Wat je uit Brabant haalt is lekker

Wat je uit Brabant haalt is lekker

” En dan denk ik aan Brabant want daar brandt nog licht “, nou eigenlijk was het het avondzonnetje wat nog op ons terras scheen. We aten schelpjes pasta zoals je het eigenlijk in een goed restaurant eet, en prezen ons gelukkig er zo lekker bij te zitten in zulke gekke tijden. Eerder op de dag ontving ik namelijk een fantastische gevulde box van de Boerschappen. VisitBrabant nodigde mij uit kennis te maken met deze goedgevulde box. Want hier in Brabant zitten de boeren niet stil tijdens deze crisis. En om de lat een beetje hoog te leggen stuurden ze mij de “Chef’s box” op…. En zo proef je dus: Wat je uit Brabant haalt is lekker!

Wat je uit Brabant haalt is lekker
Eten alsof je bij een topchef eet, dat gevoel heb je bij dit gerecht.

De Boerschappen

Zoals het spreekwoord gaat ” When the going get’s though, the though get going” zo startte de Boerschappen in tijden van de Coronacrisis met deze prachtige foodbox. De oh zo geliefde horeca in Brabant ligt op zijn gat, we eten allemaal thuis en de boeren zitten met de handen in het haar met hun overschotten. De Boerschappen koppelen deze harde werkers met ons, de consumenten in de vorm van deze fantastische boxen. Goed voor de boer en dus ook goed voor jou met deze gezonde maaltijden. En koken als een chef is dan ineens geen hoge drempel meer waar je overheen moet stappen!

Wat je uit Brabant haalt is lekker
Geniet van verse top producten.
Wat je uit Brabant haalt is lekker

Wat je uit Brabant haalt is lekker

Francine
Een recept uit de foodbox van de Boerschappen, bucatini met kokkels en zeekraal.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken European
Porties 2 personen

Equipment

  • koekenpan
  • pan

Ingrediënten
  

  • 1 zak kokkels
  • 2 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 100 gr bucatini
  • 1 doosje zeekraal
  • 50 gr lamsoren ( vraag hier naar bij je visboer)
  • zout / peper
  • olijfolie
  • verse tijm
  • witte wijn

Instructies
 

  • Vul een grote kom met water en strooi en wat zout in. Laat de kokkels hier minimaal een half uur in weken. Ze "spugen" dan zelf het zand uit wat nog in de schelpen zit. Gooi de schelpen die kapot zijn of die drijven weg.
  • Hak de rode knoflook fijn, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in fijne reepjes. Snipper de sjalotten fijn.
  • Was de zeekraal en de lamsoren, en verwijder eventueel degene met donkere plekken.
  • Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook de bucatini in een minuut of 10 gaar.
  • Neem je koekenpan erbij en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Fruit de sjalot, rode peper, en knoflook een paar minuutjes. Voeg dan de kokkels toe en bak ze tot de schelpjes opengaan. ( Gebeurt vrij snel) Voeg de zeekraal en de lamsoren toe en blus af met een scheut witte wijn. Met de pepermolen breng je het op smaak.
  • Giet de bucatini af en schep hem door de kokkels en verwarm eventjes mee. Dan alles op de borden en garneer eventueel met nog wat extra zeekraal.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Let op zeekraal in best zout, pas dus op met hoeveel zout je toevoegt in dit recept! 
Nog meer leuke recept inspiratie nodig? Check eens de site van HomeMadeChef’s. 
Trefwoord knoflook, kokkels, rode peper, spaghetti, zeekraal

Wat je uit Brabant haalt is lekker

Maar wáár uit Brabant komen al deze verse producten dan vandaan? Ik zal er een paar voor je uitlichten:

  • Spek van De Walhoeve uit Goirle: Stieren die twee jaar goed geleefd hebben, zorg en aandacht en met respect geslacht om de hoek! Een boerenbedrijf wat al generaties lang boert. Met kalfjes die bij de moeder blijven, en daarna goed gevoerd worden zonder antibiotica!
  • De cressen en bloemetjes en paksoi van Klootwijk uit Raamsdonk: Een teler die al 38 jaar actief in het telen van de beste groenten. Kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit staan hier hoog in het vaandel. Direct na de oogst op transport zodat alles super vers aangeleverd wordt.
  • Niet helemaal Brabant maar wel met hart en ziel, Vishandel G&B uit Yerseke: Dagvers, van de afslag in Vlissingen. De vis is binnen een paar uur bij de Boerschappen. De restanten worden verwerkt tot vismeel. De vis wordt met grote zorg verpakt en vervoerd om zo uiteindelijk bij jou thuis in perfecte staat aan te komen.

Visit Brabant, want daar brandt het licht!

En als we dan straks de verlossende woorden krijgen en we weer op stap kunnen, kies dan eens voor Brabant. Een provincie die zo ontzettend veel te bieden heeft, geniet van de Brabantse gezelligheid, de uitgebreide natuur, en zodra het weer kan van onze terrassen en de Brabantse horeca. Een provincie waar ikzelf met heel veel plezier woon. Geen idee wat er nou allemaal te doen is? Neem dan eens een kijkje op de website van Visit Brabant en ontdek de pareltjes van het Zuiden.

Uit Brabant, met liefde!
Deze blog is geschreven in een betaalde samenwerking met VisitBrabant.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

3 gedachten over “Wat je uit Brabant haalt is lekker”

    1. Dankje! Ik heb de schaal gekregen, mijn hij is van het merk In-Petto, als je op die website kijkt zie je de verkooppunten waar het serviesgoed verkocht wordt. Gr Francine

  1. Pingback: Knoflook mossel pasta met lamsoor - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *