Estimated reading time: 3 minuten
Bucatini pasta met gamba’s is een smaakvolle Italiaanse klassieker die binnen 20 minuten op tafel staat. Deze romige pasta met sappige gamba’s, verse spinazie en zongedroogde tomaten is perfect voor doordeweekse avonden wanneer je weinig tijd hebt maar toch iets bijzonders wilt eten. In dit recept leer je hoe je eenvoudig een restaurantwaardig gerecht bereidt met ingrediënten die je gemakkelijk in huis haalt.

Pasta gaat er eigenlijk altijd wel in! Zo kun je met wat simpele ingrediënten al heel snel een fijn gerecht op tafel zetten. Persoonlijk vind ik dikke pasta lekkerder dan die hele dunne sliertjes. Mijn voorkeur gaat dus uit naar bucatini. Overigens heb je deze pasta ook in diverse diktes. Het gaat hier dan vooral om de grootte van het gat van de pasta. Hoe groter de opening hoe makkelijker de saus ook ín de pasta gaat zitten. Oppassen met slurpen dus, want dan spettert het alle kanten op! Deze Bucatini pasta met gamba’s staat vrij snel op tafel en is een ideaal gerechtje voor een doordeweekse drukke dag.

Romige Bucatini Pasta met Gamba’s: Snel & Smaakvol Recept
Omdat we gamba’s gebruiken bij dit pastagerecht serveer ik er geen kaas bij. Over het algemeen doe je dat nooit. Geen kaas met vis mengen zeg maar. Bij hoge uitzondering zoals bij een tuna-melt wel, maar als je vis serveert dan doe je daar geen Parmezaanse kaas overheen. De saus maken we met kookroom dus deze pasta is verder romig zat.
Hou je van wat spice? Doe er dan een rood pepertje doorheen, of strooi er wat chilivlokken over voordat je serveert.

Stap-voor-Stap Bereiding van Romige Gamba Pasta
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Romige Bucatini Pasta met Gamba’s in Spinaziesaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 100 gram bucatini - ( dikke pasta, spaghetti mag ook)
- 300 gram spinazie - verse bladspinazie
- 1 sjalot - gesnipperd
- 2 tenen knoflook - uitgeperst
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 20 groene olijven
- 16 gamba's - 300 gram
- 150 ml kookroom
- peper
- zout
- 1 el Persillade (kruidenmix)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Begin met het koken van de bucatini pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking voor een perfecte ‘al dente’ textuur
- Verhit ondertussen olijfolie in een grote pan en fruit de gesnipperde sjalot tot deze glazig is. Pers de tenen knoflook uit en snipper de sjalot. Bak deze kort in de koekenpan en voeg dan de spinazie toe. Laat deze slinken en voeg hier de olijven, zongedroogde tomaatjes en gamba's aan toe en bak tot de gamba's mooi roze zijn. Breng op smaak met de persillade, zout en peper. Schenk de kookroom erbij en mix het geheel goed.
- Laat de pasta uitlekken en schep op de borden, verdeel de gamba-groentemix over de pasta en serveer direct.
- Heerlijk Happen!
Niet alleen is pasta erg lekker, het is ook makkelijk om te maken! Zeker als je het even niet meer weet kun je vaak met de simpelste ingrediënten even snel een fijne maaltijd op tafel zetten. Zo ook vaak hier thuis, probeer onderstaande ook maar eens:
Pasta met rozemarijn en tomaatjes
Pasta in paprikasaus met hüttenkäse
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Echt een aanrader
Ziet er goed uit! Ik weet wat ik ga eten vanavond
Ik zeg veel plezier met koken!
So delicious !