Couscous salade met geitenkaas

Couscous salade met geitenkaas

Tot vorig jaar at ik eigenlijk zelden tot nooit couscous. Waarom? Dat weet ik niet eens precies. Gek is het wel een beetje want het is namelijk heel erg lekker. En handig ook als je grote hoeveelheden wilt maken voor een grote groep. Dit was dan ook de tweede salade die ik maakte tijdens het geitjes event hier in het dorp bij ons. Natuurlijk is dit weer een recept dat je kunt aanpassen en kunt veranderen naar waar jij maar zin in hebt, of zelfs met de restjes uit je koelkast. Dit keer maakte ik couscous salade met geitenkaas.

Maak een lekkere grote schaal en iedereen kan smullen.

Dit heb je nodig:

  • 1 pak parelcouscous
  • een komkommer
  • 3 tomaten
  • handvol groene olijven
  • Bettine geitenkaasbolletjes
  • verse peterselie
  • zout/peper
  • 2 el ras-el-hanout
  • 1 rode ui

En zo maak je het:

Voor de oplettende lezer, dit lijkt inderdaad op een Griekse salade maar dan met couscous en Noord-Afrikaanse kruiden!

We beginnen natuurlijk met de couscous, volg de aanwijzigingen op de verpakking en kook de couscous. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Schep daarna in een kom en meng de ras-el-hanout en het zout en peper erdoor.

Maak alle groenten schoon en snij in reepjes, plakjes. Ik heb de zaadjes uit de tomaat weg gehaald omdat je anders weer meer vocht aan de couscous toevoegt. Ook de olijven hak je fijn samen met de peterselie.

Ik maakte twee salades en heerlijke verse kruidenboter.

Couscous salade met geitenkaas

Doe alles in de kom bij de couscous en schep het door elkaar. Laat een paar uur in de koelkast staan en voeg voordat je hem uitserveert de bolletjes geitenkaas toe: Heerlijk Happen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *