Tortilla chips, jongens ik heb er bijna een liefdesverhouding mee! Ik vind ze zo lekker. Zeker niet goed voor je figuur dus eet ik ze naar mijn zin veel te weinig. Hoe verwerk je je liefde voor chips dan in een hoofdgerecht? Heel simpel je maakt gewoon deze tien lagen taco salade. Eigenlijk alles wat je normaal in een taco zou doen maar dan als salade geserveerd…. Met je raad het al een lekkere bak tortilla chips erbij! Een dikke win-win wat mij betreft. Oh en als je je soms afvraagt hoe dat nou uit die glazen vaas is gekomen? De hele salade zag er na het opdienen heel wat anders uit want ik heb hem gewoon in een hele grote kom gekieperd en alles gemixt. Serveer met een lekkere rode salsa of nog wat extra guacamole erbij en mij hoor je niet meer!

Nieuw bij Heerlijke Happen is de recepten kaart zoals hieronder afgebeeld. Mocht er iets niet werken of heb je nog tips voor mij? Laat dan zeker even een berichtje onder dit recept voor mij achter.

10 lagen Taco salade
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 blik mais
- 150 gram geraspte kaas
- 2 rode paprika's
- halve krop ijsbergsla - gehakt
- 250 gram Mexicaans gekruid gehakt
- 3 zoete tomaten
- 1 blik chiliboontjes
- 3 avocado's geprakt - sap van 1 limoen toevoegen
- 4 stengels peterselie - gehakt
Dressing
- 4 el mayonaise
- 125 ml zure room
- 2 tenen verse knoflook - geperst
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl versgemalen peper
En zo maak je het:
- We maken eerst de dressing. Mix alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en met een garde mix je het tot een gladde saus. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Het gehakt rul je in een koekenpan, breng het op smaak met de Mexicaanse kruiden. Laat het daarna afkoelen in een kom.
- Alle groente die gehakt op gesneden moeten worden hak of snij je en daarmee vul je de glazen kom laag voor laag mee op.
- Prak de avocado's met het sap van 1 limoen


Tien lagen taco salade
Natuurlijk heb ik de laagjes in deze salade vooral voor de foto gemaakt. Het dient verder natuurlijk helemaal geen doel en alles bij elkaar gemixt is waarom deze salade ook zo lekker is. Gaat het jou ook om de smaak? Bespaar je de moeite en gebruik dan gewoon gelijk een lekkere grote kom en mix het geheel lekker met elkaar. Gebruik je tortilla chips om de salade mee op de chipjes te scheppen en serveer met een lekkere rode salsa: Heerlijk Happen!

Nog meer inspiratie uit de Mexicaanse keuken? Probeer dan eens een van deze toppers:
- Deze heerlijke kazige quesedilla .
- Of voor een borrelavond deze streetfood Mexican borrelplank.
- Zin een een stamppot? Deze Mexicaanse stamp wil je proeven.
Lekker!!
Pingback: Spicy pompoen chili con carne met rundergehakt - Heerlijke Happen
Pingback: Chocolat chip cookies van kastanjemeel - Heerlijke Happen
Pingback: Macadamia chocolade chip cookies - Heerlijke Happen
een heerlijke salade. Gisteren gemaakt