Estimated reading time: 3 minuten
Natuurlijk eet je fruit in het seizoen want dan is het op zijn lekkerst. Maar tegen het einde van het seizoen kun je toch nog altijd wat laatste stuks vinden. Ik wilde al een tijdje een kokos crumble recept maken en nog héél eventjes nagenieten van het zomer seizoen. Aan de slag dus met deze zoete kokos crumble met zomerfruit. Deze kokos crumble maken is easy peasy als tellen tot drie want je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Sowieso heb ik altijd wel kokosrasp in mijn voorraadlade. En ook kokosbloesemsuiker is hier voorradig.
Deze suiker heeft het leuke voordeel als het gebakken is een soort karamel-achtige smaak te hebben. Het is wel wat duurder dan kristalsuiker en dat zou dus ook je vervanging voor dit ingrediënt kunnen zijn.
Zoete kokos crumble met zomerfruit
Hoe kom ik op het idee voor dit kokos crumble recept? Het was Donna Hay die op haar Instagram een heel makkelijk recept deelde. Zij heeft wel een aantal andere ingrediënten gebruikt. Donna is een bekende Australische foodondernemer met een jaloersmakende carrière. Heel wat kookboeken op haar naam en maakt net als ik makkelijke en lekkere recepten.
Deze zoete kokos crumble met zomerfruit kon dus niet ontbreken op mijn site. Ik hoop jullie ermee te inspireren en wellicht maak jij er helemaal jouw eigen versie van. Mocht het fruit niet meer te vinden zijn in de winkel vervang het dan voor pruimen of peren in de herfst.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zoete kokos crumble met zomerfruit
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 150 gram kokosrasp
- 150 gram kokossnippers
- 75 gram kokosbloesemsuiker
- 4 eiwitten
- 2 perziken
- 15 aardbeien
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de perziken en aardbeien in stukjes.
- Scheid het eiwit van het eigeel.
- Verwarm je oven voor op 160 graden.
- Neem een kom erbij en doe hierin de eiwitten, klop ze een beetje luchtig en voeg het suiker en de kokosrasp en snippers toe. Mix het geheel goed.
- Verdeel de vruchtenblokjes in vier kommetjes en schep een laag van de crumble erop.
- Zet in de oven voor 25 tot 30 minuutjes tot het mooi goudbruin is.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten met crumble? Check deze maar eens:
Deze fantastische speculaas crumble met appeltjes.
Een ouderwetse maar oh zo lekkere apple crumble.
Of zomerse kersen toetjes met een fijne crumble.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Zoete kokos crumble met zomerfruit
Delicious crumble