Breakfast bar met noten

Breakfast bar met noten

Makkelijk ontbijten. Dat willen we allemaal wel want in de ochtend is het toch vaak een gehaast. Hoe makkelijk is het dan als je precies een juiste portie hebt klaarliggen en je alleen maar nog een kopje thee hoeft te zetten? Ik ging aan de slag en normaal gezien ben ik niet echt dol op bananen, maar in dit recept heb ik er één gebruikt.
Breakfast bar met noten

 

Breakfast bar met noten

Makkelijk ontbijten met deze ontbijtreep. Dat willen we allemaal wel want in de ochtend is het toch vaak een gehaast. Hoe makkelijk is het dan als je precies een juiste portie hebt klaarliggen en je alleen maar nog een kopje thee hoeft te zetten? Ik ging aan de slag en normaal gezien ben ik niet echt dol op bananen, maar in dit recept heb ik er één gebruikt. En eerlijk dat proef je niet eens terug in deze breakfast bar met noten. Totaal niet ingewikkeld om te maken meeste van de ingrediënten zul je wel in huis hebben. En zo niet dan koop je ze gewoon bij je supermarkt geen moeilijk gedoe met ingewikkelde ingrediënten.

Voor 10 blokjes heb je nodig:

Breakfast bar met noten
  • 1 hele banaan
  • een ei
  • zakje 200 gram gemengde noten
  • 1 tl zout
  • 1 el kaneel
  • 75 ml maple siroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 4 el kokosolie gesmolten
  • 175 ml melk
  • 90 gr vermalen havermout
  • 135 gram havermoutvlokken

En zo maak je de breakfast bar met noten:

-Pak eerst je keukenmachine erbij. Doe de 90 gram havermout erin en vermaal dit helemaal tot het een soort meel wordt. Wil je dit soort bars vaker gaan maken dan kun je ook een grotere hoeveelheid doen en de rest bewaren voor een andere keer. Dat scheelt je weer een hoop werk.

Breakfast bar met noten

-Neem een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier, verwarm ook je oven voor op 180 graden.

-Pak een grote kom erbij en doe hier de banaan in, prak deze helemaal tot moes. Doe vervolgens de melk, siroop, het ei, en de gesmolten kokosolie erbij en klop het geheel tot een mix. Voeg daarna het bakpoeder, het havermoutmeel en de havermoutvlokken, zout, suiker, kaneel en de gemengde noten toe. Meng dit tot een beslag en giet het daarna in het bakblik.

-Zet het in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuutjes. Hij is helemaal goed als de randjes mooi bruin beginnen te kleuren.

Breakfast bar met noten

Laat ten slotte de ontbijtreep even afkoelen voordat je het uit het bakblik tilt. Daarna kun je hem in blokjes snijden en : Heerlijk Happen!

ontbijtreep
Tips:
  • Je kunt er ook vers fruit in verwerken
  • Pak ze in vrieszakjes en vries ze in.
  • Varieer met de kruiden en gebruik ook eens kardemon of wat nootmuskaat
Breakfast bar met noten

Breakfast bar met noten

Makkelijk ontbijten. Dat willen we allemaal wel want in de ochtend is het toch vaak een gehaast. Hoe makkelijk is het dan als je precies een juiste portie hebt klaarliggen en je alleen maar nog een kopje thee hoeft te zetten? Ik ging aan de slag en normaal gezien ben ik niet echt dol op bananen, maar in dit recept heb ik er één gebruikt.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Ontbijt
Keuken: European
Trefwoord: noten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 5 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

keukenmachine

Ingrediënten:

  • 1 hele banaan
  • 1 ei
  • 200 gram gemengde noten
  • 1 tl zout
  • 1 el kaneel
  • 75 ml maple siroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 4 el kokosolie gesmolten
  • 175 ml melk
  • 90 gr vermalen havermout
  • 135 gram havermoutvlokken

En zo maak je het:

  • Pak eerst je keukenmachine erbij. Doe de 90 gram havermout erin en vermaal dit helemaal tot het een soort meel wordt. Wil je dit soort bars vaker gaan maken dan kun je ook een grotere hoeveelheid doen en de rest bewaren voor een andere keer. Dat scheelt je weer een hoop werk.
  • Neem een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier, verwarm ook je oven voor op 180 graden.Breakfast bar met noten
  • Pak een grote kom erbij en doe hier de banaan in, prak deze helemaal tot moes. Doe vervolgens de melk, siroop, het ei, en de gesmolten kokosolie erbij en klop het geheel tot een mix. Voeg daarna het bakpoeder, het havermoutmeel en de havermoutvlokken, zout, suiker, kaneel en de gemengde noten toe. Meng dit tot een beslag en giet het daarna in het bakblik.
  • Het het in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuutjes. Hij is helemaal goed als de randjes mooi bruin beginnen te kleuren.
Wat vind je van dit recept?

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Breakfast bar met noten? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

3 gedachten over “Breakfast bar met noten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept