Zoete kokos crumble met zomerfruit

Zoete kokos crumble met zomerfruit: een tropisch toetje

Estimated reading time: 3 minuten

Natuurlijk eet je fruit in het seizoen want dan is het op zijn lekkerst. Maar tegen het einde van het seizoen kun je toch nog altijd wat laatste stuks vinden. Ik wilde al een tijdje een kokos crumble recept maken en nog héél eventjes nagenieten van het zomer seizoen. Aan de slag dus met deze zoete kokos crumble met zomerfruit. Deze kokos crumble maken is easy peasy als tellen tot drie want je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Sowieso heb ik altijd wel kokosrasp in mijn voorraadlade. En ook kokosbloesemsuiker is hier voorradig.

Deze suiker heeft het leuke voordeel als het gebakken is een soort karamel-achtige smaak te hebben. Het is wel wat duurder dan kristalsuiker en dat zou dus ook je vervanging voor dit ingrediënt kunnen zijn.

kokos crumble recept
Lekker zoet met een crunchy kokoslaagje.

Zoete kokos crumble met zomerfruit

Hoe kom ik op het idee voor dit kokos crumble recept? Het was Donna Hay die op haar Instagram een heel makkelijk recept deelde. Zij heeft wel een aantal andere ingrediënten gebruikt. Donna is een bekende Australische foodondernemer met een jaloersmakende carrière. Heel wat kookboeken op haar naam en maakt net als ik makkelijke en lekkere recepten.

kokos crumble maken
Ga jij voor het grote of het kleine bakje?

Deze zoete kokos crumble met zomerfruit kon dus niet ontbreken op mijn site. Ik hoop jullie ermee te inspireren en wellicht maak jij er helemaal jouw eigen versie van. Mocht het fruit niet meer te vinden zijn in de winkel vervang het dan voor pruimen of peren in de herfst.

Zoete kokos crumble met zomerfruit
Natuurlijk aan te passen met ander fruit van het seizoen.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zoete kokos crumble met zomerfruit

Zoete kokos crumble met zomerfruit

Een iets gezondere versie van een fijne crumble.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 26 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: kokos, kokosrasp, perzik
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 150 gram kokosrasp
  • 150 gram kokossnippers
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 4 eiwitten
  • 2 perziken
  • 15 aardbeien

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snijd de perziken en aardbeien in stukjes.
  • Scheid het eiwit van het eigeel.
  • Verwarm je oven voor op 160 graden.
  • Neem een kom erbij en doe hierin de eiwitten, klop ze een beetje luchtig en voeg het suiker en de kokosrasp en snippers toe. Mix het geheel goed.
  • Verdeel de vruchtenblokjes in vier kommetjes en schep een laag van de crumble erop.
  • Zet in de oven voor 25 tot 30 minuutjes tot het mooi goudbruin is.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere recepten met crumble? Check deze maar eens:

Deze fantastische speculaas crumble met appeltjes.

Een ouderwetse maar oh zo lekkere apple crumble.

Of zomerse kersen toetjes met een fijne crumble.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Zoete kokos crumble met zomerfruit

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zoete kokos crumble met zomerfruit: een tropisch toetje

Eén gedachte over “Zoete kokos crumble met zomerfruit: een tropisch toetje”

4.93 from 26 votes (24 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept