Zwarte pasta met zeevruchten

Zwarte pasta met zeevruchten

Proef de Ligurische zomer met deze zwarte pasta met zeevruchten! Ciao ragazzi, zoals velen van jullie misschien weten ga ik elk jaar op vakantie naar Italië om mijn familie te bezoeken. Zij wonen in Rapallo, een stad aan de Ligurische kust. Ik kom hier al mijn hele leven en het voelt altijd als thuiskomen. Zo is er één restaurant waar wij als familie elk jaar regelmatig naar toe gaan, en dat komt natuurlijk door het fantastische eten!

Zwarte pasta met zeevruchten

“Trenette di nero di sepia con frutti di mare e pesto”

Er is één gerecht wat er uit springt en wat ik eigenlijk altijd neem. En dat is een pasta gemaakt van inktvisinkt met zeevruchten en pesto. In één woord: Waanzinnig! En daarom leek mij het leuk om dit recept ook te delen met jullie, want dit wil ik niemand onthouden. De traditionele Italiaanse keuken op je bord dus. In Italië staat het gerecht op de kaart als “Trenette di nero di sepia con frutti di mare e pesto”. Een hele mond vol, maar om te smullen.

Zwarte pasta met zeevruchten

Het restaurant heet trouwens Taverna Azzura en is gelegen aan de boulevard van Rapallo. Mocht je er ooit een keer zijn, raad ik je zeker aan om er te gaan eten. Italiaanse gerechten zoals ze horen te smaken, weinig opsmuk maar pure smaken en kwalitatief goede producten.

Trenette di nero di sepia con frutti di mare e pesto
Zwarte pasta met zeevruchten

Zwarte pasta met zeevruchten

Als je van zeevruchten houdt dan is dit jouw pasta!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 54 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta, tomaat, zeevruchten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 325kcal
Auteur: Tim Harzing
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 400 gram zwarte pasta - te koop bij delicatesse winkel / groothandel
  • 400 gram zeevruchten mix - inktvis/ mosselen/ garnaal etc
  • 2 el pesto - recept zie notities
  • 2 blikken Mutti pomodorini datterini
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml witte wijn
  • peper
  • zout
  • olijfolie

En zo maak je het:

  • Giet de pomodorini datterini af zodat je enkel de tomaatjes overhoudt.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit het teentje knoflook voor een paar minuten. 
  • Voeg de zeevruchten mix toe en bak kort mee, blus vervolgens af met de witte wijn. 
  • Laat de wijn een beetje verdampen en voeg vervolgens de tomaatjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat voor 15 min zachtjes sudderen.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar in een pan met water en zout. 
  • Als de pasta klaar is schep deze dan in de pan met zeevruchten met een paar eetlepels kookvocht.
  • Roer goed door en laat nog even voor een minuutje op zacht vuur koken.
  • Als al het kookvocht verdampt is kun je de pasta serveren! 
  • ( Je kunt ook nog een langoustine en bijv extra inktvis toevoegen zoals je op de foto's van dit recept ziet. Deze laat je meegaren met de tomaatjes als je die toevoegt.)
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze Blog “Zwarte pasta met zeevruchten” is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar highlights waar we al gestopt zijn:

Zwarte pasta met zeevruchten
Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zwarte pasta met zeevruchten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept