Geschatte leestijd: 3 minuten
Na een heerlijk voorgerechtje of amuse met de Italiaanse bruschetta komen we aan bij het hoofdgerecht. We bijven lekker in Italiaanse sfeer want we gaan een pizza maken. En niet zomaar een pizza maar een burrata pizza recept met Crisptechnologie. We maken het ons gemakkelijk met kant en klaar pizzadeeg en daarmee staat ons hoofdgerecht in een 12 minuutjes op tafel. Dat is nog eens lekker gemakkelijk en snel! Door de Crisp-schaal leveren we niks in op knapperigheid maar winnen we een hoop tijd. Geen gedoe met ovens voorverwarmen, maar gewoon gelijk de Crisp functie aanzetten en bakken maar.
Burrata pizza met Crisptechnologie
Deze burrata pizza met Crisptechnologie kun je dus ook heel prima maken als je een feestje hebt. Je hoeft je gasten niet lang te laten wachten, en je kunt lekker snel iets fijns serveren. Zelf ken ik deze technologie al een heel tijdje en ik ben blij dat ik jullie mag inspireren met die mooie menu.
Wat is Burrata?
Burrata is een romige Italiaanse kaas die vooral bekend staat om zijn onweerstaanbare zachte en smeuïge binnenkant. De buitenkant van burrata lijkt op mozzarella, maar wanneer je de kaas opensnijdt, zul je verrast worden door de zachte, bijna vloeibare kern van room. Dit maakt burrata niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Burrata pizza met Crisptechnologie
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pizzadeeg - kant en klaar
- 75 gram geraspte kaas
- 1 bol burrata
- 4 el pizzasaus
- 4 plakken Parmaham
- 4 blaadjes verse basilicum
- 1 tl oregano
- 6 kapper appeltjes - of 1 tl gewone kappertjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak het pizzadeeg erbij en snijd er een rondje van ter grootte van de Crispplaat. Leg het dan direct op de Crispplaat.
- Besmeer het deeg met de pizzasaus, en strooi de geraspte kaas erop. Zet de Crispplaat in de combimagnetron en zet hem op Crispfunctie. Bak de pizza in 10 tot 12 minuten gaar.
- Schep de pizza op een houten plank en leg de bol burrata erop, breek hem open en verdeel de kaas over de pizza.
- Beleg de pizza met de Parmaham, olijven, kapper appeltjes, oregano, en verse blaadjes basilicum.
- Heerlijk Happen!
Super lekker natuurlijk deze pizza, hier heb ik nog wat andere ideetjes voor je:
Een anders soort “pizza” de Elszasser flammküchen.
Maar ook deze quiche is heel erg lekker!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!