Geschatte leestijd: 3 minuten
Ja ik weet het… de Italianen keuren deze versie waarschijnlijk af want géén rauwe eieren, en ook geen koffie! Maar goed we willen ook wel eens een makkelijk toetje waar gewoon gelijk iedereen van kan eten. En geloof me, hier hebben meerdere mensen van geproefd en iedereen was unaniem: heerlijk happen! Deze chocolade tiramisu zonder ei heb je gemakkelijk gemaakt, hij moet alleen heel even opstijven in de koelkast. Oh en je kunt hem ook gewoon een dag of zelfs twee van te voren maken want hij blijft zeker twee dagen prima!
Chocolade tiramisu zonder ei
We gebruiken dus geen koffie, en geen amaretto in deze versie! En ook geen rauwe eieren. Tegenwoordig heb je alcoholvrije amaretto, maar je kunt ook een paar druppeltjes amandel-essence gebruiken. Is het een calorieën knaller? Euhm ja dat wel ja, maar goed soms moet dat ook gewoon kunnen. Zeker rond de feestdagen mag je best even de teugels wat losser gooien.
Glaasjes als deze zijn en blijven toppers voor rond de feestdagen. Je kunt ze makkelijk voorbereiden, en eigenlijk lust iedereen ze wel. Natuurlijk kun je het ook maken in een grote schaal en daaruit porties scheppen als je niet zo’n grote koelkast hebt om al die losse glaasjes in te zetten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Chocolade tiramisu zonder ei
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram mascarpone
- 500 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 3 el suiker - (of suikervervanger)
- 30 lange vingers - (Savoiardi bij de groothandel)
- 500 ml chocomel
- 1 tl vanille essence
- cacaopoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Doe de mascarpone in je keukenmachine en klop hem los, voeg het zakje klopfix, de suiker en de slagroom toe en start op laag en ga steeds harder om een lekkere dikke lobbige slagroom te kloppen. Doe in een kom of een spuitzak en bewaar in de koelkast.
- Verwarm de chocomel en doe er een theelepel amandelessence in. Schenk in een ondiepe schaal. (kan zijn dat je niet alle melk hoeft te gebruiken)
- Pak je glaasjes of schaal erbij en dip de lange vingers met de suikerkant in de chocomel! Leg een eerste laagje onderin het glaasje. Strooi wat cacaopoeder erop en dan een laagje slagroommix.
- Herhaal deze laagjes totdat het glaasje gevuld is, eindig natuurlijk met slagroom en strooi er dan een mooie dikke laag cacaopoeder op. Voordat je ze serveert kun je er ook nog een halve lange vinger insteken.
- Heerlijk Happen!
Dit is natuurlijk een heerlijk dessert maar ook hier heb ik nog wel wat andere fijne ideetjes voor je. Bekijk onderstaande maar eens en ga er lekker mee aan de slag!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!