Camembert quiche met broccoli

Camembert quiche met broccoli

Camembert quiche met broccoli

Er is maar één camembert die ook een beschermde naam heeft. Deze draagt de naam”Camembert de Normandie”. In. 1983 werd hij ingevoerd als AOC-keurmerk. Camembert dient voordat hij gegeten wordt op kamertemperatuur te komen. Net als een goede wijn eigenlijk. De binnenkant van de camembert smelt dan een beetje en dan is hij goed om te eten. In deze camembert quiche met broccoli doen we ook lekker een laagje bacon. Dat geeft net nog even wat meer smaak aan de quiche. Al met al staat hij zo op tafel en kun je er met een goed glas wijn lekker van genieten!

Voor een quiche van doorsnede 24 cm heb je nodig:

  • Camembert quiche met broccolispringvorm van 24 cm
  • 1 rol vers bladerdeeg 
  • 1 camembert
  • 6 plakjes bacon
  • 1 zak aardappelschijfjes
  • 2 stronkjes broccoli in roosjes
  • 2 eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • sel au celeri ( celeri zout)
  • vers gemalen zwarte peper
  • kerrie poeder
  • roomboter

En zo maak je de quiche:

-Verwarm eerst je oven voor op 210 graden.

-Neem een pan erbij en doe hierin de de broccoliroosjes. In een andere pan doe je de aardappelschijfjes. Kook beiden beetgaar. ( Ik kookte ze 10 minuutjes) Doe daarna in een vergiet en laat heel goed uitlekken!

-Pak je springvorm erbij en beboter de rand en de bodem met wat roomboter. Neem de rol bladerdeeg erbij en snij er een stuk af waar je de bodem mee bekleed. De rest snij je in repen en daar maar je een mooie rand mee. Druk beide delen wel goed aan elkaar vast. Met een vork prik je wat gaatjes in de bodem en de rand. Vervolgens leg je de plakjes bacon op de bodem.

Camembert quiche met broccoli

-Strooi wat verse peper op de bacon en leg daarna dakpansgewijs over de hele bodem de aardappelschijfjes. Strooi er ook nog wat kerriepoeder overheen.

-Neem de uitgelekte roosjes broccoli erbij en leg deze op de aardappelschijfjes. Strooi er wat selderij-zout op.

-Ten slotte snijden we de camembert in kleine stukjes en ook deze verdeel je mooi over de hele quiche.

-In een kommetje doe je de twee eieren met de creme fraiche en deze klop je helemaal goed door elkaar tot een gladde saus. Giet vervolgens de saus over de hele quiche heen.

-Zet de quiche in de oven en bak hem 10 minuten op 210 graden. Daarna verlaag je de temperatuur tot 190 graden en bak je hem in 25 minuten mooi gaar.Camembert quiche met broccoli

Camembert quiche met broccoli

Wanneer de quiche klaar is laat je hem heel even staan voordat je de ring los maakt. Daarna kun je hem voorzichtig op een bord leggen. Snij in mooie stukkken : Heerlijk happen!