Wat je uit Brabant haalt is lekker

Wat je uit Brabant haalt is lekker

Geschatte leestijd: 4 minuten

” En dan denk ik aan Brabant want daar brandt nog licht “, dat was ook zo op die mooie avond, toen de zon nog haar laatste stralen op ons terras wierp. We genoten van een bord heerlijke schelpjes pasta, die zo uit de keuken van een sterrenrestaurant leek te komen. We voelden ons dankbaar en gelukkig dat we zo’n fijne plek hadden in deze moeilijke tijden. Die dag had ik namelijk een geweldige verrassing gekregen van de Boerschappen. VisitBrabant had me uitgenodigd om kennis te maken met hun goed gevulde box. Ze hadden me de “Chef’s box” gestuurd, vol met verse en lokale producten van de Brabantse boeren. Die boeren zitten niet stil tijdens deze crisis, maar blijven ons voorzien van het beste wat de natuur te bieden heeft. En dat proef je! Wat je uit Brabant haalt is lekker! Ik ga er een bucatini recept mee, met zeekraal en kokkels bereiden. Een echte smaaksensatie!”

Wat je uit Brabant haalt is lekker
Eten alsof je bij een topchef eet, dat gevoel heb je bij dit gerecht.

De Boerschappen

Zoals het spreekwoord gaat ” When the going get’s though, the though get going” zo startte de Boerschappen in tijden van de Coronacrisis met een prachtige foodbox. De oh zo geliefde horeca in Brabant lag op zijn gat, we eten allemaal thuis en de boeren zitten met de handen in het haar met hun overschotten. De Boerschappen koppelen deze harde werkers met ons, de consumenten in de vorm van deze fantastische boxen. Goed voor de boer en dus ook goed voor jou met deze gezonde maaltijden. En koken als een chef is dan ineens geen hoge drempel meer waar je overheen moet stappen!

Wat je uit Brabant haalt is lekker kokkels
Geniet van verse top producten.

Wat je uit Brabant haalt is lekker, een bucatini recept

Bucatini met kokkels en zeekraal is een heerlijk gerecht dat de smaken van de zee en het land combineert. Bucatini is een soort pasta die lijkt op dikke spaghetti met een gat in het midden. Kokkels zijn kleine schelpdieren die een zachte en zoete smaak hebben. Zeekraal is een zoutminnende plant die groeit langs de kust en een knapperige textuur en een zilte smaak heeft.

Om dit gerecht te bereiden, kook je de bucatini al dente in gezouten water en bak je de kokkels in een pan met knoflook, witte wijn en peterselie tot ze open gaan. Je voegt dan de zeekraal toe en laat het geheel even sudderen. Je mengt tenslotte de pasta met de saus en serveert het met een partje citroen. Dit gerecht is eenvoudig maar vol van smaak en perfect voor een zomerse avond.

bucatini recept zeekraal bereiden
Uit Brabant, met liefde!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Wat je uit Brabant haalt is lekker

Bucatini met kokkels

Een recept uit de foodbox van de Boerschappen, bucatini met kokkels en zeekraal.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 31 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: knoflook, kokkels, rode peper, spaghetti, zeekraal
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 206kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 zak kokkels
  • 2 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 100 gr bucatini
  • 1 doosje zeekraal
  • 50 gr lamsoren - ( vraag hier naar bij je visboer)
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • verse tijm
  • witte wijn

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Vul een grote kom met water en strooi en wat zout in. Laat de kokkels hier minimaal een half uur in weken. Ze "spugen" dan zelf het zand uit wat nog in de schelpen zit. Gooi de schelpen die kapot zijn of die drijven weg.
  • Hak de rode knoflook fijn, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in fijne reepjes. Snipper de sjalotten fijn.
  • Was de zeekraal en de lamsoren, en verwijder eventueel degene met donkere plekken.
  • Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook de bucatini in een minuut of 10 gaar.
  • Neem je koekenpan erbij en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Fruit de sjalot, rode peper, en knoflook een paar minuutjes. Voeg dan de kokkels toe en bak ze tot de schelpjes opengaan. ( Gebeurt vrij snel) Voeg de zeekraal en de lamsoren toe en blus af met een scheut witte wijn. Met de pepermolen breng je het op smaak.
  • Giet de bucatini af en schep hem door de kokkels en verwarm eventjes mee. Dan alles op de borden en garneer eventueel met nog wat extra zeekraal.
  • Heerlijk Happen!
Let op zeekraal in best zout, pas dus op met hoeveel zout je toevoegt in dit recept! 
Nog meer leuke recept inspiratie nodig? Check eens de site van HomeMadeChef’s. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Deze blog is geschreven in een betaalde samenwerking met VisitBrabant.

Wil je meer recepten lezen zoals Wat je uit Brabant haalt is lekker? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Een bucatinimet kokkels recept zeekraal bereiden

Start » Blog » Wat je uit Brabant haalt is lekker

12 gedachten over “Wat je uit Brabant haalt is lekker”

    1. Dankje! Ik heb de schaal gekregen, mijn hij is van het merk In-Petto, als je op die website kijkt zie je de verkooppunten waar het serviesgoed verkocht wordt. Gr Francine

  1. Pingback: Wat je van dichtbij haalt is lekker - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Influencer marketing en geld verdienen - Heerlijke Happen

  3. Pingback: BBQ Meatup bij de Crole Hoeve - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Gebakken mosselen in groentewrap - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Aziatisch gemarineerde komkommersalade - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Huisgemaakte zoete kaneel kersenjam - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Francine bij Liquido d'Oro, heerlijke olijfolie - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Brabants worstenbroodje, lekker zelfgemaakt. - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept