Zoete tomaten carpaccio

Zoete tomaten carpaccio

Zoete tomaten carpaccio

Een heerlijk bijgerecht voor bij het kerstdiner. Dit gerechtje valt of staat met de keuze voor je producten. En hier kan ik je aanraden om alleen maar voor heel vers en heel goed te gaan. Kwaliteits tomaten, heerlijke verse Parmezaanse kaas, sublieme olijfolie. Proef je het al? Omdat kerst vaak genoeg al druk zat is heb je met dit kleine gerechtje snel een smaak explosie op tafel staan. Makkelijk te bereiden en zo uitgeserveerd bij het diner deze zoete tomaten carpaccio. Het uitschrijven van dit gerechtje leek mij eigenlijk niet noodzakelijk omdat je op de foto al heel goed kunt zien wat ik gebruikt heb. Maar om het jullie makkelijk te maken zal ik toch vermelden wat ik nou precies heb gebruikt.

Voor 1 schaaltje heb je nodig:Zoete tomaten carpaccio

  • 3 toma’gusto vleestomaatjes
  • 1 bosuitje
  • handvol geroosterde pijnboompitjes
  • verse mini-basilicumblaadjes
  • vers geraspte Parmezaanse kaas van blok
  • basilicum olijfolie van Liquido d’Oro
  • vers gemalen peper

En zo maak je het:

-Neem een super scherp mes erbij en snij de tomaatjes in hele dunne plakjes. Het zou ook moeten lukken met een vlijmscherpe mandoline. Leg ze vervolgens dakpansgewijs op een schaaltje.

-Pak daarna een koekenpan erbij en verhit deze goed. Strooi een handvol pijnboompitjes in de pan en rooster deze voorzichtig tot ze beginnen te kleuren. Haal ze daarna snel uit de pan en laat even afkoelen.

-Rasp met een kaasrasp wat verse krullen van het blok Parmezaanse kaas. Ik raad je dus aan om dit bij een goede kaashandel te kopen of bij de versafdeling van je supermarkt.

-Druppel wat olijfolie over de tomaat. De olijfolie van Liquido D’Oro  heeft een heerlijke verfijnde smaak en je proeft echt de basilicum hierin. Het is geen goedkoop merk dat zeg ik op voorhand maar zeker de moeite waard om jezelf hier eens mee te verwennen.

Zoete tomaten carpaccioZoete tomaten carpaccio

Maak het af door de krullen en de pijnboompitjes erop te strooien en wat peper met de pepermolen erop te draaien. Serveer bij je kerstdiner als lekker bijgerechtje en dan : Heerlijk Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *