Coeur de boeuf salade met geitenkaas

Coeur de boeuf salade met geitenkaas

Nog maar een paar maandjes… dan ben ik weer in Frankrijk. En daar liggen ze heerlijk rijp en in alle kleuren en vormen gewoon in de supermarkt. Over wie heb ik het? Jawel die prachtige coeur de boeuf tomaten. Hier in Nederland moet ik echt naar de groothandel om ze te kopen. Nou was ik toevallig pasgeleden daar en heb toen gelijk maar weer een paar mooie rode tomaten meegenomen. Wist je dat de vrucht van binnen naar buiten kleurt? En door zijn mooie grille vorm zijn coeur de boeuf tomaten uiterst decoratief op je bord. Een heerlijk lunchgerechtje deze coeur de boeuf salade met geitenkaas.

Coeur de boeuf salade met geitenkaas
Een heerlijke lunch!
 • 1 coeur de boeuf tomaat
 • gemixte sla uit zak
 • zachte geitenkaas
 • pijnboompitjes
 • paprika ( de mijne was van Enjoya )
 • een stuk komkommer
 • granaatappel pitjes
 • paar eetlepels vinaigrette
 • peper/ zout

En zo maak je de Ossobuco met gemolata:

Maak eerst even je vinaigrette, dat is echt super makkelijk. Mix 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel wijnazijn en 1 theelepel mosterd. Beetje zout en peper erbij et voilà. Ik vind een salade zonder vinaigrette of dressing echt niet af.

Snij de tomaat in mooie plakken. De paprika en de komkommer snij je in kleine blokjes. De geitenkaas kun je gewoon met je vingers breken. Daar hoef je je mes niet vies voor te maken.

Coeur de boeuf salade met geitenkaas
Deze beauty’s kocht in Frankrijk.

Coeur de boeuf salade met geitenkaas

En veel ingewikkelder hoeven we het niet te maken! Pak je bord erbij en schep hier eerst de coeur de boeuf salade op. Leg daarna de tomaten erop en garneer met de rest van de ingredi├źnten. Druppel de vinaigrette erover en: Heerlijk Happen!

Vind je de Coeur de boeuf salade met geitenkaas lekker? Wel je meer recepten uitproberen, kijk dan hieronder eens of er iets voor je bij zit.

Hollandse garnalencocktail in avocadodressing

Salade chevre chaud

Spaanse schotel met chorizo en paprika

2 gedachten over “Coeur de boeuf salade met geitenkaas”

 1. Pingback: Taco salade schuitjes - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Zomerse salade met Frans fruit - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.