Paas kiekeboe cake met een verrassing

Paas kiekeboe cake met een verrassing

We verstoppen een heerlijke choclade cake in deze Paas cake
Paas kiekeboe cake met een verrassing

Voor Valentijn bakten mijn dochter en ik een leuke cake waarin we een hartje hadden verstopt. Een heerlijke cake met een chocolade cake erin verstopt en een dikke laag chocolade erop. Ik had geen recept hiervan uitgeschreven en alleen de foto’s online gepost. Deze bleken toch wel populair te zijn dus maken we nu voor Pasen deze cake nog een keer. Waarom heet hij een Paas kiekeboe cake met een verrassing? Omdat het toch een leuke verrassing is wanneer je hem opensnijdt en het figuurtje van de hazen-oortjes zichtbaar worden. De vormpjes kun je eigenlijk overal wel kopen.

Paas kiekeboe cake met een verrassing
Je kunt de cake nog een extra chocolade ganache laag geven als je dat wilt.
Paas kiekeboe cake met een verrassing

Paas kiekeboe cake

We verstoppen een heerlijke choclade cake in deze Paas cake
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: taart
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: cake, chocolade, marmercake, pasen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 6 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

uitsteekvorm van een paashaasje
handmixer

Ingrediënten: 

  • 1 pak cakemix
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 pak cakemix

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 145 graden.
  • Neem een mengkom erbij en doe hierin de eerste cakemix. Mix het geheel met de cacao door elkaar en giet het daarna in je cakevorm. Ik gebruik een siliconenvorm, daar hoeft geen extra bakpapier in want als hij afgekoeld is wip je hem er zo uit.
  • Zet deze cake in de oven voor 55/60 minuten tot hij gaar is. Dit kun je checken met een sateprikker. Als hij er droog uitkomt is hij gaar.
  • Laat daarna de cake afkoelen en haal hem uit de vorm. Met het uitsteekvormpje steek je de oortjes eruit en plaats deze terug in de cakevorm. De restanten bewaren we gewoon in een Tupperware bakje want dat smaakt best!
  • Pak weer je (schone) kom erbij en doe hierin de tweede mix. Giet deze voorzichtig op de oortjes tot ze helemaal verdwenen zijn.
  • Zet wederom de cakevorm in de oven op 145 graden voor 55 tot 60 minuten. Laat hem goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Paas kiekeboe cake met een verrassing
Een heel makkelijk recept met een leuke presentatie.

Paas kiekeboe cake:

En als hij ten slotte helemaal afgekoeld is snijd je de cake aan en serveer je hem met een lekkere toef slagroom: Heerlijk Happen!

*  Ik heb dus cakemix gekocht en ben niet zelf met een eigen mix aan de slag gegaan. Natuurlijk kun je dat zeker doen als je dat leuk vindt. Kijk dan op de verpakking voor de rest van de ingrediënten zoals boter en eieren.

* Op deze cake zit geen chocoladelaag. Dat kun je wel doen door een reep van 200 gram te smelten en deze op de cake te smeren en dan stijf te laten worden. Wil je een zachte ganache? Breng dan 100 ml slagroom aan de kook en roer hier 150 gram chocolade-stukjes door. Blijf roeren tot alles gesmolten is en laat dan even afkoelen. Hierdoor stijft de ganache een beetje op en kun je hem daarna op de cake smeren.

Wil je meer recepten uitproberen zoals Paas kiekeboe cake? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

  • Een low carb amandelmeel cake met kaneel als smaakmaker.
  • De welbekende twix cake met karamel fudge en chocolade.
  • Of een lekkere trifle met vruchtjes en chocolade cake.

1 gedachte over “Paas kiekeboe cake met een verrassing”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept