Breakfast bar met noten

Breakfast bar met noten

Breakfast bar met noten

Makkelijk ontbijten. Dat willen we allemaal wel want in de ochtend is het toch vaak een gehaast. Hoe makkelijk is het dan als je precies een juiste portie hebt klaarliggen en je alleen maar nog een kopje thee hoeft te zetten? Ik ging aan de slag en normaal gezien ben ik niet echt dol op bananen, maar in dit recept heb ik er één gebruikt. En eerlijk dat proef je niet eens terug in deze breakfast bar met noten. Totaal niet ingewikkeld om te maken meeste van de ingrediënten zul je wel in huis hebben. En zo niet dan koop je ze gewoon bij je supermarkt geen moeilijk gedoe met ingewikkelde ingrediënten.

Voor 10 blokjes heb je nodig:Breakfast bar met noten

  • 1 hele banaan
  • een ei
  • zakje 200 gram gemengde noten
  • 1 tl zout
  • 1 el kaneel
  • 75 ml maple siroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 4 el kokosolie gesmolten
  • 175 ml melk
  • 90 gr vermalen havermout
  • 135 gram havermoutvlokken

En zo maak je het:

-Pak eerst je keukenmachine erbij. Doe de 90 gram havermout erin en vermaal dit helemaal tot het een soort meel wordt. Wil je dit soort bars vaker gaan maken dan kun je ook een grotere hoeveelheid doen en de rest bewaren voor een andere keer. Dat scheelt je weer een hoop werk.

-Neem een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier, verwarm ook je oven voor op 180 graden.Breakfast bar met noten

-Pak een grote kom erbij en doe hier de banaan in, prak deze helemaal tot moes. Doe vervolgens de melk, siroop, het ei, en de gesmolten kokosolie erbij en klop het geheel tot een mix. Voeg daarna het bakpoeder, het havermoutmeel en de havermoutvlokken, zout, suiker, kaneel en de gemengde noten toe. Meng dit tot een beslag en giet het daarna in het bakblik.

-Zet het in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuutjes. Hij is helemaal goed als de randjes mooi bruin beginnen te kleuren.

Breakfast bar met noten

Laat ten slotte het geheel even afkoelen voordat je het uit het bakblik tilt. Daarna kun je hem in blokjes snijden en : Heerlijk Happen!

Tips:Breakfast bar met noten
  • Je kunt er ook vers fruit in verwerken
  • Pak ze in vrieszakjes en vries ze in.
  • Varieer met de kruiden en gebruik ook eens kardemon of wat nootmuskaat

 

 

 

 

Facebook Comments

Reacties

Reacties

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*