Bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen

Bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen

Bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen

Je eten serveren in mooie kommen is helemaal van nu. De ene na de andere bowl komt voorbij gevuld met allerlei lekkers. Nu hou ik sowieso van mooi servies en een mooie kom erbij kan altijd wel. ( Ook al puilt de servieskast compleet uit…) Deze bowl met bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen is een heerlijk receptje wat je kunt gebruiken voor lunch of diner. Het marineren van het vlees neemt wel wat tijd in beslag maar dit kun je prima de avond van tevoren doen.

Voor 2 personen heb je nodig:Bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen

  • 2 bieflappen
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 doos gemixte paddestoelen
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 2 knoflook teentjes
  • Wokolie
  • Sojasaus ( klein beetje maar)
  • Verse kiemen

Tip: Als je van pittig houd kun je er nog een rood pepertje bij hakken.

En zo maak je het:

-Snij als eerste de bieflappen in reepjes en pers de knoflooktenen uit. Meng dit met de oestersaus en laat marineren in de koelkast. Het liefst een nacht, anders een paar uur. Wanneer je gaat koken haal je het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

-Neem vervolgens een koekenpan erbij en verhit wat wokolie en bak hier de spinazie in. Laat het vocht verdampen. Haal vervolgens uit de pan en laat nog even uitlekken in een vergiet.

-Bak nu de paddestoelen een minuutje of 3 tot ze zacht zijn en zet dan ook deze even opzij.

-Verhit nog wat wokolie in de pan en bak hierin de bieflap reepjes, niet te lang dan worden ze taai! Voor medium kun je ongeveer 3 minuten aanhouden. Blus ze af met wat sojasaus en voeg de uitgelekte spinazie en paddestoelen toe. Doe de mix in de kommen.

-Roerbak nog heel even de verse kiemen.

Bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen

Je kunt er eventueel nog noedels of rijst bij serveren, lekker met een koud biertje: Héérlijk happen.

6 gedachten over “Bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen”

  1. Pingback: Francine Bij Halsebroek Wagyus - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.