Watermeloen met burrata en nootjes

Watermeloen met burrata en nootjes

Onlangs was ik samen met collega blogger Jadis van The Lemon Kitchen in Utrecht een hapje eten. We bezochten een eventje maar hadden nog grote honger en besloten lekker een hapje bij de Italiaan te gaan eten. Jadis had nog een leuk adresje en daar aten we een heerlijk voorgerechtje. Feit wil dat ik helemaal ben vergeten een foto ervan te maken en voordat we het in de gaten hadden was het op! Nu wist ik nog wel wát we gegeten hadden en heb ik mijn versie van watermeloen met burrata en nootjes gemaakt. Een heerlijk zomers gerechtje. Super verfrissend en ook nog eens makkelijk te maken.

Watermeloen met burrata en nootjes
Een heerlijk gerechtje wat je deelt met elkaar.

Dit heb je nodig:

  • 1 watermeloen
  • balsamicocrème
  • verse vijgen
  • 1 burrata
  • muntblaadjes
  • basilicumblaadjes
  • gemengde nootjes
  • olijfolie
  • honing

En zo maak je het:

We beginnen met de watermeloen, deze snijd je in plakken van een centimeter of twee dik. Verwijder de schil van de watermeloen en leg hem op een bordje.

De nootjes gaan we een karameliseren met olijfolie en honing. Neem een koekenpan erbij en doe hierin 3 eetlepels honing en 4 eetlepels olijfolie. Verhit de pan en voeg de nootjes toe. Op laag vuur bak je de nootjes tot ze mooi bruin zijn. Laat ze afkoelen op een stuk bakpapier.

Watermeloen met burrata en nootjes
Karameliseer de nootjes lekker met honing.

Watermeloen met burrata en nootjes

Neem de balsamicocrème erbij en knijp wat mooie streepjes uit de fles over de watermeloen en het bord. Leg de burrata op de meloen en giet er een beetje olijfolie over. Bestrooi met wat vers gemalen peper. Het bordje maak je verder op met de munt en basilicumblaadjes, de verse vijg en wat nootjes. Daarna is het: Heerlijk Happen, voor je het weet is je bordje leeg!

Wil jij nog meer lekkere gerechtjes maken met watermeloen? Probeer dan eens deze:
Het moment dat je de burrata opensnijdt…. heerlijk!
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *