Camembert quiche met broccoli

Geschatte leestijd: 4 minuten

Camembert quiche met broccoli

Er bestaat slechts één soort camembert die de beschermde naam “Camembert de Normandie” draagt en in 1983 werd geïntroduceerd als een officieel AOC-keurmerk. Om optimaal te kunnen genieten van de camembert, is het aan te raden om deze eerst op kamertemperatuur te laten komen, net zoals je dat zou doen met een goede fles wijn. Op die manier kan de binnenkant van de camembert een beetje smelten en ontstaat er de juiste textuur om ervan te kunnen genieten. Voor deze camembert quiche met broccoli voegen we ook een laagje bacon toe, wat nog meer smaak geeft aan de quiche. De quiche kan eenvoudig worden bereid en is een heerlijk gerecht om te serveren, vooral in combinatie met een goed glas wijn.

Camembert quiche met broccoli

En zo maak je de Camembert quiche met broccoli:

-Verwarm eerst je oven voor op 210 graden.

-Neem een pan erbij en doe hierin de de broccoliroosjes. In een andere pan doe je de aardappelschijfjes. Kook beiden beetgaar. ( Ik kookte ze 10 minuutjes) Doe daarna in een vergiet en laat heel goed uitlekken!

-Pak je springvorm erbij en beboter de rand en de bodem met wat roomboter. Neem de rol bladerdeeg erbij en snij er een stuk af waar je de bodem mee bekleed. De rest snij je in repen en daar maar je een mooie rand mee. Druk beide delen wel goed aan elkaar vast. Met een vork prik je wat gaatjes in de bodem en de rand. Vervolgens leg je de plakjes bacon op de bodem.

Camembert quiche met broccoli

-Strooi wat verse peper op de bacon en leg daarna dakpansgewijs over de hele bodem de aardappelschijfjes. Strooi er ook nog wat kerriepoeder overheen.

-Neem de uitgelekte roosjes broccoli erbij en leg deze op de aardappelschijfjes. Strooi er wat selderij-zout op.

-Ten slotte snijden we de camembert in kleine stukjes en ook deze verdeel je mooi over de hele quiche.

-In een kommetje doe je de twee eieren met de creme fraiche en deze klop je helemaal goed door elkaar tot een gladde saus. Giet vervolgens de saus over de hele quiche heen.

Camembert quiche met broccoli

-Zet de quiche in de oven en bak hem 10 minuten op 210 graden. Daarna verlaag je de temperatuur tot 190 graden en bak je hem in 25 minuten mooi gaar.

Camembert quiche met broccoli

Camembert quiche met broccoli

Wanneer de quiche klaar is laat je hem heel even staan voordat je de ring los maakt. Daarna kun je hem voorzichtig op een bord leggen. Snij in mooie stukkken .

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Camembert quiche met broccoli

Camembert quiche met broccoli

Er is maar één camembert die ook een beschermde naam heeft. Deze draagt de naam”Camembert de Normandie”. In. 1983 werd hij ingevoerd als AOC-keurmerk.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: quiche
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

springvorm

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg - vers
  • 1 camembert
  • 6 plakjes bacon
  • 1 zak aardappelschijfjes
  • 2 stronkjes broccoli - in roosjes
  • 2 eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • sel au celeri - celeri zout
  • zwarte peper - vers gemalen
  • kerrie poeder
  • roomboter

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 210 graden.
  • Neem een pan erbij en doe hierin de de broccoliroosjes. In een andere pan doe je de aardappelschijfjes. Kook beiden beetgaar. ( Ik kookte ze 10 minuutjes) Doe daarna in een vergiet en laat heel goed uitlekken!
  • Pak je springvorm erbij en beboter de rand en de bodem met wat roomboter. Neem de rol bladerdeeg erbij en snij er een stuk af waar je de bodem mee bekleed. De rest snij je in repen en daar maar je een mooie rand mee. Druk beide delen wel goed aan elkaar vast. Met een vork prik je wat gaatjes in de bodem en de rand. Vervolgens leg je de plakjes bacon op de bodem.
  • Strooi wat verse peper op de bacon en leg daarna dakpansgewijs over de hele bodem de aardappelschijfjes. Strooi er ook nog wat kerriepoeder overheen.
  • Neem de uitgelekte roosjes broccoli erbij en leg deze op de aardappelschijfjes. Strooi er wat selderij-zout op.
  • -en slotte snijden we de camembert in kleine stukjes en ook deze verdeel je mooi over de hele quiche.
  • In een kommetje doe je de twee eieren met de creme fraiche en deze klop je helemaal goed door elkaar tot een gladde saus. Giet vervolgens de saus over de hele quiche heen.
  • Zet de quiche in de oven en bak hem 10 minuten op 210 graden. Daarna verlaag je de temperatuur tot 190 graden en bak je hem in 25 minuten mooi gaar.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Camembert quiche met broccoli

Eén gedachte over “Camembert quiche met broccoli”

4.91 from 20 votes (17 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept