Geschatte leestijd: 4 minuten
Na mijn aanschaf van kastanjemeel had ik helemaal de smaak te pakken! Ik vind het erg lekker smaken en je kunt er dus heel veel mee doen. Voor het foodies breakfast maakte ik al een heerlijke taart met dit meel en ik nam ook nog deze chocolat chip cookies van kastanjemeel mee. In dit recept gebruik ik hele pure chocolade namelijk die van 85%. Natuurlijk is teveel snoepen van chocolade niet echt heel gezond voor je maar toch heeft cacao wel goede eigenschappen. Zo zit er een stofje in cacao wat je blij maakt. Het stofje wordt namelijk in je lichaam omgezet tot dopamine en dat geeft je je geluksgevoel. En gek genoeg zitten er ook nog eens veel vitaminen in. Er gaan er zeker wat verloren in het verwerken van chocolade maar als je dus de 85% neemt valt dat wel mee. Ik zeg hoera voor de chocolat chip cookies 🙂 chocolade koekjes recept
En zo maak je de Chocolat chip cookies van kastanjemeel:
-Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
-Pak een grote kom erbij en doe hierin de uitgemeten hoeveelheden meel. Mix vervolgens een half zakje bakpoeder en de rietsuiker erbij en roer het geheel goed door elkaar.
-Op een stevige snijplank hak je de reep chocolade in hele kleine stukjes.
-Voeg vervolgens het ei, de hazelnootpuree en de choclat chips bij het meel en mix dit met een houten lepel door elkaar, voeg druppels bewijs de melk erbij en zo krijg je een behoorlijk plakkerig deeg.
-Pak je bakrooster erbij en leg hierop een bakpapier. Met een lepel schep je wat deeg eruit en vorm deze een beetje tot een bolletje op het bakpapier. Herhaal dit tot al het deeg op is. Laat wel wat ruimte tussen de koekjes want ze worden wat groter wanneer ze bakken in de oven.
-Zet ze daarna in de oven voor ongeveer 15 minuten tot ze mooi brui gekleurd zijn en laat ze afkoelen op een bakrooster.
Chocolat chip cookies van kastanjemeel
Wanneer de koekjes zijn afgekoeld kun je aanvallen! Heerlijk happen.
De puree van hazelnoten is dus niet hazelnootpasta, je kunt deze puree kopen bij de bio-winkel. Merci Emma!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Chocolat chip cookies van kastanjemeel
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 80 gram kastanjemeel
- 40 gram boekweitmeel
- 40 gram speltmeel
- 50 gram hazelnoot puree
- 100 gram reep pure chocolade 85%
- 1/2 zakje bakpoeder
- 100 gram rietsuiker
- 1 ei
- 75 ml melk
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
- Pak een grote kom erbij en doe hierin de uitgemeten hoeveelheden meel. Mix vervolgens een half zakje bakpoeder en de rietsuiker erbij en roer het geheel goed door elkaar.
- Op een stevige snijplank hak je de reep chocolade in hele kleine stukjes.
- Voeg vervolgens het ei, de hazelnootpuree en de choclat chips bij het meel en mix dit met een houten lepel door elkaar, voeg druppels bewijs de melk erbij en zo krijg je een behoorlijk plakkerig deeg.
- Pak je bakrooster erbij en leg hierop een bakpapier. Met een lepel schep je wat deeg eruit en vorm deze een beetje tot een bolletje op het bakpapier. Herhaal dit tot al het deeg op is. Laat wel wat ruimte tussen de koekjes want ze worden wat groter wanneer ze bakken in de oven.
- Zet ze daarna in de oven voor ongeveer 15 minuten tot ze mooi brui gekleurd zijn en laat ze afkoelen op een bakrooster.
Deze recepten ook proberen?
Notentaartje van kastanjemeel en speltmeel
Italiaanse castagnaccio taart van kastanjemeel
Tien lagen taco salade met heerlijk gekruid gehakt
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Chocolat chip cookies van kastanjemeel chocolade koekjes recept
Zelf gemaakt koekje gaat er altijd wel in
Super lekker koekje!