Coeur de boeuf salade met geitenkaas

Coeur de boeuf salade met geitenkaas

Nog maar een paar maandjes… dan ben ik weer in Frankrijk. En daar liggen ze heerlijk rijp en in alle kleuren en vormen gewoon in de supermarkt.
Coeur de boeuf salade met geitenkaas

Nog maar een paar maandjes… dan ben ik weer in Frankrijk. En daar liggen ze heerlijk rijp en in alle kleuren en vormen gewoon in de supermarkt. Over wie heb ik het? Jawel die prachtige coeur de boeuf tomaten. Hier in Nederland moet ik echt naar de groothandel om ze te kopen. Nou was ik toevallig pasgeleden daar en heb toen gelijk maar weer een paar mooie rode tomaten meegenomen. Wist je dat de vrucht van binnen naar buiten kleurt? En door zijn mooie grille vorm zijn coeur de boeuf tomaten uiterst decoratief op je bord. Een heerlijk lunchgerechtje deze coeur de boeuf salade met geitenkaas.

Coeur de boeuf salade met geitenkaas
Een heerlijke lunch!

Dit heb je nodig voor de Coeur de boeuf salade met geitenkaas

  • 1 coeur de boeuf tomaat
  • gemixte sla uit zak
  • zachte geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • paprika ( de mijne was van Enjoya )
  • een stuk komkommer
  • granaatappel pitjes
  • paar eetlepels vinaigrette
  • peper/ zout

En zo maak je de Coeur de boeuf salade met geitenkaas:

Maak eerst even je vinaigrette, dat is echt super makkelijk. Mix 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel wijnazijn en 1 theelepel mosterd. Beetje zout en peper erbij et voilà. Ik vind een salade zonder vinaigrette of dressing echt niet af.

Snij de tomaat in mooie plakken. De paprika en de komkommer snij je in kleine blokjes. De geitenkaas kun je gewoon met je vingers breken. Daar hoef je je mes niet vies voor te maken.

Coeur de boeuf salade met geitenkaas

Coeur de boeuf salade met geitenkaas

Nog maar een paar maandjes… dan ben ik weer in Frankrijk. En daar liggen ze heerlijk rijp en in alle kleuren en vormen gewoon in de supermarkt.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: tomaten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 1 coeur de boeuf tomaat
  • gemixte sla uit zak
  • zachte geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • paprikade mijne was van Enjoya
  • een stuk komkommer
  • granaatappel pitjes
  • paar eetlepels vinaigrette
  • peper/ zout
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Maak eerst even je vinaigrette, dat is echt super makkelijk. Mix 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel wijnazijn en 1 theelepel mosterd. Beetje zout en peper erbij et voilà. Ik vind een salade zonder vinaigrette of dressing echt niet af.
  • Snij de tomaat in mooie plakken. De paprika en de komkommer snij je in kleine blokjes. De geitenkaas kun je gewoon met je vingers breken. Daar hoef je je mes niet vies voor te maken.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Coeur de boeuf salade met geitenkaas

Coeur de boeuf salade met geitenkaas
Deze beauty’s kocht in Frankrijk.

En veel ingewikkelder hoeven we het niet te maken! Pak je bord erbij en schep hier eerst de coeur de boeuf salade op. Leg daarna de tomaten erop en garneer met de rest van de ingrediënten. Druppel de vinaigrette erover en: Heerlijk Happen!

Vind je de Coeur de boeuf salade met geitenkaas lekker? Wel je meer recepten uitproberen, kijk dan hieronder eens of er iets voor je bij zit.

Hollandse garnalencocktail in avocadodressing

Salade chevre chaud

Spaanse schotel met chorizo en paprika

1 gedachte over “Coeur de boeuf salade met geitenkaas”

  1. Pingback: Knapperige Kaasuienkruier vers gemaakt - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept