Little Italy event in Amsterdam

Little Italy event in Amsterdam met Nora French

De meeste van jullie weten wel dat ik graag naar Frankrijk ga. Zeker drie keer per jaar gaan we daar op vakantie en inmiddels spreek ik zelf ook een aardig woordje Frans. Zo kook ik ook graag uit die keuken en kan ik genieten van heerlijke Franse wijntjes. Maar na mijn bezoekje aan het Little Italy event in Amsterdam moet ik toch bekennen dat er wellicht wat meer verdieping in de Italiaanse keuken gaat komen….

Locatie, locatie…

En zo toog ik wederom weer naar Amsterdam. In het prachtige Westerpark staan een aantal mooie opgeknapte gebouwen die we kennen onder de naam “Westergasfabriek”. Compleet opgeknapt en nu vooral in gebruik voor culturele en recreatieve activiteiten. Voor Amsterdamse begrippen goed te bereiken met parkeergelegenheid in de buurt of met openbaar vervoer. Hier vindt dus jaarlijks het Little Italy event plaats.

Little Italy event in Amsterdam
De verschillende colleges tijdens het event.

Smaakcollege

Georganiseerd door het blad ” De smaak van Italië” van DSV Media en in samenwerking met de Italiaanse Kamer van Koophandel werd ik uitgenodigd om een college te volgen van Onno Kleyn. Voor de mensen die niet weten wie dit is, Onno is een echte “Italië-kenner” en culinair journalist en schrijver van meerdere kookboeken. Ook schrijft hij voor de Volkskrant. Tijdens dit college nam hij ons mee in de wereld van de echte en de onechte Italiaanse keuken.

Little Italy event in Amsterdam
Onno Kleyn gaf een zeer interessant college over echte of onechte Italiaanse producten.

Echt of onecht?

Hóe weet je nou wat de èchte keuken van Italië is? Onno geeft aan dat eigenlijk alle keukens al een mix zijn. Want tomaten komen helemaal niet uit Italië, nog mais en koffiebonen. Is er dus wel sprake van een “echte Italiaanse keuken” ? Het zit hem vooral in het kiezen van de juiste en kwalitatief goede producten. En daar worden we dus helaas als consument vaak voor de gek mee gehouden. Pakjes en zakjes met teksten als: ” Italiaans” , uit Italië, of zelfs door de naam van het product dat gewoon heel Italiaans lijkt te zijn. Een carbonara met room, terwijl dat er toch echt niet in hoort.

Little Italy event in Amsterdam
Heerlijke worsten bij de proeverij bij Roberto’s popup restaurant.

Proeven, proeven, proeven

En hoe beter de èchte Italiaanse keuken te proeven dan door bij Roberto’s te eten. Een begrip deze naam en gevestigd in het Hilton Hotel in Amsterdam. Tijdens het Little Italy event in Amsterdam tref je een klein popup restaurant aan in de grote expositiehal. Hier kregen we een lekkere lunch geserveerd met heerlijke antipasti, een mozzarella salade, een huisgemaakte pasta met kikkererwten en een licht bruisende prosecco. Allemaal geïnspireerd op het Pioppi dieet. Dat smaakt zeker naar méér!

Natuurlijk op de foto met Nora French!

De Pioppi leefstijl

Wat is dat dan die Pioppi leefstijl? Allereerst Pioppi is een heel klein plaatsje in Italië. Het ligt aan de kust onder Napels. De mensen worden hier enorm oud, hebben geen supermarkt en eten vooral veel groente uit eigen tuin, fruit, vis en olijfolie. Tijdens de lunch werd ons het boek van Nora French uitgereikt. Nou is het wel zo dat je dit dan wel als een leefstijl aan moet nemen, dus of ik dat zou volhouden… Maar ik ga zeker wat recepten uit dit boek uitproberen. En natuurlijk moest ik wel even met Nora op de foto.

Heerlijke vrolijke poster van het Little Italy event.

Little Italy event in Amsterdam

Tijdens dit event zijn er dus enorm veel dingen te proeven, te ontdekken en kun je zelfs aan allerlei workshops meedoen! Het Little Italy event in Amsterdam is nog tot en met zondag 3 februari te bezoeken in de Westergasfabriek. En mocht het je dit jaar niet meer lukken dan zou ik zeker volgend jaar komen. Met al deze inspiratie ga ik de komende weken lekker zelf aan de slag en zal ik zelf eens de “echte” Italiaanse gerechten hier op tafel gaan zetten.

Dank aan Edgar van Bueren van Vinici Marketing&Media voor de uitnodiging.

3 gedachten over “Little Italy event in Amsterdam met Nora French”

  1. Pingback: Week 5 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pioppi pitten en notenbrood en lijnzaad - Heerlijke Happen

  3. Pingback: BBQ Meatup bij de Crole Hoeve - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.