Salades ik ben er dol op! Voor de laatste events die ik organiseerde koos ik er dan ook voor om tijdens de lunch de mensen een aantal salades voor te schotelen. En deze vielen zeker in goede aarde. Nu zijn de recepten eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld en spreken de foto’s boekdelen. Maar ik heb besloten toch maar even de recepten uit te schrijven zodat jullie ze thuis ook kunnen maken. Vandaag salade nummer 1: de salade met geitenkaas en nootjes.

Dit heb je nodig voor de Salade met geitenkaas en nootjes
- een zak gemengde sla
- witte pitloze druiven
- een aantal uitgebakken plakjes bacon
- Bettine geitenkaasbolletjes
- 1 zak gemengde nootjes ( ongezouten)
- zeezout
- olijfolie
- honing
Voor de dressing heb je nodig:
- 75 ml olijfolie
- 5 el balsamicoazijn
- 1 el Franse mosterd
- peper/zout
- 2 el honing

En zo maak je de Salade met geitenkaas en nootjes:
We beginnen met het karameliseren van de nootjes. Verhit een koekenpan op het vuur en doe hier een een flinke scheut olijfolie in. Voeg daar dan 4 tot 5 eetlepels honing aan toe en mix het met een houten spatel tot een soort papje. Schud de nootjes in de pan erbij en bak eerst kort op hoog vuur, daarna verlaag je de temperatuur. Roer af en toe door de pan, en bak zo langzaam de nootjes tot ze mooi bruin worden. Leg een vel bakpapier klaar op een rooster. Schep de nootjes op het bakpapier en verdeel ze over het hele vel. Strooi er wat zeezout op en laat afkoelen. NIET proeven totdat ze koud zijn anders verbrandt je je tong!

De dressing
Neem een weckpotje of een oud jampotje erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Doe het dekseltje dicht of erop en schudden maar! Hou je over dan kun je deze dressing nog prima bewaren voor de volgende salade.
Salade met geitenkaas en nootjes
Bak vervolgens de plakjes bacon lekker knapperig en breek ze. Was de druifjes en neem dan je grote schaal erbij.
Eerst schudden we de sla op de schaal en daarna maken we hem af door alle ingrediënten toe te voegen. Met een eetlepel schep je wat dressing over de salade en serveer hem uit, gegarandeerd: Heerlijk Happen!

Salade met geitenkaas en nootjes
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 zak gemengde sla
- witte pitloze druiven
- een aantal uitgebakken plakjes bacon
- Bettine geitenkaasbolletjes
- 1 zak gemengde nootjes - ongezouten
- zeezout
- olijfolie
- honing
Voor de dressing heb je nodig:
- 75 ml olijfolie
- 5 el balsamicoazijn
- 1 el Franse mosterd
- peper/zout
- 2 el honing
En zo maak je het:
- We beginnen met het karameliseren van de nootjes. Verhit een koekenpan op het vuur en doe hier een een flinke scheut olijfolie in. Voeg daar dan 4 tot 5 eetlepels honing aan toe en mix het met een houten spatel tot een soort papje. Schud de nootjes in de pan erbij en bak eerst kort op hoog vuur, daarna verlaag je de temperatuur. Roer af en toe door de pan, en bak zo langzaam de nootjes tot ze mooi bruin worden. Leg een vel bakpapier klaar op een rooster. Schep de nootjes op het bakpapier en verdeel ze over het hele vel. Strooi er wat zeezout op en laat afkoelen. NIET proeven totdat ze koud zijn anders verbrandt je je tong!
De dressing
- Neem een weckpotje of een oud jampotje erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Doe het dekseltje dicht of erop en schudden maar! Hou je over dan kun je deze dressing nog prima bewaren voor de volgende salade.
- Bak vervolgens de plakjes bacon lekker knapperig en breek ze. Was de druifjes en neem dan je grote schaal erbij.
- Eerst schudden we de sla op de schaal en daarna maken we hem af door alle ingrediënten toe te voegen. Met een eetlepel schep je wat dressing over de salade en serveer hem uit

Ik sla hem op, want deze was erg lekker! En dat vond volgens mij iedereen die hem geproefd heeft.
Hi Martine, ik heb inderdaad geen negatieve geluiden gehoord! Dikke favoriet hier thuis.
Pingback: Herfsttosti met geitenkaas en peer - Heerlijke Happen
Pingback: Gegrilde aubergine met geitenkaas mousse - Heerlijke Happen
Deze is heerlijk als lunch.
Pingback: Pizzabloem met geitenkaas en proscuitto - Heerlijke Happen
Pingback: Crown prince pompoen met romanesco - Heerlijke Happen