Paas kiekeboe cake met een verassing.

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
oor Valentijn bakten mijn dochter en ik een leuke cake waarin we een hartje hadden verstopt. Een heerlijke cake met een kruidcake erin verstopt en een dikke laag chocolade erop.
Paas kiekeboe cake

Paas kiekeboe cake

Voor Valentijn bakten mijn dochter en ik een leuke cake waarin we een hartje hadden verstopt. Een heerlijke cake met een kruidcake erin verstopt en een dikke laag chocolade erop. Ik had geen recept hiervan uitgeschreven en alleen de foto’s online gepost. Deze bleken toch wel populair te zijn dus maken we nu voor de pasen deze cake nog een keer. Waarom kiekeboe? Omdat het toch een leuke verrassing is wanneer je hem opensnijdt en het figuurtje zichtbaar wordt. In deze paas kiekeboe cake heb ik wat extra paaseitjes verstopt zodat je naast de leuke paashaas-oortjes ook her en der nog een paaseitje kunt vinden.

Voor één Paas kiekeboe cake heb je nodig:

paas kiekeboe cake
 • 1 pak cakemix voor kruidcake van HomeMade
 • 2 pakken cakemix voor boerencake van HomeMade
 • een aantal paaseitjes
 • een uitsteekvorm van een paashaasje
 • Chocolade paashaas

En zo maak je de Paas kiekeboe cake:

-Verwarm eerst je oven voor op 145 graden.

-Neem een mengkom erbij en doe hierin de cakemix voor de kruidcake. Mix het geheel door elkaar en giet het daarna in je cakevorm. Ik gebruik een siliconenvorm, daar hoeft geen extra bakpapier in want als hij afgekoeld is wip je hem er zo uit.

-Zet deze cake in de oven voor 55/60 minuten tot hij gaar is. Dit kun je checken met een droge sateprikker. Als hij er droog uitkomt is hij gaar.

-Laat daarna de cake afkoelen en haal hem uit de vorm. Met het uitsteekvormpje steek je de oortjes eruit en plaats deze terug in de cakevorm. De restanten bewaren we gewoon in een Tupperware bakje want dat smaakt best!

-Pak weer je (schone) kom erbij en doe hierin de twee mixen voor gewonen boerencake. Giet deze voorzichtig op de oortjes tot ze helemaal verdwenen zijn. Ik deed iets te veel erin zodat de cake breed uitzet. Daardoor kun je op de bovenkant leuke dingen plaatsen zonder dat ze er gelijk afvallen. Je kunt nu her en der wat eitjes in de mix duwen zodat dat straks kleine extra verrassingen zijn als je de cake aansnijdt.

paas kiekeboe cake

-Zet wederom de cakevorm in de oven op 145 graden voor 55 tot 60 minuten. Laat hem goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Paas kiekeboe cake

Paas kiekeboe cake

oor Valentijn bakten mijn dochter en ik een leuke cake waarin we een hartje hadden verstopt. Een heerlijke cake met een kruidcake erin verstopt en een dikke laag chocolade erop.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: taart
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: pasen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Francine

Benodigdheden:

uitsteekvorm van een paashaasje

Ingrediënten: 

 • 1 pak cakemix voor kruidcake van HomeMade
 • 2 pakken cakemix voor boerencake van HomeMade
 • een aantal paaseitjes
 • 1 Chocolade paashaas
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

 • Verwarm eerst je oven voor op 145 graden.
 • Neem een mengkom erbij en doe hierin de cakemix voor de kruidcake. Mix het geheel door elkaar en giet het daarna in je cakevorm. Ik gebruik een siliconenvorm, daar hoeft geen extra bakpapier in want als hij afgekoeld is wip je hem er zo uit.
 • Zet deze cake in de oven voor 55/60 minuten tot hij gaar is. Dit kun je checken met een droge sateprikker. Als hij er droog uitkomt is hij gaar.
 • Laat daarna de cake afkoelen en haal hem uit de vorm. Met het uitsteekvormpje steek je de oortjes eruit en plaats deze terug in de cakevorm. De restanten bewaren we gewoon in een Tupperware bakje want dat smaakt best!
 • Pak weer je (schone) kom erbij en doe hierin de twee mixen voor gewonen boerencake. Giet deze voorzichtig op de oortjes tot ze helemaal verdwenen zijn. Ik deed iets te veel erin zodat de cake breed uitzet. Daardoor kun je op de bovenkant leuke dingen plaatsen zonder dat ze er gelijk afvallen. Je kunt nu her en der wat eitjes in de mix duwen zodat dat straks kleine extra verrassingen zijn als je de cake aansnijdt.
 • Zet wederom de cakevorm in de oven op 145 graden voor 55 tot 60 minuten. Laat hem goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Paas kiekeboe cake:

En als hij ten slotte helemaal afgekoeld is snij je de cake aan en serveer je hem met een lekkere toef slagroom: Heerlijk Happen!

*  Ik heb dus cakemix gekocht en niet zelf met eigen mix aan de slag gegaan, natuurlijk kun je dat zeker doen als je dat leuke vindt. Jools is gek op de kruidcake van Home Made vandaar deze keuze.

* Op deze cake zit geen chocolade, dat kun je wel doen door een reep van 200 gram te smelten en deze op de cake te smeren en dan stijf te laten worden.

Wil je meer recepten uitproberen zoals Paas kiekeboe cake? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Reacties zijn gesloten.