Estimated reading time: 3 minuten
Over smaak valt zeker te twisten wat mij betreft want laatst proefde ik een salade en ik had direct een hele vieze smaak in mijn mond. Wat bleek er zat veel te veel verse koriander in. Uren erna had ik nog een zeepsmaak in mijn mond en dat was niet heel aangenaam. Nu hebben wel meer mensen daar last van, dus ik dacht ik ga de salade zelf namaken en er dan fijn verse peterselie en munt bij gebruiken! En zo werd deze Couscous salade met hummus geboren. En die kan ik je zeggen beviel mij stukken beter dan die andere. De salade waar ik het over had koop je bij de Appie in het versvak, maar zelf maken is dus helemaal niet zo ingewikkeld en binnen 20 minuten staat hij op tafel. Serveer met een lekker stukje vlees of vis en je hebt een fijn bijgerecht!

Gezonde Couscous Salade met Hummus: Snel & Heerlijk
Grappig genoeg lust ik wel (met mate) gemalen korianderpoeder. De smaak is op de een of andere manier heel anders dan het verse kruid. Zo zie je maar dat smaken heel erg verschillen en je soms het ene wel lust en het andere dus weer niet. De hummus in dit recept heb ik van de versafdeling in een bakje meegenomen. Wil je die ook van “scratch”maken dat kan dan heb ik hier een fijn recept voor je waar je in no time een fijne hummus mee gemaakt hebt.

Stap-voor-Stap Bereiding van Couscous Salade met Hummus
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Couscous salade met hummus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 150 gram couscous
- 1 el olijfolie
- 100 gram kikkererwten
- 150 gram witte kool - fijngehakt
- 100 gram courgette - in kleine blokjes
- 90 gram granaatappelpitjes
- 5 tasty tom tomaatjes - in kleine stukjes, ontpit
- 5 takjes verse munt - fijngehakt
- 6 takjes peterselie - fijngehakt
- 1 el ras-el-hanout
- zeezout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Giet 200 ml water in een pannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg de couscous toe en voeg 1 el olijfolie toe. Roer even door en doe het deksel op de pan en laat gaar stomen. (ongeveer 10 minuutjes dan heeft de couscous al het vocht opgenomen).
- Hak en snijd de groenten zoals hierboven beschreven. Doe in een schaal en mix het geheel goed.
- Haal het deksel van de pan en roer de couscous door en breng op smaak met zeezout en de ras-el-hanout.
- Voeg de kikkererwten en de granaatappelpitjes toe aan de schaal en voeg de couscous toe en hussel nog een keer en serveer.
- Heerlijk Happen!
Couscous, het is een veelzijdig te gebruiken ingrediënt. Ik heb er dan ook zeker al vaker wat mee gedaan. Bekijk onderstaande recepten voor nog meer fijne gerechten:

Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.
Gezond kan ook lekker zijn!
Great salad!