Estimated reading time: 4 minuten
Als je geen zin hebt in héél uitgebreid te koken met de kerst, maar wél een waanzinnig lekker stukje vlees op tafel wilt zetten dan kies je voor biefstuk! Ook het maken van de saus is zoals jullie van mij gewend zijn helemaal niet ingewikkeld, maar wát een smaakexplosie. Afgelopen jaar mocht ik weer ambassadeur zijn voor Irishbeef en het was een prachtjaar! Hele gezellige events, een mooie persreis naar Ierland, en ook hier weer op de blog fijne recepten om jullie te inspireren. Deze keer maken we dus Ierse biefstuk met salie rode wijnsaus.
Biefstuk met salie rode wijnsaus
Je hoeft dus helemaal geen enorme stukken vlees op tafel te zetten! Kies voor een paar mooie stukjes Irish beef en je bent “good to go”. De grasgevoerde koeien lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten, wat bijdraagt aan de geweldige smaak en textuur van het vlees. Het gebruik van grasvoer stelt de koeien in staat om hun natuurlijke gedrag uit te oefenen, waardoor ze gezonder en gelukkiger zijn. Dit heeft niet alleen invloed op de smaak, maar ook op de voedingswaarde van het vlees dat je op je bord legt. Geniet dus van deze hoogwaardige beef met een gerust hart!
De biefstuk in dit recept bak je naar eigen inzien en voorkeur met jouw gewenste gaarheid. Of je nu kiest voor medium, raw, of een andere bereidingswijze, de mogelijkheden zijn eindeloos.
De saus die we erbij maken heeft een warme diepe smaak dankzij de toevoeging van rode wijn, wat perfect past bij de rijke smaak van de Ierse beef. Geniet van een heerlijk culinair avontuur met deze smaakvolle combinatie van smaken en texturen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Biefstuk met salie rode wijnsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snipper de sjalotten en pers de knoflook.
- Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak een tiental hele blaadjes salie krokant in de pan. Dit duurt maar enkele seconden! Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. De rest van de blaadjes salie snipper je heel fijn.
- Voeg de sjalot en knoflook toe aan de koekenpan en bak tot het glazig is, voeg de gehakte salie, en laurierblaadjes toe. Blus af met de wijn en voeg de bouillon toe. Laat het geheel nu tot 1/3 inkoken.
- Als het ingekookt is voeg je de blokjes roomboter toe en met een garde klop je het geheel tot een mooie zachte saus. Haal de blaadjes laurier eruit. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Bestrooi je biefstukjes met peper en zout en bak ze in een andere koekenpan naar gewenste gaarheid.
- Laat de biefstuk even tot rust komen voordat je ze aansnijdt in plakjes òf het hele biefstukje serveert.
- Leg het vlees op voorverwarmde borden en schenk de saus erbij.
- Heerlijk Happen!
Fan van Iers rundvlees? Hier heb ik nog een paar hele fijn recepten voor je:
Wat dacht je van deze crispy Irish beef met zoet zure saus?
Maar ook deze beef&chips, de vlees variant van Fish&chips is erg lekker!
En dan ook deze heerlijke beef ragú met fettuccine pasta is om te smullen.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Biefstuk met salie rode wijnsaus
Beautiful dish!