Bucatini pasta met gamba's

Bucatini pasta met gamba’s

Estimated reading time: 3 minuten

Bucatini pasta met gamba’s is een smaakvolle Italiaanse klassieker die binnen 20 minuten op tafel staat. Deze romige pasta met sappige gamba’s, verse spinazie en zongedroogde tomaten is perfect voor doordeweekse avonden wanneer je weinig tijd hebt maar toch iets bijzonders wilt eten. In dit recept leer je hoe je eenvoudig een restaurantwaardig gerecht bereidt met ingrediënten die je gemakkelijk in huis haalt.

Bucatini pasta met gamba's

Pasta gaat er eigenlijk altijd wel in! Zo kun je met wat simpele ingrediënten al heel snel een fijn gerecht op tafel zetten. Persoonlijk vind ik dikke pasta lekkerder dan die hele dunne sliertjes. Mijn voorkeur gaat dus uit naar bucatini. Overigens heb je deze pasta ook in diverse diktes. Het gaat hier dan vooral om de grootte van het gat van de pasta. Hoe groter de opening hoe makkelijker de saus ook ín de pasta gaat zitten. Oppassen met slurpen dus, want dan spettert het alle kanten op! Deze Bucatini pasta met gamba’s staat vrij snel op tafel en is een ideaal gerechtje voor een doordeweekse drukke dag.

Bucatini pasta met gamba's

Romige Bucatini Pasta met Gamba’s: Snel & Smaakvol Recept

Omdat we gamba’s gebruiken bij dit pastagerecht serveer ik er geen kaas bij. Over het algemeen doe je dat nooit. Geen kaas met vis mengen zeg maar. Bij hoge uitzondering zoals bij een tuna-melt wel, maar als je vis serveert dan doe je daar geen Parmezaanse kaas overheen. De saus maken we met kookroom dus deze pasta is verder romig zat.

Hou je van wat spice? Doe er dan een rood pepertje doorheen, of strooi er wat chilivlokken over voordat je serveert.

Stap-voor-Stap Bereiding van Romige Gamba Pasta

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Bucatini pasta met gamba's

Romige Bucatini Pasta met Gamba’s in Spinaziesaus

Een luxe Italiaans pastagerecht met malse gamba’s, verse spinazie en zongedroogde tomaten in een romige saus. Binnen 20 minuten klaar en perfect voor zowel doordeweekse maaltijden als speciale gelegenheden.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 10 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gamba pasta, gamba’s, Italiaanse pastasaus, mediterraan recept, olijven, romige pastasaus, spinazie, zongedroogde tomaatjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 100 gram bucatini - ( dikke pasta, spaghetti mag ook)
  • 300 gram spinazie - verse bladspinazie
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 2 tenen knoflook - uitgeperst
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 20 groene olijven
  • 16 gamba's - 300 gram
  • 150 ml kookroom
  • peper
  • zout
  • 1 el Persillade (kruidenmix)

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Begin met het koken van de bucatini pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking voor een perfecte ‘al dente’ textuur
  • Verhit ondertussen olijfolie in een grote pan en fruit de gesnipperde sjalot tot deze glazig is. Pers de tenen knoflook uit en snipper de sjalot. Bak deze kort in de koekenpan en voeg dan de spinazie toe. Laat deze slinken en voeg hier de olijven, zongedroogde tomaatjes en gamba's aan toe en bak tot de gamba's mooi roze zijn. Breng op smaak met de persillade, zout en peper. Schenk de kookroom erbij en mix het geheel goed.
  • Laat de pasta uitlekken en schep op de borden, verdeel de gamba-groentemix over de pasta en serveer direct.
  • Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Romige Bucatini Pasta met Gamba’s in Spinaziesaus
Amount per Serving
Calories
630
% Daily Value*
Fat
 
35
g
54
%
Saturated Fat
 
19
g
119
%
Trans Fat
 
0.01
g
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
12
g
Cholesterol
 
214
mg
71
%
Sodium
 
872
mg
38
%
Potassium
 
1597
mg
46
%
Carbohydrates
 
52
g
17
%
Fiber
 
8
g
33
%
Sugar
 
8
g
9
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
15428
IU
309
%
Vitamin C
 
47
mg
57
%
Calcium
 
300
mg
30
%
Iron
 
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Niet alleen is pasta erg lekker, het is ook makkelijk om te maken! Zeker als je het even niet meer weet kun je vaak met de simpelste ingrediënten even snel een fijne maaltijd op tafel zetten. Zo ook vaak hier thuis, probeer onderstaande ook maar eens:

Pesto pasta met burrata

Pasta met rozemarijn en tomaatjes

Pasta in paprikasaus met hüttenkäse

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Bucatini pasta met gamba’s

4 gedachten over “Bucatini pasta met gamba’s”

5 from 10 votes (8 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept