Wrap met gegrilde paprika hummus

Wrap met gegrilde paprika hummus

Wrap met gegrilde paprika hummus

Dit is er weer één die ik even uit mijn mouw schudde en ook nog eens heel lekker uitviel. Ik wilde graag iets met een wrap doen en gegrilde paprika. Dus verwerkte ik de paprika in deze wrap met gegrilde paprika hummus. En dat is in een ommezwaai gemaakt. Je kunt dus lekker snel aan tafel. Wanneer je een vegetarische versie wilt hoef je alleen maar de kip weg te laten en te vervangen door bijvoorbeeld feta. Deze hummus is wel wat natter dan de gewone maar het smeert prima uit op de tortilla.

Voor 2 personen heb je nodig:

Wrap met gegrilde paprika hummus

  • 2 tortilla’s
  • 300 gram kipfilethaasjes
  • komkommer
  • zoete tomaatjes
  • handje rucola

Voor de gegrilde paprika hummus:

  • 1 blikje kikkererwten
  • 4 gegrilde paprika’s uit pot
  • 1 teen knoflook
  • 10 groene olijven
  • 2 eetlepels citroensap
  • scheutje olijfolie
  • peper/zout

En zo maak je het:

-We beginnen eerst met de hummus. Neem je keukenmachine erbij en doe hierin de kikkererwten, de gegrilde paprika’s, de schoon gemaakte teen knoflook en de olijven. Zet daarna het apparaat aan en zorg dat je een mooie gladde massa krijgt. Voeg dan nog wat olie, het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Even nog een keer laten draaien en dan is je hummus klaar. Zet apart tot gebruik.

-Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hierin wat olijfolie. Bak vervolgens de kipfilethaasjes gaar. ( Ik kocht met gele curry gemarineerde haasjes, je kunt ze natuurlijk zelf een dag van te voren kruiden).

-Maak ook de komkommer schoon en snij de tomaatjes.

-Verwarm de tortilla even in de oven of in een droge koekenpan en leg ze op je borden.

-Smeer als eerste de gegrilde paprika hummus op de tortilla’s en strooi er dan een handje rucola op. Garneer het met de tomaatjes en komkommer en kiphaasjes.

Wrap met gegrilde paprika hummus

Voor een spontaan idee en een graai in de koelkast werd dit een onverwacht lekker gerechtje: Heerlijk Happen!