Geschatte leestijd: 4 minuten
Bietjes salade met brie croustillants
In deze bietjes salade met brie croustillants heb ik rode bietjes gebruikt. Bieten zijn heel geschikt om rauw te eten maar ook om te koken of zelfs te poffen. De biet wordt eigenlijk het hele jaar door geteelt en daardoor dus ook makkelijk te verkrijgen. Bietjes zijn ook zeer gezond want ze hebben de eigenschap je bloeddruk te kunnen verlagen als je hoge bloeddruk hebt. En ook zit de biet nog eens vol met vitamine B en C. De croustillants in dit recept komen uit de franse keuken, een heerlijk stukje brie met een knapperig sesam-laagje eroverheen. Super simpel om te maken en erg smaakvol. bietensalade gekookte bietjes salade
En zo maak je de Bietjes salade met brie croustillants:
Croustillants zijn kleine, gefrituurde en knapperige deegballetjes die vaak gebruikt worden als bijgerecht of snacks. Het deeg is meestal gemaakt van bladerdeeg en kan gevuld zijn met allerlei verschillende soorten vullingen, zoals kaas, groenten, vlees of vis. Croustillants worden gekenmerkt door hun knapperige textuur en hun luchtige, licht bittere smaak. Ze worden vaak geserveerd met dipsaus of als onderdeel van een assortiment aperitiefhapjes.
-Wanneer je zelf de bietjes wilt koken moet je hiervoor wat extra tijd nemen want ze moeten wel een uurtje koken voor ze echt helemaal zacht zijn. Maak de bietjes schoon maar laat de schil er wel op zitten! Zet ze op met water, een schepje suiker en twee eetlepels azijn. Breng aan de kook en laat ze een uur sudderen. Verwijder de schil na het koken.
-Ook voor de pesto geldt dat je deze kant en klaar kunt kopen maar ook deze is zo gemaakt en niets lekkerder dan verse huisgemaakte pesto. doe een beetje extra olijfolie erbij om zo een mooie dressing te maken.
-Om de croustillantes te maken neem je eerst een stuk brie en snij je deze in kleine blokjes. In een bakje klop je een eiwit los. Zet twee andere bakjes klaar waarin je de bloem en de sesamzaadjes doet. Haal eerst het blokje brie door de bloem zodat er een mooi laagje omheen zit. Vervolgens haal je hem door het eiwit en dan de sesamzaadjes. Leg ze allemaal opzij tot je klaar bent. Verwarm daarna in een koekenpan met dikke bodem wat olijfolie of arachideolie. Leg voorzichtig de brie-blokjes in de hete olie en bak ze aan alle kanten mooi goudbruin. Let natuurlijk op dat je je vingers niet brandt als je de blokjes erin legt.
Bietjes salade met brie croustillants
Pak ten slotte je mooie slakommen erbij en doe hierin eerst de sla, de komkommerblokjes en de olijven. Plaats de bietjes en de brie-blokjes er bovenop.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Bietjes salade met brie croustillants
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 10 kleine gekookte bietjes - Ook verkrijgbaar in het versvak van je supermarkt
- 1 zak gemengde salade
- 1 zak veldsla
- 1 plak brie
- 1/2 komkommer in blokjes
- verse pesto
- olijfolie
- handvol zwarte olijven
- sesamzaadjes
- 1 eiwit
- 1 bakje met bloem
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Wanneer je zelf de bietjes wilt koken moet je hiervoor wat extra tijd nemen want ze moeten wel een uurtje koken voor ze echt helemaal zacht zijn. Maak de bietjes schoon maar laat de schil er wel op zitten! Zet ze op met water, een schepje suiker en twee eetlepels azijn. Breng aan de kook en laat ze een uur sudderen. Verwijder de schil na het koken.
- Ook voor de pesto geldt dat je deze kant en klaar kunt kopen maar ook deze is zo gemaakt en niets lekkerder dan verse huisgemaakte pesto. doe een beetje extra olijfolie erbij om zo een mooie dressing te maken.
- Om de croustillantes te maken neem je eerst een stuk brie en snij je deze in kleine blokjes. In een bakje klop je een eiwit los. Zet twee andere bakjes klaar waarin je de bloem en de sesamzaadjes doet. Haal eerst het blokje brie door de bloem zodat er een mooi laagje omheen zit. Vervolgens haal je hem door het eiwit en dan de sesamzaadjes. Leg ze allemaal opzij tot je klaar bent. Verwarm daarna in een koekenpan met dikke bodem wat olijfolie of arachideolie. Leg voorzichtig de brie-blokjes in de hete olie en bak ze aan alle kanten mooi goudbruin. Let natuurlijk op dat je je vingers niet brandt als je de blokjes erin legt.
Wil je meer recepten uitproberen zoals bietensalade, Bietjes salade met brie croustillants? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
bietensalade gekookte bietjes salade
Lekker vegetarisch