” En dan denk ik aan Brabant want daar brandt nog licht “, nou eigenlijk was het het avondzonnetje wat nog op ons terras scheen. We aten schelpjes pasta zoals je het eigenlijk in een goed restaurant eet, en prezen ons gelukkig er zo lekker bij te zitten in zulke gekke tijden. Eerder op de dag ontving ik namelijk een fantastische gevulde box van de Boerschappen. VisitBrabant nodigde mij uit kennis te maken met deze goedgevulde box. Want hier in Brabant zitten de boeren niet stil tijdens deze crisis. En om de lat een beetje hoog te leggen stuurden ze mij de “Chef’s box” op…. En zo proef je dus: Wat je uit Brabant haalt is lekker! Een bucatini recept en zeekraal bereiden.

De Boerschappen
Zoals het spreekwoord gaat ” When the going get’s though, the though get going” zo startte de Boerschappen in tijden van de Coronacrisis met deze prachtige foodbox. De oh zo geliefde horeca in Brabant ligt op zijn gat, we eten allemaal thuis en de boeren zitten met de handen in het haar met hun overschotten. De Boerschappen koppelen deze harde werkers met ons, de consumenten in de vorm van deze fantastische boxen. Goed voor de boer en dus ook goed voor jou met deze gezonde maaltijden. En koken als een chef is dan ineens geen hoge drempel meer waar je overheen moet stappen!

Wat je uit Brabant haalt is lekker
Maar wáár uit Brabant komen al deze verse producten dan vandaan? Ik zal er een paar voor je uitlichten:
- Spek van De Walhoeve uit Goirle: Stieren die twee jaar goed geleefd hebben, zorg en aandacht en met respect geslacht om de hoek! Een boerenbedrijf wat al generaties lang boert. Met kalfjes die bij de moeder blijven, en daarna goed gevoerd worden zonder antibiotica!
- De cressen en bloemetjes en paksoi van Klootwijk uit Raamsdonk: Een teler die al 38 jaar actief in het telen van de beste groenten. Kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit staan hier hoog in het vaandel. Direct na de oogst op transport zodat alles super vers aangeleverd wordt.
- Niet helemaal Brabant maar wel met hart en ziel, Vishandel G&B uit Yerseke: Dagvers, van de afslag in Vlissingen. De vis is binnen een paar uur bij de Boerschappen. De restanten worden verwerkt tot vismeel. De vis wordt met grote zorg verpakt en vervoerd om zo uiteindelijk bij jou thuis in perfecte staat aan te komen.
Visit Brabant, want daar brandt het licht! Een bucatini recept
En als we dan straks de verlossende woorden krijgen en we weer op stap kunnen, kies dan eens voor Brabant. Een provincie die zo ontzettend veel te bieden heeft, geniet van de Brabantse gezelligheid, de uitgebreide natuur, en zodra het weer kan van onze terrassen en de Brabantse horeca. Een provincie waar ikzelf met heel veel plezier woon. Geen idee wat er nou allemaal te doen is? Neem dan eens een kijkje op de website van Visit Brabant en ontdek de pareltjes van het Zuiden.


Wat je uit Brabant haalt is lekker
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
En zo maak je het:
- Vul een grote kom met water en strooi en wat zout in. Laat de kokkels hier minimaal een half uur in weken. Ze "spugen" dan zelf het zand uit wat nog in de schelpen zit. Gooi de schelpen die kapot zijn of die drijven weg.
- Hak de rode knoflook fijn, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in fijne reepjes. Snipper de sjalotten fijn.
- Was de zeekraal en de lamsoren, en verwijder eventueel degene met donkere plekken.
- Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook de bucatini in een minuut of 10 gaar.
- Neem je koekenpan erbij en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Fruit de sjalot, rode peper, en knoflook een paar minuutjes. Voeg dan de kokkels toe en bak ze tot de schelpjes opengaan. ( Gebeurt vrij snel) Voeg de zeekraal en de lamsoren toe en blus af met een scheut witte wijn. Met de pepermolen breng je het op smaak.
- Giet de bucatini af en schep hem door de kokkels en verwarm eventjes mee. Dan alles op de borden en garneer eventueel met nog wat extra zeekraal.
- Heerlijk Happen!
Deze blog is geschreven in een betaalde samenwerking met VisitBrabant.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Wil je meer recepten lezen zoals Wat je uit Brabant haalt is lekker? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Een bucatini recept zeekraal bereiden
Ziet er super uit!
En waar kan ik die geweldig leuke vis schaal ergens kopen?
Dankje! Ik heb de schaal gekregen, mijn hij is van het merk In-Petto, als je op die website kijkt zie je de verkooppunten waar het serviesgoed verkocht wordt. Gr Francine
Zo lekker dit! Niet te geloven dat het Brabantse producten zijn
Pingback: Wat je van dichtbij haalt is lekker - Heerlijke Happen
Pingback: Influencer marketing en geld verdienen - Heerlijke Happen
Veel lekkerder gaat pasta niet worden
Pingback: BBQ Meatup bij de Crole Hoeve - Heerlijke Happen
Pingback: Gebakken mosselen in groentewrap - Heerlijke Happen
Pingback: Aziatisch gemarineerde komkommersalade - Heerlijke Happen
Pingback: Huisgemaakte zoete kaneel kersenjam - Heerlijke Happen
Pingback: Francine bij Liquido d'Oro, heerlijke olijfolie - Heerlijke Happen
Pingback: Brabants worstenbroodje, lekker zelfgemaakt. - Heerlijke Happen