Coeur de boeuf salade met geitenkaas

Coeur de boeuf salade met geitenkaas

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het is bijna zover! Binnenkort ben ik weer in Frankrijk waar de supermarkten vol liggen met rijpe tomaten in alle kleuren en vormen, waaronder de prachtige coeur de boeuf tomaten. Helaas is het hier in Nederland lastiger om deze tomaten te vinden en moet ik speciaal naar de groothandel om ze te kunnen kopen. coeur de boeuf salade tomaten salades

Maar onlangs was ik toevallig bij de groothandel en heb ik gelijk een paar mooie rode coeur de boeuf tomaten meegenomen. Wist je dat deze tomaten van binnen naar buiten kleuren en dankzij hun mooie grillige vorm uiterst decoratief zijn op je bord?

Coeur de boeuf salade met geitenkaas
Een heerlijke lunch!

Een heerlijk lunchgerechtje dat perfect past bij deze tomaten is de coeur de boeuf salade met geitenkaas. Deze salade is niet alleen gezond, maar ook erg smakelijk en gemakkelijk te maken. Door de combinatie van de frisse smaak van de tomaten en de romige textuur van de geitenkaas, krijgt de salade een heerlijke smaak.

Al met al is de coeur de boeuf tomaat een prachtige en veelzijdige groente die niet alleen heerlijk is om te eten, maar ook een mooie decoratie is op je bord. Met deze coeur de boeuf salade met geitenkaas breng je een stukje Frankrijk naar je eigen keuken.

En zo maak je de Coeur de boeuf salade met geitenkaas:

Maak eerst even je vinaigrette, dat is echt super makkelijk. Mix 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel wijnazijn en 1 theelepel mosterd. Beetje zout en peper erbij et voilà. Ik vind een salade zonder vinaigrette of dressing echt niet af.

Snij de tomaat in mooie plakken. De paprika en de komkommer snij je in kleine blokjes. De geitenkaas kun je gewoon met je vingers breken. Daar hoef je je mes niet vies voor te maken.

Coeur de boeuf salade met geitenkaas

Coeur de boeuf salade met geitenkaas
Deze beauty’s kocht in Frankrijk.

Je hoeft het allemaal niet ingewikkelder te maken dan het is! Pak simpelweg een bord en begin met het opscheppen van de coeur de boeuf salade. Leg vervolgens de tomaten er bovenop en garneer het geheel met de overige ingrediënten, zoals bijvoorbeeld croutons, verse kruiden en stukjes geitenkaas.

Om de salade compleet te maken, is het belangrijk om er nog een smakelijke vinaigrette overheen te druppelen. Dit kun je gemakkelijk zelf maken door bijvoorbeeld olijfolie, azijn, mosterd, honing en wat zout en peper te mengen. Door deze vinaigrette over de salade te druppelen, zorg je voor een extra smaakdimensie en maak je de salade helemaal af.

Al met al is dit een heerlijk, eenvoudig en snel te bereiden gerecht dat perfect is voor een lichte lunch op een zonnige dag. Door de combinatie van de verse ingrediënten en de smaakvolle vinaigrette, zul je gegarandeerd genieten van deze coeur de boeuf salade met geitenkaas .

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Coeur de boeuf salade met geitenkaas

Coeur de boeuf salade met geitenkaas

Nog maar een paar maandjes… dan ben ik weer in Frankrijk. En daar liggen ze heerlijk rijp en in alle kleuren en vormen gewoon in de supermarkt.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: tomaten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 61kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 coeur de boeuf tomaat
  • gemixte sla - uit zak
  • zachte geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • paprika - de mijne was van Enjoya
  • een stuk komkommer
  • granaatappel pitjes
  • vinaigrette - paar eetlepels
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Maak eerst even je vinaigrette, dat is echt super makkelijk. Mix 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel wijnazijn en 1 theelepel mosterd. Beetje zout en peper erbij et voilà. Ik vind een salade zonder vinaigrette of dressing echt niet af.
  • Snij de tomaat in mooie plakken. De paprika en de komkommer snij je in kleine blokjes. De geitenkaas kun je gewoon met je vingers breken. Daar hoef je je mes niet vies voor te maken.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vind je de Coeur de boeuf salade met geitenkaas lekker? Wel je meer recepten uitproberen, kijk dan hieronder eens of er iets voor je bij zit.

Hollandse garnalencocktail in avocadodressing

Salade chevre chaud

Spaanse schotel met chorizo en paprika

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

tomaten salades

Start » Recepten » Lunchgerechten » Coeur de boeuf salade met geitenkaas

4 gedachten over “Coeur de boeuf salade met geitenkaas”

  1. Pingback: Knapperige Kaasuienkruier vers gemaakt - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Mediterraanse zoet zure caponata - Heerlijke Happen

  3. Pingback: De klassieke boeuf Bourguignon - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept