schuiven aan tafel met allerlei andere foodies.

Avondje uit bij Lucas Rive
Denise en Mirella, wat een lieverds deze dames.

Cooqing

Deze passie voor lekker eten bracht de dames in contact met Yvon van het bedrijf Cooqing. Dit is een bedrijf wat je de mogelijkheid biedt om in het restaurant van een sterrenchef samen met de keukenbrigade een meer-gangen diner te bereiden. Je gaat dus onder schep toezicht al die heerlijke gerechtjes bereiden en je draait echt mee in het ritme van de professionele keuken. Wat voor echte foodies natuurlijk een onvergetelijke ervaring is. En deze keer mochten wij al deze lekkere hapjes opeten!

Avondje uit bij Lucas Rive
Een fantastische amuse om mee te beginnen.

Het menu

We kregen een fantastisch vier-gangendiner voorgeschoteld en vooraf nog een aantal amuses om de smaakpapillen eens flink wakker te schudden. En dan merk je wel dat je niet zomaar in een restaurant bent. Sowieso een groot applaus voor de bediening want die hadden het maar te stellen met 

een groepje luidruchtige bloggers die om de haverklap van tafel liepen met hun bordje voor dé perfecte foto. Natuurlijk haalde ik Lucas zelf ook nog even voor de camera. Dit kun je terugzien in de week 4 weekvlog Heerlijke Happen.

Het hoofdgerecht behoorde tot mijn favoriet van de avond.

Avondje uit bij Lucas Rive

Met zoveel mensen bij elkaar kom je haast oren en ogen te kort om alles helemaal vast te leggen. Een gesprekje hier en een gesprekje daar, ook nog even wat updates op Instagram plaatsen, al met al is het bijna hard werken nog dat eten op uitnodiging. Dat zeg ik natuurlijk met een dikke knipoog want het was natuurlijk heel erg gezellig. Ben je nieuwsgierig naar dit concept bezoek dan eens de site van Cooqing. Wie weet sta jij binnenkort te schitteren in de keuken van een echte Sterrenchef!

Een waar kunstwerkje was het dessert.

Dank aan Lucas en brigade voor het heerlijke eten, Denise en Mirella voor de uitnodiging, en Yvon voor het mogelijk maken van deze avond!

Avondje uit bij Lucas Rive
Even een “fanmomentje” pakken met Lucas, de Dutchies en Yvon.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *