Huisgemaakt kokos slagroomijs

Huisgemaakt kokos slagroomijs

Als er iets is waar mijn man wel dol op is, dan is het ijs. Hij is dus een stevige criticaster als het op ijs aankomt. Even een receptje in elkaar flansen was er dus niet bij. Dit moest perfect zijn. Laatst kreeg ik een prachtige ijs-machine van KoRo en die hebben we in gebruik genomen. Al met al heb ik in een kleine 40 minuutjes ijs met deze machine. Op dat moment zit het een beetje tussen licht gesmolten ijs en een milkshake in, het moest dus nog wel even de vriezer in daarna. Dit kokosijs recept maken we dus met een ijsmachine, wellicht kun je het zo los gemixt ook invriezen in een ijsbeker, maar dat zou je dan zelf even moeten proberen. Aan de slag met dit huisgemaakt kokos slagroomijs. De kokosrasp en het bindmiddel voor het ijs komen natuurlijk bij Van Beekum vandaan.

kokosijs recept

Huisgemaakt kokos slagroomijs

Guar-watte?? Guargom is een geelwit, vrijwel geurloos poeder dat wordt toegepast als verdikkingsmiddel, emulgator, bindmiddel en vulmiddel. Het wordt gewonnen uit de guarplant die voornamelijk groeit in Pakistan en in India. Guargom staat ook wel bekend als E412. Het wordt gebruikt om bijvoorbeeld ijs minder hard te laten smelten en daarnaast is het ook nog goed voor je cholesterolniveau. Ideaal voor dit kokosijs recept dus! De kokosrasp doen we door het ijs maar ook kun je er nog wat extra van óver het ijsje heen strooien.

kokosijs recept
Huisgemaakt kokos slagroomijs

Huisgemaakt kokos slagroomijs

Heerlijk huisgemaakt ijs, met slagroom en kokosrasp.
5 van 5 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: dessert
Keuken: European
Trefwoord: kokosrasp, melk, slagroom, suiker
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 4 uur 40 minuten
Totale tijd: 4 uur 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 403kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

ijsmachine

Ingrediënten:

  • 200 ml slagroom
  • 200 ml volle melk
  • 80 gram suiker
  • 2 gram guargom - ( bindmiddel, te koop bij Van Beekum )
  • ¼ tl zout
  • 75 gram kokosrasp
  • chocoladesaus - ter decoratie

En zo maak je het:

  • Breng de melk in een pannetje aan de kook en voeg de suiker toe en laat deze door de melk opnemen.
  • Zet de ijsmachine aan en schenk de melk in de ijsbeker. Voeg de slagroom, het zout, de guargom, en kokosrasp toe en laat de machine een 40 minuten draaien tot het ijs klaar is.
  • Schep in een ijsbeker en zet een paar uur in de vriezer.
  • Serveer het ijs met wat chocoladesaus en strooi nog wat kokosrasp erop.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere toetjes of nagerechten? Probeer deze dan maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

De guargom is een bindmiddel om mooi ijs te vormen.

3 gedachten over “Huisgemaakt kokos slagroomijs”

  1. Pingback: Recept Italiaans pistache ijs - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Chocomousse met ijs Kerst toetje - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Chocolade milkshake recept - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept