Broodpizza met salami en mozarella

Weer eens een keer wat anders voor de lunch: Broodpizza met salami. In dit receptje geen gedoe met pizzadeeg maken maar gewoon lekker makkelijk met een boterham.
Broodpizza met salami

Broodpizza met salami

Weer eens een keer wat anders voor de lunch: Broodpizza met salami. In dit receptje geen gedoe met pizzadeeg maken maar gewoon lekker makkelijk met een boterham. De variatie mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos met brood. De basis is het besmeren van een broodje met wat tomatenpuree en laat verder je fantasie de vrije loop. De vleessoort die ik dus gebruikt heb is salami. Dat woord komt van het Italiaanse woord ” salame” wat gezouten vlees betekent. Salami heeft al een rijke historie en kan op veel manieren gemaakt worden. Vroeger werd het alleen aan de lucht gedroogd maar tegenwoordig zijn er ook salami’s die gerookt of gekookt worden. Zelf vind ik de knoflooksmaak altijd erg lekker aan deze worst.

Voor 2 personen Broodpizza met salami heb je nodig:

Broodpizza met salami
  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 rijpe tomaten
  • 8 plakjes van een salamiworst
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • geraspte kaas
  • mozzarella
  • 1 rode ui
  • vers gehakte peterselie

En zo maak je de Broodpizza met salami:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

-Snij van de salamiworst acht plakjes af.

-Schil daarna de ui en was de tomaat , snij ook deze groenten in mooie smalle plakjes.

-P{ak de boterhammen erbij en besmeer deze met een laagje van de tomatenpuree. Beleg vervolgens de boterham eerst met geraspte kaas en wat mozzarella en leg vervolgens de plakjes salami, tomaat, en ui op de boterham.

-Leg de boterhammen op een bakblik met bakpapier en zet daarna in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de randjes lekker knapperig zijn.

Broodpizza met salami

Broodpizza met salami

Weer eens een keer wat anders voor de lunch: Broodpizza met salami. In dit receptje geen gedoe met pizzadeeg maken maar gewoon lekker makkelijk met een boterham.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: European, Italiaans
Trefwoord: salami
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven

Ingrediƫnten:

  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 rijpe tomaten
  • 8 plakjes van een salamiworst
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • geraspte kaas
  • mozzarella
  • 1 rode ui
  • vers gehakte peterselie

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • Snij van de salamiworst acht plakjes af.
  • Schil daarna de ui en was de tomaat , snij ook deze groenten in mooie smalle plakjes.
  • Pak de boterhammen erbij en besmeer deze met een laagje van de tomatenpuree. Beleg vervolgens de boterham eerst met geraspte kaas en wat mozzarella en leg vervolgens de plakjes salami, tomaat, en ui op de boterham.
  • Leg de boterhammen op een bakblik met bakpapier en zet daarna in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de randjes lekker knapperig zijn.
Wat vind je van dit recept?

Broodpizza met salami

Ten slotte serveer je de pizza’s en garneer je ze met wat vers gehakte peterselie: Heerlijk happen!

Variatie tips:

Wil je liever een vegetarische versie? Neem dan bijvoorbeeld een aantal verschillende soorten kaas en wat paprika-reepjes.

Ook heel lekker is een broodpizza met tonijn of zalm, gebruik lekkere Italiaanse kruiden en druppel wat olijfolie over je pizza.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept