Geschatte leestijd: 4 minuten
Ik ben al heel lang bezig met foodbloggen en ik vind het een geweldige ervaring om mijn passie voor eten te delen met anderen. Ik ben erg dankbaar dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken en dat ik er ook nog een goed inkomen mee kan genereren. Er is echter één nadeel aan verbonden: doordat ik voortdurend eet, kook of uitga naar restaurants, heeft dat ook een negatief effect op mijn lichaamsvorm. Ik wil niet zeggen dat ik heel dik of ongezond ben, maar de weegschaal geeft soms een hoger getal aan dan ik zou willen. Daarom probeer ik af en toe wat balans te brengen in mijn dieet door een gezonde salade te eten. Deze salade met bloemkool, frambozen en noten bevat weinig koolhydraten en smaakt heerlijk! bloemkoolsalade recept koolhydraatarm salade met framboos
En zo maak je de Bloemkoolsalade met framboos en nootjes:
We gaan eerst de nootjes maken. Deze gaan we karameliseren in olijfolie en honing. Wil jij dit bordje helemaal super gezond dan doe je alleen de nootjes erop zonder ze te karameliseren natuurlijk, maar ik wil toch ook wat smaak op mn bord….
Neem een koekenpan erbij en doe hier 2 el olijfolie en 2 el honing in. Verwarm de pan en meng met een garde tot één gladde massa. Voeg dan de nootjes toe en op laag vuur bak je de nootjes tot ze mooi bruin zijn. Schep ze op een stuk bakpapier en laat afkoelen. Niet stiekem snoepen dan verbrandt je echt je tong!
In een pan met water en een snufje zout kook je de bloemkoolroosjes een minuut of 4. Spoel ze daarna af en snij met een scherp mes de roosjes in plakken.
Bloemkoolsalade met framboos en nootjes
Neem je bord erbij en leg hier eerst wat gemengde salade op. Vervolgens leg je de plakjes bloemkool erop en druppel je op elk plakje wat appelazijn. Maak daarna je bord af met de framboosjes en de nootjes. Strooi er wat peper en wellicht dus ook de truffelkorrels overheen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Bloemkoolsalade met framboos en nootjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We gaan eerst de nootjes maken. Deze gaan we karameliseren in olijfolie en honing. Wil jij dit bordje helemaal super gezond dan doe je alleen de nootjes erop zonder ze te karameliseren natuurlijk, maar ik wil toch ook wat smaak op mn bord….
- Neem een koekenpan erbij en doe hier 2 el olijfolie en 2 el honing in. Verwarm de pan en meng met een garde tot één gladde massa. Voeg dan de nootjes toe en op laag vuur bak je de nootjes tot ze mooi bruin zijn. Schep ze op een stuk bakpapier en laat afkoelen. Niet stiekem snoepen dan verbrandt je echt je tong!
- In een pan met water en een snufje zout kook je de bloemkoolroosjes een minuut of 4. Spoel ze daarna af en snij met een scherp mes de roosjes in plakken.
- Neem je bord erbij en leg hier eerst wat gemengde salade op. Vervolgens leg je de plakjes bloemkool erop en druppel je op elk plakje wat appelazijn. Maak daarna je bord af met de framboosjes en de nootjes. Strooi er wat peper en wellicht dus ook de truffelkorrels overheen.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de koolhydraatarme Bloemkoolsalade met framboos en nootjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Verse bloemkoolsalade met ei en mosterd
Salade met geitenkaas en nootjes
Lychee kokos frambozen mocktail
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Bloemkoolsalade met framboos en nootjes salade recept
Nooit eerder zoiets gegeten. Echt lekker!