Caribische ananas carpaccio met rum

Caribische ananas carpaccio

Vandaag heb ik een heerlijk zomers recept voor jullie. Een Caribische ananas carpaccio met witte rum. Dit is een fris en fruitig toetje met een tropische twist. Het is zo simpel om te maken, maar zo lekker om op te eten. Je waant je even op een zonnig eiland met dit dessert. Recept met ananas BBQ recepten dessert .

Ananas is een van mijn favoriete vruchten. Het is zoet, sappig en verfrissend. En het heeft ook nog eens allerlei gezondheidsvoordelen. Wist je dat ananas rijk is aan vitamine C, vezels en bromelaïne? Bromelaïne is een enzym dat helpt bij de spijsvertering en ontstekingen remt. Ananas is dus goed voor je immuunsysteem, je darmen en je huid.

Caribische ananas carpaccio

Maar ananas is vooral ook heel erg lekker. Zeker als je het combineert met witte rum. Rum is een sterke drank die gemaakt wordt van suikerriet of melasse. Het heeft een zoete en kruidige smaak die goed past bij tropische vruchten. Rum komt oorspronkelijk uit het Caribisch gebied, waar het al eeuwenlang wordt gedronken en gebruikt in de keuken.

We zijn ooit in de Dominicaanse Republiek geweest, daar was het nog goedkoper dan gewoon drinkwater. We hebben daar genoten van de prachtige stranden, de vriendelijke mensen en de heerlijke rum. Een van de bekendste merken daar is Brugal, die ook in Nederland te koop is. Maar je kunt natuurlijk elke witte rum gebruiken die je lekker vindt.

Voor dit recept heb je een verse ananas nodig, die je zelf gaat schillen en snijden. Dat is even een klusje, maar het resultaat is het waard. Je kunt ook voorgesneden ananas kopen, maar die is vaak minder sappig en zoet dan een verse. Bovendien kun je met een verse ananas mooie dunne plakjes maken, die je nodig hebt voor de carpaccio.

Je snijdt de ananas in dunne plakjes en legt ze op een grote schaal of bord. Dan maak je een marinade van witte rum, honing, limoensap en rode peper. Die giet je over de ananas en laat je even intrekken. De rum geeft de ananas een lekkere kick, de honing maakt het zoeter, de limoen zorgt voor frisheid en de peper voor pit.

Je serveert de ananas carpaccio met een bolletje limoenijs of citroenijs. Dat maakt het helemaal af. Het ijs smelt op de warme ananas en geeft een heerlijk contrast van koud en warm, zoet en zuur. Dit is echt een toetje om van te genieten. Het is makkelijk om te maken, maar het ziet er heel feestelijk uit.

Caribische ananas carpaccio recepten dessert

Dit is een perfect dessert voor een zomerse dag of avond. Je kunt het ook prima maken als je gasten hebt, want je kunt het van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren tot je het wilt serveren. Je hoeft dan alleen nog maar het ijs erbij te doen. Recept met ananas BBQ recepten dessert .

Ik hoop dat jullie dit recept net zo lekker vinden als ik. Laat me weten wat jullie ervan vinden in de reacties hieronder of op mijn social media kanalen. Ik vind het altijd leuk om jullie reacties te lezen.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Caribische ananas carpaccio

Caribische ananas carpaccio

Oh jongens ik heb er weer ééntje voor jullie hoor! Wel voor de papa’s en de mama’s want we gaan aan de witte rum. Ik maakte er deze heerlijke Caribische ananas carpaccio mee.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 33 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Nagerecht
Keuken: carabische
Trefwoord: ananas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Mandoline
serveerschaal

Ingrediënten:

  • 1 hele ananas
  • een aantal verse munt
  • 1 limoen
  • 50 ml witte Rum
  • 1 theelepel piri-piri
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snij eerst de kop van de ananas eraf en bewaar deze.
  • Zet daarna de ananas rechtop en snij voorzichtig de zijkanten van de schil eraf. Snij er daarna hele dunne plakjes van. Heb je een mandoline die breed genoeg is kun je het daar natuurlijk ook mee snijden. Let op je vingers!
  • Pak een kommetje erbij en doe hierin de suiker en de rum. Roer het geheel. Voeg het sap van de uitgeperste limoen toe en mix dit.
  • Neem een groot bord of serveerschaal erbij en giet hierop een beetje van het rum-mengsel.
  • Plaats de plakjes ananas erop en giet daarna de rest van de mix erop.
  • Als laatste strooi je de piri-piri erop en wat vers gesneden muntblaadjes.
  • Je kunt het afdekken en een nacht in de koelkast laten staan om echt goed in te trekken. Je kunt het natuurlijk ook gelijk serveren met wat vers ijs.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Caribische ananas carpaccio? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Zoete Caribische koolsalade met fruit

Zoete tomaten carpaccio met pijnboompitjes

Gegrilde ananas met mascarpone

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

ananas BBQ recepten dessert recept

Start » Recepten » Nagerechten » Caribische ananas carpaccio met rum

Eén gedachte over “Caribische ananas carpaccio met rum”

4.94 from 33 votes (32 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept