Geschatte leestijd: 4 minuten
We gaan een soort fudge maken. Niet degene die je gewend bent uit de supermarkt want daar zit een mega hoeveelheid suiker in! In dit recept gebruiken we suikervrije chocolade druppels. In de pindakaas zit wel suiker, maar daar kun je ook diverse keuzes in maken. Alle producten heb ik besteld bij één van mijn favoriete online winkels. Namelijk KoRo, maar op zich kun je alles ook in je gewone supermarkt kopen. Deze chocolade pindakaas noten fudge heb je in no time gemaakt, hij moet alleen een uurtje opstijven in de koelkast.
Chocolade pindakaas noten fudge
Dit recept voor chocolade pindakaas noten fudge is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig en snel te bereiden. Het enige wat je nodig hebt zijn de ingrediënten, een pan en een bakvorm. Nadat je de fudge hebt gemaakt, kun je de blokjes gemakkelijk bewaren in een Tupperware bakje in de koelkast. De fudge blijft hierdoor enige tijd vers en lekker. Natuurlijk is het wel verstandig om niet alles in één keer op te eten, maar te genieten van een paar blokjes op verschillende momenten.
Als je niet zo’n fan bent van pure chocolade en graag wat meer zoetigheid wilt, dan kun je een eetlepel zoetstof toevoegen terwijl je de fudge aan het mixen bent. Op deze manier kun je de fudge aanpassen naar jouw eigen smaak en voorkeur. Dit recept is dus niet alleen gemakkelijk, maar ook erg flexibel en aanpasbaar naar jouw smaak.
En als variatie kun je er ook een paar korreltjes grof zout op strooien voordat hij de koelkast in gaat. De combinatie chocolade en zout gaat ook heel goed samen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Chocolade pindakaas noten fudge
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 200 gram pure chocolade druppels - suikervrij
- 175 gram pindakaas - zachte
- 25 gram pistachenootjes
- 25 gram cashewnoten
- 25 gram walnoten
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Smelt de chocolade druppels au bain marie in een kom boven een pan gevuld met heet water.
- Voeg de pindakaas toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door.
- Leg twee velletjes bakpapier in het bakblik en giet de choco-mix erin. Strooi de nootjes erop en zet weg in de koelkast voor een uur.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere dingen maken? Hier heb ik nog een aantal fijne ideetjes voor je:
Wat dacht je van deze Suikervrije havermout kokos muffins?
Of anders deze cacao truffels met dadels, dat zijn hele fijne bliss balls.
Maar ook deze amandelmeel bramen cupcakes zijn een fijne snack.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!