Bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen

Bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen

Estimated reading time: 3 minuten

Je eten serveren in mooie kommen is helemaal van nu. De ene na de andere bowl komt voorbij gevuld met allerlei lekkers. Nu hou ik sowieso van mooi servies en een mooie kom erbij kan altijd wel. ( Ook al puilt de servieskast compleet uit…) Deze bowl met bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen is een heerlijk receptje wat je kunt gebruiken voor lunch of diner. Het marineren van het vlees neemt wel wat tijd in beslag maar dit kun je prima de avond van tevoren doen. bieflap reepjes bakken

bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen

En zo maak je de bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen:

-Snij als eerste de bieflappen in reepjes en pers de knoflooktenen uit. Meng dit met de oestersaus en laat marineren in de koelkast. Het liefst een nacht, anders een paar uur. Wanneer je gaat koken haal je het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

-Neem vervolgens een koekenpan erbij en verhit wat wokolie en bak hier de spinazie in. Laat het vocht verdampen. Haal vervolgens uit de pan en laat nog even uitlekken in een vergiet.

-Bak nu de paddestoelen een minuutje of 3 tot ze zacht zijn en zet dan ook deze even opzij.

-Verhit nog wat wokolie in de pan en bak hierin de bieflap reepjes, niet te lang dan worden ze taai! Voor medium kun je ongeveer 3 minuten aanhouden. Blus ze af met wat sojasaus en voeg de uitgelekte spinazie en paddestoelen toe. Doe de mix in de kommen.

-Roerbak nog heel even de verse kiemen.

Je kunt er eventueel nog noedels of rijst bij serveren, lekker met een koud biertje

Tip: Als je van pittig houd kun je er nog een rood pepertje bij hakken.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen

Bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen

Je eten serveren in mooie kommen is helemaal van nu. De ene na de andere bowl komt voorbij gevuld met allerlei lekkers. Nu hou ik sowieso van mooi servies en een mooie kom erbij kan altijd wel. (

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bieflap, oestersaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 bieflappen
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 doss gemixte paddestoelen
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 2 knoflook teentjes
  • Wokolie
  • Sojasaus - klein beetje maar
  • Verse kiemen
  • 1 Rood pepertje - Als je van pittig houd kun je er nog een rood pepertje bij hakken.

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snij als eerste de bieflappen in reepjes en pers de knoflooktenen uit. Meng dit met de oestersaus en laat marineren in de koelkast. Het liefst een nacht, anders een paar uur. Wanneer je gaat koken haal je het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Neem vervolgens een koekenpan erbij en verhit wat wokolie en bak hier de spinazie in. Laat het vocht verdampen. Haal vervolgens uit de pan en laat nog even uitlekken in een vergiet.
  • Bak nu de paddestoelen een minuutje of 3 tot ze zacht zijn en zet dan ook deze even opzij.
  • Verhit nog wat wokolie in de pan en bak hierin de bieflap reepjes, niet te lang dan worden ze taai! Voor medium kun je ongeveer 3 minuten aanhouden. Blus ze af met wat sojasaus en voeg de uitgelekte spinazie en paddestoelen toe. Doe de mix in de kommen.
  • Roerbak nog heel even de verse kiemen.
  • Je kunt er eventueel nog noedels of rijst bij serveren
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Bieflap reepjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Paddestoelen quiche met persillade

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille

Paddestoelen quiche met persillade

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

oestersaus bieflap reepjes bakken recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen

9 gedachten over “Bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen”

4.94 from 16 votes (13 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept