Tri colore bietjes salade met heerlijke dressing

Bietjes. Ik ben er dol op en gelukkig zijn ze het hele jaar rond te verkrijgen. En tegenwoordig ook meer dan alleen de rode biet.
tri colore bietjes salade

Tri colore bietjes salade

Bietjes. Ik ben er dol op en gelukkig zijn ze het hele jaar rond te verkrijgen. En tegenwoordig ook meer dan alleen de rode biet. Zo heb je ook de gele biet en de chioggia biet. Deze biet is afkomstig uit het gelijknamige Chioggia wat in Italië ligt. Een klein stadje in de provincie Venetië. En zo kleurrijk als Venetië is, is ook deze biet. Als je hem doorsnijdt heeft hij een prachtige kleurschakering. De biet moet geoogst worden als ze klein tot middelgroot zijn, dit doen ze om ervoor te zorgen dat hij zijn smaakt behoudt. Ook zijn deze bietjes iets zoeter dan de gewone biet. In deze tri colore bietjes salade gebruiken we dus ook deze chioggia bietjes. Ook in de huisgemaakte dressing verwerken we een bietje en dat is echt een aanrader hoor! bietensalade

Dit heb je nodig om een Tri colore bietjes salade voor 4 personen te maken:

tri colore bietjes salade
  • rode bietjes
  • chioggia bietjes
  • gele bietjes
  • zak gemengde sla
  • feta
  • granaatappelpitjes
  • verse muntblaadjes
Voor de dressing heb je nodig:
  • 1 kleine chioggia biet
  • 4 el olijfolie
  • 3 el balsamico
  • 2 el rode wijnazijn
  • zout/peper
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix

En zo maak je de Tri colore bietjes salade:

tri colore bietjes salade

-We gaan eerst de bietjes schoonmaken. Ik gebruik dan plastic handschoenen zodat je vingers niet helemaal verkleuren. Wanneer je ze geschild hebt doe je de bietjes in wat aluminiumfolie en doe je ze in de oven. Zet op 200 graden en laat ze in een uur gaar worden. De chioggia verliest daardoor wel iets van zijn uitgesproken kleurschakering maar hij blijft mooi roze. Doe wel de de drie kleuren in aparte verpakkingen anders lopen de kleuren door.

tri colore bietjes salade

-Als de bietjes gaar zijn laat je ze even afkoelen. Uit het chioggia-pakketje neem je 1 bietje voor de dressing.

-De dressing maken is heel simpel, neem een maatbeker met een hoge rand erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de dressing. Neem je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde dressing. Hij is best lobbig, wil je hem wat meer vloeibaar hebben? Doe er dan wat olijfolie en balsamico bij.

tri colore bietjes salade

Tri colore bietjes salade

Bietjes. Ik ben er dol op en gelukkig zijn ze het hele jaar rond te verkrijgen. En tegenwoordig ook meer dan alleen de rode biet.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: bietjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

plastic handschoenen
aluminiumfolie
maatbeker
staafmixer

Ingrediënten: 

  • rode bietjes
  • chioggia bietjes
  • gele bietjes
  • 1 zak gemengde sla
  • feta
  • granaatappelpitjes
  • verse muntblaadjes

Voor de dressing heb je nodig:

  • 1 kleine chioggia biet
  • 4 el olijfolie
  • 3 el balsamico
  • 2 el rode wijnazijn
  • zout/peper
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de bietjes schoonmaken. Ik gebruik dan plastic handschoenen zodat je vingers niet helemaal verkleuren. Wanneer je ze geschild hebt doe je de bietjes in wat aluminiumfolie en doe je ze in de oven. Zet op 200 graden en laat ze in een uur gaar worden. De chioggia verliest daardoor wel iets van zijn uitgesproken kleurschakering maar hij blijft mooi roze. Doe wel de de drie kleuren in aparte verpakkingen anders lopen de kleuren door.
  • Als de bietjes gaar zijn laat je ze even afkoelen. Uit het chioggia-pakketje neem je 1 bietje voor de dressing
  • De dressing maken is heel simpel, neem een maatbeker met een hoge rand erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de dressing. Neem je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde dressing. Hij is best lobbig, wil je hem wat meer vloeibaar hebben? Doe er dan wat olijfolie en balsamico bij.
  • Om de borden op te maken neem je vier leuke borden erbij en doe je hier eerst wat sla op. Snij vervolgens de bietjes in kwarten en leg deze op de salade. Druppel er wat dressing over en garneer met de granaatappelpitjes en verkruimelde feta naar smaak. En om het helemaal af te maken leg je er wat lekkere muntblaadjes voor een heerlijke frisse smaak
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Tri colore bietjes salade

tri colore bietjes salade bietensalade

-Om de borden op te maken neem je vier leuke borden erbij en doe je hier eerst wat sla op. Snij vervolgens de bietjes in kwarten en leg deze op de salade. Druppel er wat dressing over en garneer met de granaatappelpitjes en verkruimelde feta naar smaak. En om het helemaal af te maken leg je er wat lekkere muntblaadjes voor een heerlijke frisse smaak: Heerlijk Happen !

Wil je meer recepten uitproberen zoals Tri colore bietjes salade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

bietensalade

1 gedachte over “Tri colore bietjes salade met heerlijke dressing”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept